Request edit access
Deelnameformulier wielertrainingen ZTIKZ
ZTIKZ vindt het belangrijk om voor haar leden veilige en verantwoorde wielertrainingen te kunnen verzorgen, met respect voor medeweggebruikers en de omgeving. Hiervoor is het belangrijk om de volgende veiligheidsregels in acht te nemen en hiernaar te handelen:

Er wordt getraind op de openbare weg, iedereen houdt zich daarom aan de wettelijke verkeersregels. Neem geen onverantwoorde risico’s; ‘bij twijfel, niet inhalen’. Niet afbreekbaar afval gooi je niet weg, maar neem je mee.
Er wordt verwacht dat je conditie op orde is en je het aankunt om voor langere tijd een gemiddelde van 30km/uur in een groep te fietsen.

Er wordt verondersteld dat deelnemers aan de trainingen bekend zijn met het aangeven van obstakels (zoals paaltjes) en medeweggebruikers (zoals tegenliggers). Deelnemers geven dit in woord en gebaar aan elkaar door. Iedereen is in ieder geval bekend met de termen ‘voor’, ‘tegen’, ‘achter’, ‘paaltje’ en de bijbehorende handgebaren om elkaar te waarschuwen voor wegobstakels en medeweggebruikers. Ook wordt goed via handgebaren en/of roepen richting en het minderen van snelheid aangegeven.

Het dragen van een helm is verplicht (zonder helm kan je niet meedoen aan de trainingen) en iedereen zorgt voor een goed onderhouden en veilige racefiets om deel te kunnen nemen aan de trainingen.

Er wordt in en uitgereden in groepen met een maximale grootte van een aantal renners bepaald door de trainer. Wanneer meerdere groepen geformeerd worden dan wordt altijd rekening gehouden met een tussenliggende ruimte van minimaal twee autolengtes.

Bij het rijden door dorpen en steden wordt snelheid geminderd.

De trainingen verlopen volgens het samen uit/samen thuis principe. Bij de trainingsopdrachten wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met niveauverschil in de groep, zodat iedereen goed mee kan komen. Dit houdt ook in dat je zelf duidelijk communiceert met de trainer of andere deelnemers wanneer je besluit af te haken of wanneer er iets aan de hand is onderweg.

Deelnemers zijn zelfredzaam, hier wordt onder verstaan dat je zelf voor een reservebandje/pompje zorgt en denkt aan lampjes aan het begin en einde van het seizoen i.v.m. het vroeger donker worden.

Het wordt gewaardeerd om zoveel mogelijk in ZTIKZ kleding op de trainingen en fietsweekenden te verschijnen. Dit voor de herkenbaarheid voor de trainer en deelnemers onderling en als mooi gebaar naar onze sponsoren die deze kleding sponsoren.

Deelname aan trainingen is alleen voor ZTIKZ leden. Aanmelden als lid kan via de website (https://ztikz.nl/contact/). Er zijn kosten verbonden aan de fietstrainingen, die door de penningmeester worden geïncasseerd (seizoen 2019: 40 euro). Met je inschrijving accepteer je de trainingskosten, al kies je er voor niet deel te nemen ondanks je inschrijving.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Ben je al aangemeld als lid van ZTIKZ? (via https://ztikz.nl/contact/) *
Reeds in bezit van wielerlicentie/basislidmaatschap KNWU? *
Required
Wil je komend seizoen een basislidmaatschap via ZTIKZ? *
Required
Deelnemer verklaart te handelen volgens bovengenoemde veiligheidsregels tijdens de ZTIKZ wielertrainingen en fietsweekenden. *
Required
Deelnemer verklaart deel te nemen aan de wielertrainingen van ZTIKZ op eigen risico. De vereniging ZTIKZ en/of de ZTIKZ-trainers kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor enig letsel ontstaan tijdens de wielertrainingen. *
Required
Voornaam: *
Achternaam: *
Datum ingevuld: *
MM
/
DD
/
YYYY
Plaats: *
Initialen voor akkoord: *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy