Request edit access
Poziv za seminar i pozorišnu radionicu
Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji organizuje seminar i pozorišne radionice za srednjoškolce koji će se održati od 14. do 19. januara 2018. godine u prostorijama Kuće ljudskih prava u Beogradu (Kneza Miloša 4). Ovo je deo projekta "Unapređivanje vrednosti tolerancije i razumevanja kroz kritičko razmišljanje i kreativnost" koji ima za cilj da poveća znanja mladih u oblasti zaštite ljudskih prava i podstakne ih na omladinski aktivizam u oblasti suzbijanja nasilnog ekstremizma.

Predavači/ce i radioničari biće stručnjaci iz oblasti političkih nauka, sociologije, kulture, medija, i predstavnici civilnog sektora.

Seminar će obuhvatiti teme kao što su: Pluralizam / ekstremizam – određivanje osnovnih pojmova kao što su ekstremizam, radikalizacija, fundamentalizam, i prevazilaženje terminološke konfuzije; Interkulturalni dijalog / klerikalizam; Interkulturalni dijalog / etnički nacionalizam; Feminizam / patrijarhat.

U popodnevnim časovima polaznici/e će sa poznatim pozorišnim rediteljem Zlatkom Pakovićem kroz razgovor i igru, raditi na kreiranju pozorišnog performansa.

Tokom seminara biće organizovana i grupna poseta nekoj od državnih institucija (Ministarstvo omladine i sporta, Kancelarija za ljudska i manjinska prava i sl.)

Ukoliko imate od 16 do 18 godina godina, i živite u Beogradu i Novom Pazaru, imate želju da se društveno angažujete, prijavite se za naš seminar popunjavem ovog upitnika.

Ovaj četvorodnevni seminar je idealna prilika da steknete nova znanja i veštine i upoznate druge mlade koji su zainteresovani za istu temu!

Rok za prijavljivanje je 9. januar do 15h.

Broj učesnika/ca je ograničen, samo izabrani kandidati/kinje biće obavešteni putem emaila/telefona do 10. januara 2018. Na seminaru će učestvovati 10 polaznika iz Beograda i 10 iz Novog Pazara.

Obuka je besplatna. Putni troškovi i smeštaj za polaznike/ce iz Novog Pazara, radni materijal, hrana i osveženje tokom celog seminara biće obezbeđeni za sve učesnike/ce. Radni dani seminara su 15, 16, 17. i 18. januar (polaznici iz Novog Pazara dolaze 14. januara, a odlaze 19.). Svi polaznici/e će dobiti opravdanja za odsustvovanje iz škole.

Prijavite se i dođite da se družimo i naučimo nešto novo!

*Projekat se sprovodi zahvaljujući podršci misije OEBS u Srbiji.

Ime i prezime *
Your answer
Datum rođenja *
MM
/
DD
/
YYYY
Broj telefona *
Your answer
Email adresa *
Your answer
Dolazim iz: *
Obrazovanje (razred, naziv srednje škole, grad/mesto) *
Your answer
Da li si član/ica učeničkog parlamenta u tvojoj školi? *
Koji su tvoji motivi da se prijaviš na ovaj seminar? *
Your answer
Da li su učetvovao/la na sličnim seminarima? (Ukoliko da, kojim?) *
Your answer
Koja su tvoja očekivanja od ovog seminara? *
Your answer
Kako si saznao/la za ovaj seminar? *
Your answer
Da li imaš neke posebne potrebe ili zahteve? (vezano za ishranu, pristup objektima i sl.)
Your answer
Hvala ti na prijavi! Rok za prijavljivanje je 9. januar.
Projekat se sprovodi uz podršku Misije OEBS u Srbiji.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service