Promovarea parteneriatelor școlare europene

Acesta este formularul de înscriere la cursul ”Promovarea parteneriatelor școlare europene”, care se va desfășura pe platforma iTeach în perioada 5 noiembrie - 16 decembrie 2015.

Cursul se adresează cadrelor didactice înscrise pe portalul european www.etwinning.net, care au experienţă relevantă în derularea parteneriatelor școlare de tip eTwinning și în promovarea acestei acțiuni europene la nivel local (în instituția proprie, în școli învecinate, în județ etc.). Cursul urmărește să îi familiarizeze cu rolul ambasadorilor și să le dezvolte capacitățile specifice acestor roluri (organizare de evenimente, comunicare a mesajelor cheie privind eTwinning, cunoașterea principalelor întrebări/probleme care apar în activitatea de diseminare etc.).

Fiecare modul va fi parcurs într-o săptămâna în spațiul virtual. După parcurgerea celor 3 module, cursanții vor primi o temă finală: elaborarea planului unei activități de diseminare și susținerea efectivă a activității de diseminare (care poate fi la școala lor sau asociată altui eveniment la care participă în acea perioadă). Pentru evaluarea finală vor trimite planul activității și dovezi ale susținerii - lista scanată a participanților (cu semnături), câteva fotografii, câteva impresii/ evaluări de la participanți etc. Pentru acest proiect final, timpul alocat este de 2 săptămâni.

În funcție de gradul de implicare și de rezolvarea sarcinilor de lucru pe durata cursului, se va primi certificatul de ambasador sau certificatul de participare la curs (fără acordarea statutului de ambasador). Pentru obținerea certificatului de ambasador, participanții trebuie să aibă, pe parcurs, activitate la curs (cel puțin o intervenție semnificativă pe forum, implicare satisfăcătoare în rezolvarea sarcinilor de lucru), să propună o activitate de diseminare relevantă și să facă dovada susținerii acesteia.


Pentru orice alte informații, scrieți un email la echipa [at] etwinning.ro