Request edit access
Recull de signatures pel debat obert de la Creu de la plaça Major
El que teniu al davant es un formulari per recollir firmes de suport per instar a l'equip de govern de l'ajuntament de Tàrrega a la realització d'una audiència pública: un debat formal, formatiu i informatiu sobre el monument de la creu situada al mig de la plaça Major de Tàrrega i la idoneïtat de mantenir-la en el lloc que ocupa actualment.

L'audiència pública instada per la ciutadania és un tipus de procés participatiu deliberatiu que s'emmarca dins la Llei 10/2014, de 26 de setembre, de consultes populars no referendàries i altres formes de participació ciutadana.

El debat que plantegem presenta dues vessants prou clares:

1- El debat urbanístic relacionat amb els usos de l'espai públic i el dret de la ciutadania a donar a conèixer la seva opinió al voltant d'aquests usos i la seva gestió.

2- El debat sobre la càrrega simbòlica franquista de la creu i la evolució de la utilització de l'us de l'espai públic com a lloc de control i expressió del poder, des de la dictadura fins als nostres dies.

Un doble debat que el mencionat monument representa perfectament i que a més a més permet afegir una perspectiva històrica al debat.

Aconseguir materialitzar aquesta audiència pública és també una forma de facilitar i promoure la participació ciutadana en debats importants de ciutat i més quan aquests son incentivats des de la base, des d'associacions i entitats, com en aquesta ocasió. En definitiva, es pretén posar en valor la participació ciutadana d'arrel i valorar en la seva justa mesura l'activitat proactiva i decidida de les entitats promotores a l'hora de posar en pràctica eines de participació ciutadana a Tàrrega. Superar la manca de memòria, els oblits i silencis que la transició va apuntalar és feina de totes i no hi ha millor manera que la promoció de debats oberts, participatius i formatius per part dels nostres actuals governs democràtics.


Gràcies pel vostre suport !!!


Les persones sotasignades, majors de 16 anys d’edat i veïnes de Tàrrega

SOL·LICITEM a l’Ajuntament de Tàrrega la celebració d’una Audiència Pública a l’empara de l’article 54 de la Llei 10/2014, del 26 de setembre, de consultes populars no referendàries i d'altres formes de participació ciutadana, a fi de realitzar una sessió específica sobre el monument de la creu situada al mig de la plaça Major de Tàrrega i la idoneïtat de mantenir-la en el lloc que ocupa, tractant els usos de l'espai públic i la càrrega simbòlica del monument. Sessió oberta a totes les persones que hi vulguin assistir per a ser informades i escoltades sobre aquesta qüestió d’àmbit i competència municipals.

Nom i cognoms: Marc Jean-Mairet Soler *
Correu electrònic: mjm135@hotmail.com *
Només és farà servir per enviar informació sobre la campanya i/o reclamar-vos la signatura en paper.
Your answer
DNI: 47908177M *
Your answer
Accepto: *
Required
Observacions:
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service