Request edit access
UPITNIK ZA UČENIKE - Učenički parlamenti u kontekstu uspostavljanja demokratije i podsticanja učeničkog aktivizma (južna regija)
Pred tobom je upitnik kojim ispitujemo učešće učenika u demokratskom odlučivanju u školi. Molimo te da svojim odgovorima doprineseš što realnijoj procjeni stepena demokratije i razvijenosti modela aktivnog učešća učenika i donošenja odluka na nivou tvoje škole. Upitnik je anoniman. Takođe, molimo te da pažljivo pročitaš pitanja i odgovariš što iskrenije. Podaci će biti upotrijebljeni isključivo u naučne svrhe. Naravno, nema tačnih i pogrešnih odgovora, važno nam je tvoje mišljenje.

Istraživanje se sprovodi u okviru projekta „Učenički parlamenti u kontekstu uspostavljanja demokratije i podsticanja učeničkog aktivizma“ koji realizuju Unija srednjoškolaca Crne Gore i Udruženje pedagoga Crne Gore, a koji je finansijski podržan od strane Ministarstva sporta Crne Gore, kroz Konkurs za finansiranje i sufinansiranje omladinskih organizacija.

Projekat se sprovodi s ciljem da doprinese osposobljavanju mladih za život u demokratskom društvu, kako bi odgovorno i kvalitetno obavljali svoju građansku ulogu, poznavajući demokratske vrijednosti i način na koji demokratsko društvo funkcioniše. Glavne projektne aktivnosti obuhvataju mapiranje stavova mladih i nastavničkih kolektiva u srednjim školama Crne Gore, odnosno istraživanje čiji dio je i ovaj Upitnik, kao i obuke srednjoškolaca - članova učeničkih parlamenata iz sve tri regije Crne Gore, i predstavnika pedagoško-psiholoških službi, kako bi zajedničkim snagama, nakon što se realizacija projekta privede kraju, radili na promociji demokratskih vrijednosti u školskim zajednicama.

Hvala na saradnji!

Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms