Request edit access
Dabar Informatičar 2017, Drugo izborno/kvalifikaciono takmičenje, 7. april/travanj 2018
7 april/travanj 2018, Internacionalni univerzitet u Sarajevu, Sarajevo
Dabar Informatičar 2017
Drugo izborno/kvalifikaciono takmičenje, Registracija po pozivu za učešće
datum održavanja: 7 april/travanj 2018
Rok za prijave (onsite): 3 april/travanj 2018
Rok za prijave (online): 7 april/travanj 2018

Drugo izborno/kvalifikaciono takmičenje je nastavak Dabar Informatičara 2017 održanog u novembru mjesecu 2017 i Prvog izbornog takmicenja odrzanog 24 februara/veljace 2018. Pravu učešća imaju samo najbolji učenici-učesnici Dabar informatičar izazova 2017.
Učenici mogu učestvovati na takmičenju na dva načina:
1. na onsite takmičenju koje će biti organizovano na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu uz učešće malo manje od 200 učenika.
2. online u svojim školama ili od kuće

Svaki učenik, ukoliko je stekao pravo na takmičenje, obavezan je napraviti prijavu bez obzira da li učestvuje onsite ili online.
Učenici koji se prijave za onsite takmičenje će dobiti poziv putem mail-a i samo sa takvim pozivom mogu uzeti učešće na onsite takmičenju.
Podaci koji ovdje budu uneseni će se koristiti za diplome i obavještenja pa obratite posebnu pažnju da sve bude tačno napisano.

Učešće na IUS, Sarajevo pruža priliku učenicima, nastavnicima i pratiocima da se druže, susretnu, razmjene iskustva i prisustvuju prigodnim aktivnostima sa ciljem popularizacije informatike. Najbolji učesnici na onsite takmičenju će biti nagrađeni diplomama i prigodnim poklonima.

Učenici će se takmičiti u ovom krugu takmičenja u dvije kategorije:
1. napredna kategorija ukoliko su osvojili 200 i više bodova na Prvom izbornom takmičenju
2. osnovna kategorija ukoliko su osvojili manje od 200 bodova na Prvom izbornom takmičenju

Za učešće u osnovnoj kategoriji se mogu prijaviti i učenici koji nisu učestvovali na Prvom kvalifikacionom takmičenju ali su stekli pravo na osnovnom Dabar izazovu 2017 za učešće na izbornim takmičenjima.

Izazov će biti sličan kao i prvi ali će više biti algoritamskog tipa i trajaće malo duže (75 ili 90 minuta). Neki zadaci će biti vrlo slični samom programiranju ali ni sada za njih neće biti potrebno poznavanje nekog programskog jezika.

Prijave ovdje treba da naprave i profesori koordinatori kao i pratioci učenika (roditelji, rodjaci, prijatelji itd.) koji su takodje pozvani.

Prezime *
Your answer
Ime *
Your answer
Email *
Ovaj email će biti korišten za svaku buduću komunikaciju sa vama. Provjerite još jednom da je tačan. Možete dati i email roditelja ili email nastavnika
Your answer
Takmičenje želim da radim *
Ime škole *
Your answer
Ime nastavnika/profesora koordinatora Dabar izazova u školi *
Your answer
Koji ste razred ? *
Koliko bodova ste osvojili na Dabar izazovu u novembru 2017 godine ? *
Your answer
Koliko bodova ste osvojili na Prvom izbornom takmičenju? (dajete odgovor samo ukoliko ste učestvovali na njemu)
Your answer
U mogućnosti sam da donesem svoj sopstveni laptop.
Sa obzirom na veliki broj učesnika, možda će biti potrebno da neki donesu svoje sopstvene laptope na finale.
Da li ste saglasni da se vaši rezultati objavljuju na web stranici sa Vašim punim imenom i prezimenom, i sa slikom ako ste je poslali? *
Imate potpuno pravo, iz bilo kojeg razloga, da ne želite da se vaši rezultati javno objavljuju sa vašim imenom i prezimenom i školom.
Ako želite da se vaši rezultati objavljuju pod pseudonimom molim Vas da napištete jedan koji bi mogli koristiti.
Ukoliko ne želite da se vaši rezultati javno objavljuju sa vašim imenom i prezimenom i školom onda izaberite jedan pseudonim koji ćete znati samo vi i oni kojima ste ga saopštili.
Your answer
Pošaljite svoju sliku na Email dabar.informaticar.ba@gmail.com
Pošaljite svoju sliku koja će se koristiti za izradu akreditacija, predstavaljanje takmičara na web site-u i slično. Niste obavezni da pošaljete sliku ukoliko to ne želite ili niste u mogućnosti. Sliku trebaju poslati naročito učesnici takmičari. Dobro bi bilo da i profesori i pratioci pošalju svoje slike ukoliko su u mogućnosti.
Sliku poslati u formatu jpeg i to tako što ćete je imenovati po svom imenu i prezimenu. Na primjer, ukoliko se učenik zove Damir Damirovic onda će poslati sliku pod imenom DamirDamirovic.jpeg. Slika se nece koristiti ako ne poštuje strogo data uputstva.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms