Request edit access
Апликација за учество во Обука за планирање и пишување на EU предлог проекти (вклучува IPA II, Еразмус+, Хоризонт 2020, Креативна Европа, Cross Border и др. проекти, како и апликации за ФИТР и ИПАРД) во форма на основните дводневни и напредните тродневни обуки
[Забелешка: За учество во Обука/бесплатна сесија пополнете го прашалникот подолу под текстот на објаснувањето за Обуката]

Термините на следнита Основни Обуки за подготвка на проекти за грант поддршка од ЕУ и други донаторски програми се на:
· 25 -26 февруари 2020 (вторник - среда) - Основна Обука за планирање ЕУ проекти
· 3 -4 март 2020 (вторник-среда) - Основна Обука за планирање ЕУ проекти
Терминот на следните Напредни Обуки за пишување на предлог проекти за грант поддршка од ЕУ и други донаторски програми се на:
· 28-29 февруари и 1 март 2020 (петок, сабота и недела) Напредна Обука за пишување ЕУ проекти
· 11-12-13 март (сре-чет-пет) – Напредна Обука за пишување ЕУ проекти

На 25/2/2020 и 3/03/2020 се одржува бесплатна сесија од 9:30-11:30 кога ќе се запознаете со ЕУ фондовите (ФИТР, ИПА 2, Еразмус+, Креативна Европа, Хоризонт 2020, Balkan Med, Прекугранична соработка МК-ГР, итн.) како и од другуте донатори и амбасади може да дојдете до грант (неповратна финансиска поддршка).

На бесплатните инфо сесии може да присуствува секој кој ќе се пријави со пополнување на апликацијата дадена на линкот подолу до пополнување на лимитот на можни учесници на кој ќе се претставт сите отворени повици за грант поддршка на EU (со крајни рокови до октомври 2020).

Обуката се одржува во просториите за обука на ПРОЕФЕКТ (или на друга локација кога е потребно) со Зоран Стојковски, како главен обучувач за оваа тема со богато над дваест годишно искуство во работа за меѓународни и домашни организации за грант поддршка.

Понудата вклучува дводневна обука за пишување проекти и последователни 4 часа за менторство (кои може да се распределат на 2-3 средби од по 1-2 часа) за финализација на проектната апликацијата за добивање на грантови (неповратна финансиска поддршка) од една од следниве ЕУ и други донаторски програми (кои се отворени во моментов). На следниот линк можете да ја видите листата со повици за грант поддршка: https://tinyurl.com/qpfswcc

Износ на котизацијата
Секој учесник добива материјали за работа, потребните формати, како и сертификат за завршен курс (на крајот по процесот на менторство). Котизација за учество за дводневната Обука е 9.500 мкд и ги опфаќа и трошоците за храна, кафе и пијалоци за освежување на учесниците. Патните трошоци и трошоците за сместување ги покриваат самите учесници.

Општествена одговорност кон одредени целни групи
Тргнувајќи од мисијата на Проефект, и принципите на општествената одговорност, за оваа обука е предвидено 15% попуст на котизацијата за следниве категории на учесници: Персонал и активни членови на граѓански организации, студенти и невработени повеќе од 6 месеци (т.е. плаќаат 8.100 мкд за дводневната обука) .

Попусти за дводневна Обука
За групи од двајца учесници, попустот е 15% или вкупно 16.200 мкд. Во оваа сума е пресметана менторската поддршка за завршување на апликацијата по обуката, како и трошоците за храна (најчесто од еден познат ресторан во близина на ПроЕфект)

За платени три полни котизации попустот е 20% ( или котизација за секој учесник по 7.600 мкд ), а за 4 учесници - попустот е 25% ( или котизација за секој учесник по 7.125 мкд ))

За дополнителна поддршка ПроЕфект пресметува 3000 мкд од час, 6000 за 4 часа, и 9000 за 8 часа дополнителна работа.

Доставување на апликацијата за учество
Пополнете апликација за учество треба да ја поднесете во најскоро време, но не подоцна од 12 часот на еден ден пред одржувањето на обуката. Плаќање на котизацијата треба да се направи веднаш по поднесувањето на оваа апликација за учество (и по добивањето на (про)фактура од ПРОЕФЕКТ) на жиро сметката на ПРОЕФЕКТ најдоцна еден ден пред почетокот на обуката. Обуката се одржува во периодот од 9.30-17.30 во секој од деновите на обука во просториите за обука на ПРОЕФЕКТ во Скопје.

За дополнителни информации можете да не контактирате на тел: 070 355 095 или на е-маил адресата info@proefekt.mk
Email address *
1. Име и Презиме *
Your answer
2. Датум на раѓање *
MM
/
DD
/
YYYY
3. Организација/институција која ја претставувате на оваа обука? *
Забелешка: Наведете го името на организацијата/институцијата, како и контактите за комуникација (поштенска адреса, телефон и е-маил адреса). Доколу не претставувате некоја организциија само ставете „/“ во полето за одговор
Your answer
4. Наведете телефон за контакт *
Забелешка: Личен аналоген и/или мобилен телефон
Your answer
5. Наведете го Вашиот e-mail кој го проверувате редовно *
Your answer
6. Ќе земам учество во една од Обуките (или една отворена сесија) за планирање и пишување предлог проекти за ЕУ фондови и за другите донаторски програми на следниот датум: *
Required
7. Досега во поглед на темата за обука го имам следново искуство: *
8. За која (донаторска) програма/и за поддршка сакате да развиете апликација за време и по оваа обука?
Your answer
9. Во рамки на темата за обука најмногу сакам да добијам информации и вештини за.. *
Забелешка: Можете да наведете повеќе одговори
Required
10. Сакам да добијам попуст од износот на чинење на оваа обука (9.500 мкд), поради тоа што припаѓам на една од следниве категории на учесници
11. Наведете доколку имате било какви посебни потреби (на пр. забелешка до организаторите) или режими на кои се придржувате (постови, исхрана, алергии итн.)
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy