Request edit access
Aplicaţie la Cercul de Donatori 2019
A opta ediție a Cercului de Donatori se va organiza pe data de 28 noiembrie 2019, ora 18.30.
Evenimentul este organizat de Fundația Comunitară Brașov, cu implicarea unei echipe de voluntari.
Energia Cercului de donatori
Prezentare
Cercul de donatori este un eveniment de strângere de fonduri pentru care un grup de oameni propun și selectează 3 proiecte din comunitate. În cadrul evenimentului, proiectele au la dispoziție maxim 12 minute să convingă audiența să le acorde fondurile și susținerea necesară.

În Braşov, Fundaţia Comunitară Braşov a organizat 7 ediţii de Cercuri de donatori, unde peste 600 de donatori au susţinut 21 de proiecte locale cu fonduri în valoare de 131.200 de lei.

În România, în perioada 2013-2018, a fost generat un buget total de 850.886 lei prin donațiile făcute de 2860 de donatori pentru a susține 180 de proiecte ale Cercului, în 12 orașe din țară.

La ultima ediție, echipa Cercului de donatori a strâns 44.800 de lei pentru 3 proiecte locale: proiectul „Educaţie pentru sănătate” implementat de catre un grup de initiativa (tineri studenţi la medicină şi medici), Proiectul ”O zi specială” implementat de ADDIP şi proiectul ”Dau un leu pentru orașul meu”, al Asociaţiei - AIDC.

Alte proiecte susţinute în ediţiile anterioare: achiziţie de instrumente muzicale pentru Liceul de muzică Tudor Ciortea, organizarea evenimentului "Galeria terapiilor" pentru familiile copiilor cu dizabilităţi şi amenajarea curţii Asociaţiei pentru Educaţie practică şi creativă, o tabără de muzică pentru copii, un curs de mentorat pentru tinerii din mediul rural, mobilier de sortat haine pentru un centru care are grijă de oamenii străzii, produse uzuale pentru un adăpost care protejează femeile abuzate în mediul familial, renovarea unei case în care locuiesc copii fără părinţi, dotarea unui laborator de ştiinţe ale naturii, un program care sprijină tinerii care părăsesc centrul de plasament să-şi câştige independenţa în lumea “de afară”, susţinerea copiilor artişti cu posibilităţi reduse cu instrumente muzicale şi activităţi artistice, sprijinirea copiilor cu abilităţi de comunicare în public, a seniorilor şi tinerilor din medii defavorizate.
Organizaţiile susţinute în ediţiile anterioare: Laborazon, Music Camp International, Adăpostul pentru femei abuzate “Esther”, Mirakolix, Fundaţia Bucuria Darului, Grupul de iniţiativă “Diversitate”, Asociaţia Zâmbeşte pentru Viitor, Fundaţia Casa mea, Grupul de creaţie format din Ana Maria Guguian şi Petra Binder, Asociaţia Artburg şi Asociaţia Junilor din Scheii Braşovului, Diaconia Ajutor Internațional, Clubul de Debate Sam Academy și corul de copii Atelier Săcelean.

La cea de-a opta ediţie din noiembrie 2019 ne dorim să strângem peste 30.000 lei pentru 3 proiecte locale. Pentru această ediție susținem proiecte care activează comunitățile locale şi produc schimbarea în ariile de interes ale comunității.

Aceste proiecte pot viza aria de educație, implicare civică sau artistică, aria socială sau de protecţie a mediului. Încurajăm și finanțăm inițiative care stimulează creşterea gradului de implicare a membrilor în comunitate, care au în vedere consolidarea relaţiilor dintre aceştia şi care au ca scop producerea de schimbări benefice si relevante.

Propunerile de proiecte pot fi făcute de organizații locale sau grupuri de inițiativă. Aplicaţiile se completează până la data de 28.10. 2019, ora 00.00.
Jurizarea proiectelor se va face de către un juriu format din 15 de persoane din care 3/4 sunt din afara echipei Fundației Comunitare Brașov, fiind persoane active și implicate în comunitate.
Criterii de eligibilitate
La Cercul de donatori se pot înscrie grupuri de inițiativă* sau organizaţii non profit legal înființat care:

• nu au nicio afiliere politică
• acţionează legal și transparent din punct de vedere financiar, respectând cerinţele finanţatorului
• echipa de proiect are minim 3 membri, cu roluri active în implementarea proiectului
Proiectul înscris:
• urmează să fie desfăşurat în Brașov sau împrejurimi, în mediul rural sau în mediul urban
• este realizabil cu o finanțare de 8000-9000 RON care pot fi strânşi în cadrul Cercului de donatori; în cazul în care bugetul proiectului depășește acestă suma, echipa își asumă responsabilitate să acopere diferența de buget din alte surse. Recomandăm proiecte scalabile, în funcție de bugetul strâns (indicatori care se pot scala: perioada de desfășurare, numărul participanților, evenimentele organizate, cantitate de materiale achiziționate). Dacă în cadrul Cercului proiectul va strânge mai mulți bani aceștia vor reveni proiectului, ţinând cont de indicatorii de scalare.
• poate arăta rezultate în maxim 7 luni de la data organizării Cercului de donatori
• este în concordanţă cu valorile Fundaţiei Comunitare Braşov : încredere, inovaţie, responsabilitate, excelenţă, dăruire;
este completat integral, la toate secțiunile sale (acolo unde o secțiune nu se aplică proiectului, se va face mențiunea N/A)
• este completat până cel târziu la 29.10.2019 (cu excepția cazului în care echipa Cercului de donatori anunță în mod public prelungirea perioadei de aplicații)
* grupurile de iniţiativă sunt echipe de minim 3 prieteni, vecini, colegi, colaboratori care, deși nu au o formă juridică de constituire, se reunesc pentru un proiect specific pentru care vor strânge fonduri la Cercul de donatori.
Procesul și criteriile de selecție
Selecţia proiectelor se face de către echipa care organizează Cercul de donatori pe baza următoarelor criterii. Fiecare criteriu este notat cu maximum 5 puncte:

1. Proiectul are o nevoie, un scop, obiective şi activităţi bine definite corelate cu o soluţie corespunzătoare, rezultate şi buget.
2. Echipa prezintă impactul pe care îl generează proiectul la nivelul comunității, din punct de vedere al rezultatelor generate şi al efectelor produse asupra beneficiarilor şi prezintă modalităţi de a măsura acest impact.
3. Proiectul identifică corespunzător beneficiarii/publicul căruia i se adresează și profilul acestor oameni şi îl cuantifică.
4. Proiectul are un buget clar definit, cu precizarea categoriilor de cheltuieli și a resurselor necesare pentru finalizarea proiectului. Cheltuielile descrise corespund cu activitățile proiectului şi vor fi susţinute cu documente justificative.
5. Abilităţile, experiența și competențele membrilor echipei sunt corespunzătoare cu proiectul descris.
6. Pe lângă criteriile menţionate mai sus, în evaluare vom urmări dacă proiectul prezentat se potrivește profilului Cercului de donatori și are potențial de a strânge fonduri la acest tip de eveniment din punct de vedere al argumentării raţionale dar şi al capacităţii de a trezi emoţie. Acesta este un criteriu subiectiv notat şi asumat de fiecare membru din juriu care evaluează proiectele

Total puncte obţinute: 30 puncte

Termenul limită pentru trimiterea aplicaţiilor este 29.10.2019 , ora 00.00, iar proiectele alese vor fi anunţate până în 1 noiembrie 2019.

Mai multe informaţii despre cea de-a opta ediţie a Cercului de donatori şi juriu se vor găsi aici: http://facebook/cercul-de-donatori/

Echipa Cercului şi Fundaţia Comunitară Braşov solicită cauzelor care strâng fonduri la Cercul de donatori o raportare financiară care detaliază felul în care au cheltuit sumele primite de la donatori. În decursul a cel mult 8 luni de la momentul donaţiei, donatorii vor primi informaţii referitoare la rezultatele cauzei pe care au susţinut-o.

Formularul de aplicatie
• este completat integral, la toate secțiunile sale (acolo unde o secțiune nu se aplică proiectului, se va face mențiunea N/A)
• este completat până cel târziu la 29.10.2019 (cu excepția cazului în care echipa Cercului de donatori anunță în mod public prelungirea perioadei de aplicații)
* grupurile de iniţiativă sunt echipe de minim 3 prieteni, vecini, colegi, colaboratori care, deși nu au o formă juridică de constituire, se reunesc pentru un proiect specific pentru care vor strânge fonduri la Cercul de donatori.
Concentrarea Cercului
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Fundatia Comunitara Brasov. Report Abuse