Request edit access
Community of Practice - Haarlem Kennemerland - MAAK Haarlem
Community of Practice - Cirkelstad Haarlem Kennemerland 4 februari 2020
De eerste COP in 2020 van Cirkelstad Haarlem Kennemerland vindt plaats in de Week van de Circulaire Economie. De vraag van onze partner MAAK en het vervolg van het Slachthuisterrein staat daarin centraal.

Wat doet MAAK:
MAAK biedt in Haarlem al jaren onderdak aan bedrijven die werkzaam zijn in de innovatieve maakindustrie. Je vindt er een mix van ambachtelijke maakbedrijven met een link naar 3D-printen, superspecialisten die gebruik maken van de allernieuwste digitale maaktechnieken en bedrijven die actief zijn in het hergebruik van materiaal en circulaire economie. Dit zorgt voor een kruisbestuiving tussen de bedrijven onderling op het gebied van kennis, materialen en gebruik van machines.

MAAK Haarlem is onderdeel van het experimentele gebied C-District en bedrijventerrein de Waarderpolder in Haarlem, wat als een van de eerste, een volledig circulair bedrijventerrein wil zijn. MAAK werkt aan het vergroten van het aantal werkplaatsen en wil meer invulling geven aan haar circulaire ambities. Zo willen ze samen met huurders en andere partners invulling gaan geven aan een circulaire programmering op hun terrein. Daarvoor stellen ze de MAAK Arena (een multifunctioneel presentatieruimte) gratis beschikbaar.

De Vraag van MAAK
In deze CoP gaan we invulling proberen te geven aan het programma van MAAK. Denk mee over de mogelijkheden van samenwerking en over de invulling van het programma. Wat kan MAAK voor jou betekenen en welke rol kan jouw bedrijf pakken in de programmering? Welke kansen zie je voor deze partner in een gebied waar volop gewerkt wordt om circulaire ambities te realiseren. Wie worden de toekomstige huurders van de nieuwe werkplaatsen?

Deel 2 van het Slachthuisterrein
Daarnaast willen we ook dieper ingaan op het Slachthuisterrein in Haarlem. Hier wordt het historische terrein getransformeerd tot een werk/woon gedeelte. Uit de CoP in september 2019 is een mooie samenwerking gekomen. De komende drie maanden worden producten en materialen uit het Slachthuis geïnventariseerd. Voor deze producten zoeken we nog lokale projecten in Haarlem waar deze producten/materialen een nieuwe plek vinden. Dus mocht je iets bedenken, kom naar de CoP of laat het ons weten! De inventarisatie lijst (door BuroBoot opgesteld) wordt idealiter met jullie voorafgaand aan deze CoP gedeeld

Programma 4 februari 2020
09.00 Starten updates Cirkelstad
09.30 Introductie De vraag van MAAK
10.00 Slachthuisterrein
10.15 Terugkoppeling/napraten

Locatie: Maak Haarlem, Oudeweg 91 -95, in Haarlem.

Graag vooraf aanmelden hieronder!

Wil je een collega-ondernemer meenemen voor wie Cirkelstad ook interessant kan zijn? Ook deze is welkom, laat je ons even weten wie je als introducé meeneemt? Voor vragen mail naar brigitte.vanstokkum@gmail.com of sofie@c-creators.org

Deze COP vindt plaats in de week van de circulaire economie. Meer inspiratie opdoen? Kijk op
https://www.circulairondernemen.nl/cirkels/week-circulaire-economie#/

Tot 4 februari bij MAAK.

Met vriendelijke groet,
Juan Nibbelink, Brigitte Kool, Liesbet Hanekroot, Wouter van Twillert en Sofie Snoek
MAAK Klimaatadaptieve binnentuin
MAAK Arena
Inschrijfformulier CoP Haarlem Kennemerland
Voornaam *
Your answer
Achternaam *
Your answer
Bedrijfsnaam *
Your answer
Functie
Your answer
Emailadres *
Your answer
Ik ben partner van Het Bouwprogramma en/of Cirkelstad
Overig
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy