Request edit access
Peticija protiv zabrane pirotehnike i petardi
U posljednje vrijeme su distributeri i korsnici zabavne pirotehnike izloženi javnom linču od strane raznih udruga pa čak i ministarstava koji kao najveći argument koriste zaštitu ljudi i životinja, iznoseći pri tome neistinite informacije kao što su na primjer 5.000 ozljeđenih kućnih ljubimaca, psi koji iskakajući kroz balkone vrše samoubojstva, mačke koje trpe srčane udare pa čak i padanja opečenih ptica iz zraka.

Ako pričamo o ozljeđivanju, onda moramo naglasiti službenu statistiku da je prošle godine od pirotehničkih proizvoda (tu ulaze i ozljede od improviziranih pirotehničkih naprava) bilo ozljeđeno manje od 20 osoba a iste je godine u Hrvatskoj od ugriza pasa bilo ozljeđeno 520 osoba. Nama nikada na pamet ne bi palo da zabranimo držanje pasa, već kroz kvalitetnu edukaciju i odgoj učinili što kvalitetniji suživot, kako ljubitelja životinja, tako i ljubitelja pirotehnike.

Zabrana pirotehnike ne bi dovela do prestanka korištenja iste, već bi otvorila vrata crnom tržištu i ulasku neprovjerene i opasne pirotehnike koja ne podliježe nikakvim propisima ni ograničenjima, a korištenje takve pirotehnike je itekako opasnije od pirotehnike koja je trenutno na tržištu te koja mora proći rigorozna testiranja prije nego dođe do krajnjeg kupca. Zabrana bi učinila i nezanemarivu ekonomsku štetu jednoj cijeloj gospodarskoj grani, kao i državi koja ta gospodarska grana uplaćuje poreze i pristojbe.

Na kraju, zabrana bi poništila sve što su legalni proizvođači i distributeri gradili preko 20 godina, a to je stvaranje pirotehničke kulture i promicanja sigurne uporabe zabavne pirotehnike te podizanje potrošnje vizualnih (vatrometi), a smanjenje potrošnje zvučnih efekata (petarde).

Zabrana sigurno neće zaštititi ni ljude ni životinje već će nas vratiti u prošla vremena švercanja pirotehnike, što je sada uz otvorene granice i internet puno jednostavnije te nemoguće spriječiti.

Stoga Vas, apelirajući na zdrav razum, molimo da podržite ovu peticiju kojom se PROTIVITE POTPUNOJ ZABRANI korištenja pirotehnike i petardi.
PETICIJA – PROTIV ZABRANE PIROTEHNIKE I PETARDI *
Ime i prezime *
Your answer
Broj osobne, OIB, ili MB *
Your answer
Mirnovec pirotehnika d.o.o. obvezuje se na zaštitu Vaših osobnih podataka temeljem Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (GDPR) (EU) 2016/679.

Odnosi se na zaštitu privatnosti i sigurnosti podataka svih naših korisnika usluga i svih osoba koje s nama dođu u kontakt, a vezano za sve naše web stranice, domene, usluge, aplikacije i zaposlene osobe.
Cilj ove Politike o privatnosti je da Vas informira o našem načinu prikupljanja podataka i njihovoj zaštiti, svrsi za koje se podaci koriste, Vašoj mogućnosti uvida u podatke, zahtjeve za izmjenom ili njihovim uklanjanjem.

Što su Vaši osobni podaci?
Osobni podaci su svi podaci (ili kombinacija istih) na temelju kojih je moguće utvrditi nečiji osobni identitet (ime i prezime, poštanska adresa, OIB, datum rođenja, e-mail, kontakt broj telefona/mobitela i sl.).

Za koje svrhe ih koristimo?

Podatke prikupljamo radi osiguravanja pružanja tražene usluge (prijavnice za newsletterom, razna događanja, peticije, prosvjedna pisma i sl.), odnosno radi što učinkovitijeg odgovora na Vaš upit.

Koja su Vaša prava?

Transparentnost – primiti od nas informacije o tome koji se Vaši podaci koriste, za koje svrhe, koja su Vaša prava i sl.
Pristup podacima – na Vaš zahtjev, predat ćemo Vam potvrdu posjedujemo li neke od Vaših osobnih podatka, uvid u njih ako ih posjedujemo te pojašnjenje za koje svrhe ih imamo, roku pohrane i sl.
Pravo na ispravak – ako se neki od Vaših osobnih podatka promijenio ili smatrate da su nepotpuni ili netočni, javite nam i ispravit ćemo ih sukladno svrsi za koju su prikupljeni.
Brisanje podataka („pravo na zaborav“) – na Vaš zahtjev, trajno ćemo izbrisati Vaše podatke.
Pravo na prenosivost ili ograničenje obrade podatka – Vaše pravo je zatražiti da Vaše osobne podatke koje posjedujemo prenesemo nekome drugome u formatu u kojemu se mogu koristiti. Također, možete zatražiti ograničenje obrade podataka. Na primjer, ne želite da u potpunosti izbrišemo Vaše podatke, ali ne želite da ih dalje obrađujemo. Obrada podataka može se ograničiti i ako se osporava točnost podataka ili se sumnja na njihovo korištenje na nezakonit način.
Pravo na prigovor – imate pravo uložiti prigovor na obradu osobnih podatka u slučaju da smatrate da se njima postupa neprimjereno, protuzakonito ili sumnjate na automatizirano donošenje odluka (automatska računalna obrada podataka bez čovjekova nadzora). Pozivamo Vas da nam se javite kako bismo riješili problem.

Do kada se čuvaju Vaši podaci?

Od trenutka Vašeg kontakta, odnosno dostavljanja podatka nama, Vi pristajete na pravo da se njima koristimo za potrebe za koje ste nam ih predali, sve do trenutka kada ta potreba prestane, osim ako nam Zakon drugačije ne nalaže (zakonski obavezna dokumentacija i sl). Ako se u nekom trenutku predomislite glede usluge oko koje ste nam se obratili, slobodno možete zatražiti uklanjanje podataka i prije roka što ćemo mi učiniti u najskorijem mogućem roku.

Koje su naše obaveze?

Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo u skladu s trenutno važećim zakonskim odredbama.
Naša dužnost je štititi ih, čuvati na primjeren način, uz osiguranje povjerljivosti i bez prosljeđivanja trećim osobama bez Vašeg izričitog dopuštenja.
Kod potpisivanja peticija, Vaše podatke predat ćemo isključivo nadležnim institucijama koji se bave temom koju pokriva otvorena peticija. Nakon predaje peticije, Vaše podatke nećemo čuvati, osim ako ste nam ujedno dali pristanak da Vam javljamo e-mailom obavijesti o našim aktivnostima, uključujući i informacije o predanim peticijama.
Prikupljamo samo podatke koji su nam dobrovoljno predani. Kada Vas zatražimo podatke (ostavljajući Vam pritom slobodan izbor hoćete li ih nam ih ostaviti radi ostvarivanja usluge, odnosno potrebe o kojoj se radi), ne tražimo više podatka nego što je to nužno.
U slučaju slučajne pogreške, tehničkih poteškoća ili drugih nenamjernih okolonosti kojima bi se prekršila zaštita Vaših podataka, jamičimo da ćemo pogrešku ukloniti u što skorijem mogućem roku.

Web stranice i online podaci

Radi pružanja što bolje usluge korisnicima, naše web stranice koriste računalne sustave koji prate posjećenost web stranice, ponašanje korisnika na njoj i sl. Takvi podaci nemaju za cilj prikupiti od Vas išta više od informacije koja će nama pomoći da saznamo koliko posjetitelja pristupa našoj web stranici. Online podaci prikupljaju se isključivo radi izrada općih statistika, a ne osobnog praćenja korisnika pojedinačno.

E-mail poruke

Kada nam se obratite putem e-mail poruke ili web obrasca za kontakt, dostavljajući na taj način svoje osobne podatke, Vaše podatke koristimo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Globaldizajn. Report Abuse