Request edit access
6. Trdinov literarni pohod: tragovima Janeza Trdine i aktera novomeškog proljeća
U subotu 5. lipnja 2021. ponovno ćemo otkriti skriveni dio Žumberka. Ovaj put krenut ćemo tragovima aktera novomeškog proljeća koji su bili itekako naklonjeni Trdinovom karakteru nacionalnog buđenja, želji za otkrivanjem misterija Žumberka i samostalnošću mještana tog kraja. Prostrani svijet Žumberka više je puta bio njihovo odredište, a posebno su voljeli put od Žabje vasi do sela Šentjošt i uz potok Klamfer prema žumberačkom selu Gaj, koje u njihovo vrijeme još nije bilo napušteno. Ovaj kulturni preporod, revolucija duha nakon Prvog svjetskog rata, Novo Mesto je snažno i zauvijek obilježila kao grad koji je u to vrijeme uspio nadići okvire svoje provincijalnosti i pronaći kontakt sa svijetom.

Krenut ćemo stazom od Sekulića, ispred Planinarskog doma Boris Farkaš. Put će voditi preko Gaja i Lovačkog doma Studena voda, do krajnje točke, "Fabrike". Tamo ćemo se susresti sa slovenskim sudionicima puta te doznati zašto su se Marjan Mušič i drugi "proljećari" neprestano vraćali u ovaj kraj. Rutu ćemo završiti kratkim kulturnim programom u "Fabrici".

Za sve sudionike osiguran je autobusni prijevoz. Uz dobru volju i osobni dokument, potrebna je i dobra kondicija i odgovarajuća planinarska oprema. Tijekom pješačenja potrebno je slijediti trenutne mjere za sprječavanje virusa Covid 19. Ne zaboravite na vodu i hranu koja će ovaj put biti iz ruksaka.

Vrijeme i mjesto polaska: subota, 5. lipnja 2021. u 7 sati, parkiralište Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“. Predviđeni povratak u Karlovac je oko 17 sati.

Cijena puta iznosi 40 kn. Broj sudionika je ograničen.
Ime i prezime: *
E-mail: *
Br. tel. / mob:. *
Dopuštam da Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić" upotrijebi moje podatke u svrhu informiranja o događaju. *
Required
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy