Request edit access
Θεσσαλονίκη 6-7 Μαΐου 2019 “Η ποίηση της κίνησης - εργαστήριο θεάτρου της επινόησης“
Θεσσαλονίκη 6-7 Μαΐου 2019, Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, χορευτές, καλλιτέχνες, θεατροπαιδαγωγούς

Ημ/νία εκδήλωσης: 6-7 Μαΐου 2019, Ώρες: 16.00 – 21.00
Χώρος: Πολυχώρος Τέχνης Alte Fablon, Φιλίππου 71

Εμψυχώτρια: Sanja Krsmanović-Tasić

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Το πρώτο μέρος του εργαστηρίου περιλαμβάνει ασκήσεις που θα προθερμάνουν το σώμα και θα βοηθήσουν κάθε άτομο ξεχωριστά να αναπτύξει το δικό του σωματικό «λεξιλόγιο». Στη συνέχεια, με τεχνικές θεάτρου της επινόησης, θα επικεντρωθούμε στη δημιουργία ποικίλου υλικού, που θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία ενός συλλογικού δρώμενου (performance art).

Το εργαστήριο βασίζεται σε τεχνικές του θεάτρου της Ανατολικής Ευρώπης και των μεγάλων δασκάλων του σύγχρονου θεάτρου και χορού του 20ου αι., όπως ο Grotowski, ο Barba, o Yoshi Oida, η Carolyn Carson, στη βιο-μηχανική και στο σωματικό θέατρο, σε διάφορες τεχνικές των πολεμικών τεχνών, καθώς και σε τεχνικές θεάτρου και χορού στις οποίες οδηγήθηκε η Sanja Krsmanovic Tasic μετά από 30 χρόνια αφοσίωσης στην πρακτική και την έρευνα των παραστατικών τεχνών.

Το εργαστήριο θα επικεντρωθεί στη "γενετική μνήμη", στα αποτυπώματα που φέρουμε εντός μας από τις ζωές των προγόνων μας. Παρόλο που κάθε γενιά χαρακτηρίζεται από την εποχή στην οποία ζει, τα σώματά μας θυμούνται τα μοτίβα, τις κινήσεις και τις ενέργειες των γενεών που προηγήθηκαν. Στόχος μας είναι να εκφράσουμε καλλιτεχνικά αυτή την κληρονομιά και παράλληλα να διευρύνουμε την αυτογνωσία μας και να ορίσουμε τον ρόλο και τη θέση μας ως καλλιτεχνών στον κόσμο και στον 21ο αιώνα.

ΚΟΣΤΟΣ /ΑΙΤΗΣΕΙΣ
25 ευρώ για μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
40 ευρώ για μη μέλη
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του εργαστηρίου οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει
α) να καταθέσουν το ποσό στον λογαριασμό ALPHA GR73 0140 2020 2020 02002 000277, γράφοντας στην κατάθεση οπωσδήποτε το επώνυμό τους και τη λέξη ΣΑΝΥΑ.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: προτιμάμε ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων (ebanking κλπ).
Η κατάθεση στο ταμείο της τράπεζας επιβαρύνει το Δίκτυο!
Δυνατότητα πληρωμής και με ΚΑΡΤΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ : Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση-Γραφείο Β. Ελλάδας
Επικοινωνία : Αντιγόνη Τσαρμποπούλου, antitsarb@gmail.com, 6976716064, Χριστίνα Αμανατιάδου, amana240790@gmail.com, 6946731920

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Sanja Krsmanović-Tasić είναι σκηνοθέτης, χορογράφος, ηθοποιός, δασκάλα χορού και θεάτρου/δράματος. Είναι πρόεδρος του Κέντρου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση της Σερβίας, CEDEUM, και καλλιτεχνική διευθύντρια του Hleb Teatar, θεατρικού οργανισμού που επικεντρώνεται στο θέατρο συνόλου, τη μίξη χορού και ζωντανής μουσικής, καθώς και τη δημιουργία θεατροπαιδαγωγικών προγραμμάτων. Είναι ιδρυτικό μέλος της ένωσης Association Artistic Utopia και καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεατρικού Φεστιβάλ για Παιδιά και Νέους Mater Terra. Είναι Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του Διεθνούς Οργανισμού για το Θέατρο/Δράμα στην Εκπαίδευση (IDEA ), συγγραφέας και δημιουργός πολυάριθμων εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών προγραμμάτων, πολλά από τα οποία ανήκουν στον χώρο της Τέχνης για την Κοινωνική Αλλαγή, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με χορευτές και ηθοποιούς με αναπηρία. Έχει αναπτύξει την έννοια της «οικολογίας της ψυχής» και από το 2014 την έχει εντάξει στη διδασκαλία της. Περιοδεύει με τις παραστάσεις της και διεξάγει εργαστήρια διεθνώς.


Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου *
Your answer
Επώνυμο - Όνομα (πρώτα το επώνυμο, πεζά π.χ Γιαννοπούλου Άννα) *
Your answer
Χώρος εργασίας (πχ 1ο Γυμνάσιο Αθήνας) *
Your answer
Ειδικότητα (πχ δάσκαλος, μαθηματικός, θεατρολόγος, κλπ *
Your answer
Μέλος Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση *
Έχω καταθέσει το ποσό στην ALPHA BANK GR73 0140 2020 2020 02002 000277; *
Ημερομηνία Κατάθεσης ποσού στην ALPHA BANK *
MM
/
DD
/
YYYY
Κινητό (για άμεση επικοινωνία - δεν θα δημοσιευτεί) *
Your answer
Email προσωπικό (όχι σχολείου. Σημαντικό: σε αυτό θα πάρετε την επιβεβαίωση ή όχι της συμμετοχής σας και άλλες οδηγίες για το σεμινάριο) *
Your answer
Έχω διαβάσει την περιγραφή του Σεμιναρίου και τους όρους συμμετοχής στην σελίδα www.TheatroEdu.gr *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy