Request edit access
Zelena čistka - World Cleanup Day 2018 150 zemalja zajedno 15.rujna 2018. - prijava za gradove i općine
Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na sudjelovanje u najvećoj nacionalnoj kampanji zaštite okoliša - Zelena čistka 2018.
Ove godine pridružit ćemo se volonterima 150 zemalja koji će 15. rujna 2018. u sklopu Svjetskog dana čišćenja (World CleanUp Day)” čistiti otpad iz okoliša na isti dan.

World Cleanup Day započinje 15. rujna 2018. godine u 10 sati u Novom Zelandu, a s izlaskom Sunca u svakoj vremenskoj zoni volonteri će prenositi zeleni val u svojim zemljama. Akcija će obuhvatiti sve 24 vremenske zone i završiti 36 sati kasnije na Havajima.

Očistimo Hrvatsku, očistimo svijet

Cilj akcije je okupiti 5% ukupnog stanovništva Republike Hrvatske, očistiti cijelu Hrvatsku od otpada u samo jednom danu i promijeniti sliku Hrvatske te tako utjecati na podizanje svijesti građana o problemu neodgovornog odnosa prema otpadu.

Postanimo i mi jedan od najjačih svjetskih timova!

Dosadašnjih šest akcija okupilo je 307 058 volontera iz svih krajeva Lijepe naše, ali ova godina je posebna. Trebamo pokazati sebi, ali i svijetu, koliko volimo svoju zemlju. Već 18. rujna 2018. će rezultati akcije biti predstavljeni od strane estonske predsjednice na konferenciji UN-a u New Yorku. Zemlje u okruženju imaju izuzetno jake timove i predane volontere pa vjerujemo da će nas i to potaknuti na zajedništvo i sudjelovanje u akciji čišćenja divljih odlagališta.

Godina akcije Broj volontera Količina prikupljenog otpada
2012. 41.558 3.746 tona
2013. 50.000 3.918 tona
2014. 52.000 4.800 tona
2015. 52.500 6.000 tona
2016. 55.500 4.600 tona
2017. 55.500 3.700 tona

UKUPNO 307.058 26.764 tona

Ispunite podatke Vaše institucije te označite načine na koje ćete sudjelovali u organizaciji i provedbi nacionalne kampanje. Točni podaci će nam omogućiti lakše komuniciranje. Ovime se obvezujemo da ih nećemo zloupotrijebiti te da će se koristiti samo za potrebe kampanje.

Naša djeca će nas pitati gdje smo bili 15. rujna 2018.
Rezervirajte datum!

Postanite dio najveće svjetske građanske okolišne inicijative!

------------
Ispunjavanjem prijavnice podrazumijeva se da ste upoznati sa zakonskim odredbama Zakona o održivom gospodarenju otpadom, posebice Člankom 40. i da ćete djelovati sukladno istima te da ste svijesni da je sudjelovanje u akciji na volonterskoj osnovi i na osobnu odgovornost svakog pojedinog volontera. Ujedno pristajete da se materijal, fotografije i video zapisi, na kojima se nalazite, mogu upotrijebiti za potrebe kampanje Zelena čistka i Plava čistka.

Jer jedino - kad se male ruke slože, sve se može!

Zelena čistka danas za čišće sutra!

Pratite razvoj kampanje na FB/INSTAGRAM-u/TWITTER-u i/ili preko elektronske pošte koju ćete ovdje unijeti. Pozovite i druge na uključivanje, što nas je više, bit će zabavnije i više ćemo napraviti!
www.zelena-cistka.org
https://www.facebook.com/ZelenaCistka
https://www.instagram.com/Zelena_Cistka
https://twitter.com/ZelenaCistka

Vrsta JLPS: *
Ime grada/općine: *
Molimo da nam uz upisivanje prijavnice pošaljete mailom, faxom ili poštom, potpisano pismo namjere. Ukoliko šaljete mailom može biti skenirano.
Your answer
Županija: *
Required
Ime i prezime kontakt osobe: *
Osoba za kontakt koja će biti zadužena za koordinaciju aktivnosti u ime Vašeg grada/općine/županije. Osoba će biti zadužena za komunikaciju s Udrugom Žmergo za vrijeme koordinacije Zelene čistke. Ime i kontakt navedene osobe biti će objavljen na web stranicama Zelene čistke, kako bi se volonteri i organizacije koje se žele uključiti u akciju na Vašem području mogle istoj javiti.
Your answer
Kontakt (e-mail) kontakt osobe: *
Your answer
Kontakt (mobitel) kontakt osobe: *
Your answer
Sudjelovati ćemo u: *
Required
Predviđeno mjesto čišćenja: *
Datum i lokacija čišćenja, skupa s kontakt osobom zaduženom za Zelenu čistku - World Clenup Day u Vašoj JLPS, biti će objavljene na web stranicama Zelene čistke u svrhu obavještavanja čim većeg broja volontera kako bi se isti mogli uključiti u akciju. Ukoliko ga za vrijeme ispunjavanja obrasca ne znate, stavite 0 i obavezno nam javite čim isto bude poznato.
Your answer
Objave Zelene čistke:
Ukoliko imate već objavljen poziv u medijima ili na Vašoj web stranici/društvenim mrežama, proslijedite nam link kako bi ga mogli i mi na našim stranicama objaviti. Ukoliko ga nemate za vrijeme ispunjavanja ovog obrasca, možete nam ga i naknadno poslati na pr@zelena-cistka.org.
Your answer
Dodatno (Vaši upiti nama):
Your answer
Podsjetnik za Zelenu čistku:
Prijavu ispunio: *
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Udruga Žmergo. Report Abuse - Terms of Service