Request edit access
Keresztül a Hernád-áttörésen
Hernád-áttörés kalandtúra

Az idén utoljára szervezzük meg a Hernád-áttörés túránkat, mely ezúttal a Hernád teljesen szakaszán vezet keresztül, Podlesokból indulunk és egészen Čingovig követjük a kanyargó Hernádot a szűk Kanyonban, miközben felmegyünk a Tamásfalvi-kilátó meredek sziklaszirtjére is.

Ha szereted a látványos, kanyonszerű folyóvölgyeket, az izgalmas turistautakat, és egy egynapos kalandtúra keretében szeretnéd bejárni a Szlovák Paradicsom Nemzeti Park egyik legszebb turistaútját, akkor ezt a túrát neked találták ki! Sem távban, sem szintkülönbségben nem jelentős túra során bejárjuk a Hernád szűk áttörését.
A túra nem nehéz, de némi kitartás, lépésbiztonság és teljes szédülésmentesség szükséges. A túrát sportos erőnléttel bárki teljesítheti. Nehézséget jelenthet a folyó feletti sziklafalban elhelyezett mesterséges segédeszközökön (sziklatálcákon), illetve létrákon történő biztonságos haladás, ezért ez a túra tériszonyosoknak nem ajánlott!
Amennyiben még nem túráztál a Szlovák Paradicsomban, nem tapasztaltad meg egy szűk folyóvölgyben vezető túra utánozhatatlan hangulatát, vagy ismét át szeretnéd élni ezt az élményt, itt a helyed!

Részletes program:

Útvonal
Podlesok - Hernád-áttörés - Lénártfalvi malom - Tamásfalvi-kilátó - Čingov

Túránk a Nagy-Fehér-víz nevű patak mellett vezető ösvényen indul. Ahol a patak a Hernádba torkollik - a Hernád-toroknál - ott kezdődik kanyontúránk mely a "Hegyi Szolgálat Hernád-áttörés ösvényén" halad majd. Hernád-áttörés felé indulunk, ahol a Hernád egy keskeny mederben, függőleges sziklafalakkal határolt szurdokvölgyben halad több kilométeren keresztül. Ezt a szurdokot nem járhatnánk be, ha nem építettek volna a sziklafalba számtalan fémpallót, amelyek a víz felett vezetnek. Az előrejutást olykor létrák és hidak is segítik, kapaszkodni pedig a sziklafalakhoz erősített láncokba tudunk.

Táv: 15 km
Szint: 450 m
Túra időtartama: 6-7 óra
Túra időpontja: 2019.10.26.
TMR pont: 32

Az utazás a helyszínre turistabusszal történik. A busz) indulásának helyszíne Eger Tesco parkoló (Tesco és az OBI közötti rész). A buszra felszállni még Bélapátfalván a Coop áruház előtt, Ózdon a városközponti nagy parkolóban, illetve a bánrévén a határátkelőhelyen lehetséges.

Indulás: Egerből 06:00 (Bélapátfalva 06:30, Ózd 07:00, Bánréve 7:30)

Érkezés Podlesokba kb.: 09:30

Túravezető: Progner László bronzjelvényes túravezető
Elérhetőségek: 0630 279-5968 e-mail:turaterapia@gmail.com

Részvételi díj: 9900 Ft/fő
Az ár tartalmazza:
- a túraszervezés és a túravezetés díját
- az utazást oda-vissza
- belépőket
- utasbiztosítást

Az ár nem tartalmazza:
- étkezést

A teljes részvételi díjat úgy kérjük elutalni a K&H Progner László 10400353-65535352-55531034 számlaszámra, hogy október 22-ig beérkezzen. A közleményben a "Hernád" és a jelentkező nevét kérjük feltüntetni.
Lemondásra is október 22-ig van lehetőség, ezt követően csak a befizetett összeg 50 %-át tudjuk visszautalni (A buszok bérleti díja miatt). A túra átruházására az indulásig bármikor van lehetőség.

A túrára jelentkezést elfogadni csak korlátozott létszámban tudunk!
Létszám korlát: 30 fő
Jelentkezés, amely helyfoglalás is egyben az utalások sorrendjében történik. Amennyiben a létszám megtelik, a jelentkezést lezárjuk.
A túra, a túra jellegéből adódóan, 10 év alattiaknak nem ajánlott!

Hasznos infók:
Kis hátizsákot érdemes magunkkal hozni, mely szabad mozgást biztosít mindkét kéznek és elfér benne egy kis széldzseki, némi szendvics és ivóvíz.
Ami feltétlen szükséges a túrához: kényelmes, vízhatlan túrázásra alkalmas bakancs vagy cipő, kényelmes ruházat, egy napra elegendő étel (szendvics), csokoládé, személyenként min. 1,5-2 liter folyadék.
Pénzügy: ajánlott költőpénz (élelmiszerre és italokra) kb.15-20 euró. Útközben pénzváltási lehetőség nincsen!

Célszerű túraruhába jönni, de a váltóruházat a buszban is hagyható.

Szerezz egy csodálatos élményt, egy felejthetetlen kalandot a látnivalókban bővelkedő kanyon túrán!
Név *
Your answer
Lakcím *
Your answer
Pontos születési dátum (utasbiztosításhoz) *
MM
/
DD
/
YYYY
Elérhetőség telefon/e-mail *
Your answer
Felszállás helye *
Üzenet a szervezőknek
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy