Request edit access
Прашалник за Проценка на потребите за подготовка на новиот Национален Акциски план за Отворено владино партнерство 2018-2020
Вовед

Благодарност за вашето учество. Овој прашалник има за цел да ги утврди потребите за подготовка на новиот Национален Акциски план за Отворено владино партнерство 2018-2020 година (НАП 4) односно да ја испита запознаеноста на граѓанските организации со глобалната иницијатива Отворено владино партнерство, да го утврди интересот за учество во процесот на подготовка на новиот акциски план за ОВП 2018-2020, да собере првични препораки за процесот на консултација како и предлози за мерки кои потенцијално можат да се вклучат во акциониот план. Тековниот Национален Акциски план за Отворено владино партнерство 2016-2018 година (НАП 3) може да се најде на следниот линк: http://www.mio.gov.mk/?q=node/3291
Резултатите од истражувањето ќе се користат во понатамошните фази на спроведување на процесот на ко-креација на НАП 4 како и за идентификација на области на кои треба да се работи со цел нивно подобрување.

1. Име на вашата организација *
Your answer
2. Наведете во кои области работи Вашата организација: *
Required
3. Дали сте запознаени со глобалната иницијатива Отвoрено владино партнерство (ОВП)? *
4. Дали Вашата организација учествуваше во процесот на консултација/подготовка и имплементација на акцискиот план за ОВП 2016-2018? *
5. Ако одговоривте со "Не" на претходното прашањe Ве молиме наведете зошто.
6. Тековниот Национален Акциски план за Отворено владино партнерство 2016-2018 година содржи заложби во 8 приоритетни теми. Означете кои ги препознавате како најзначајни? *
Required
7. Дали има некои области кои не се вклучени во тековниот НАП 3 што би сакале да бидат воведени во новиот Национален Акциски план за Отворено владино партнерство 2018-2020 година? *
Your answer
8. Ве молиме споделете ги Вашите препораки со цел подобрување на процесот на подготовка на акцискиот план за ОВП 2018-2020 и вклученоста на граѓанските организации: *
Your answer
9. Дали би сакале да се вклучите во процесот на ко-креирање на новиот Национален Акциски план за Отворено владино партнерство 2018-2020 година, кој ќе започне во февруари 2018 година? *
10. Ако одговоривте ,,Да" на претходното прашање, Ве молиме да ги споделите Вашите контакт информации (име и презиме, телефон, e-mail, град):
Your answer
11. Ако одговоривте ,,Да", во која работна група сметате дека би можеле да дадете најголем придонес во подготвувањето и/или спроведувањето на акцискиот план за ОВП 2018-2020?
12. Доколку имате предлог мерки за новиот акцискиот план, Ве молиме споделете ги подолу: *
Your answer
13. Други дополнителни коментари?
Your answer
Ви благодариме што одвоивте време за да го пополните прашалникот. Вашите одговори се од особено значење.Министерство за информатичко општество
MM
/
DD
/
YYYY
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms