Request edit access
SEKSUALNOST I DOŽIVLJAJ TIJELA OSOBA SA SPINOM BIFIDOM I HIDROCEFALUSOM
U okviru plana rada za Evropu za 2018, Međunarodna federacija za spinu bifidu i hidrocefalus (IF) ima za cilj da u centar pažnje stavi pitanja seksualnosti i doživljaja tijela osoba sa spinom bifidom i hidrocefalusom (SBH). U društvu i dalje vlada stigma kada je riječ o seksualnosti osoba s invaliditetom i stoga postoji potreba da se razbiju tabui i da se ohrabre mladi, doktori, porodice i društvo da o ovome govore otvoreno.

Pozvani ste da učestvujete u istraživanju pod nazivom “Seksualnost i doživljaj tijela osoba sa spinom bifidom i hidrocefalusom”. Istraživanje sprovodi grupa mladih sa SBH i koordinira ga IF.

Cilj istraživanja je da se stvori baza podataka o pitanjima o seksualnosti i doživljaju tijela koja su od značaja za mlade sa SBH radi daljeg rada na ovoj temi. Popunjavanje upitnika traje oko 15 minuta.
Vaše učešće u ovom istraživanju je potpuno dobrovoljno i možete odustati u bilo kom trenutku. Slobodno možete preskočiti bilo koje pitanje.

Molimo Vas da odgovorite na pitanja imajući u vidu da ne postoje tačni ili pogrešni odgovori i da će prikupljeni podaci biti povjerljivi u skladu s Opštom regulativom o čuvanju podataka (GDPR 679/2016).
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of International Federation for Spina Bifida. Report Abuse