Request edit access
Kérdőív vállalatvezetők, kiválasztásért és visszafogadásért felelős döntéshozók, HR-esek figyelmébe a sérült gyermeket nevelő anyák foglalkoztatásáról
A JÓL-LÉT Alapítvány 2014-2015-ben lefolytatott országos kutatásának tapasztalatai arra mutatnak rá, hogy létezik egy olyan női csoport hazánkban, amelynek tagjai 24 órás folyamatos szolgálatot látnak el, ugyanakkor gyakorlatilag láthatatlanná váltak a társadalom, ezen belül is különösen a munkaerő-piac számára.

Pedig a sérült gyermekeket nevelő nők sem vágynak többre, mint bárki más: szeretnének teljes életet élni, aminek része többek között a fizetett, önkiteljesítő munka. A fogyatékossággal élő gyermeket nevelő nők munkaerő-piaci mutatói ugyanakkor minden tekintetben rosszabbak, mint az ép gyermeket nevelőké.

Míg az 5 éven aluli gyermeket nevelő nők 26%-a tud visszatérni a munkaerőpiacra, addig a sérült gyermeket nevelő nők esetén ez az arány mindössze 8,1% a kutatásunk alapján.

A kérdőív kitöltésével Ön áttekintheti, milyen szempontokat kell figyelembe vennie ahhoz, hogy az a munkavállaló, akinek történetesen sérült gyermeke született - és ez bármelyikünk családjában előfordulhat - más munkavállalókkal egyenlő esélyekkel dolgozhasson az Önök szervezetében. Az esély biztosításával, a megfelelő munkafeltételek, körülmények kialakításával egy embert próbáló élethelyzetben való helytállással már bizonyított, szorgalmas, megbízható, és másokhoz képest ugyanolyan tehetséges munkavállalót nyerhetnek.

Email address *
A szervezet neve *
A kitöltő neve
A kitöltő beosztása *
A kitöltő telefonszáma *
A kitöltő e-mail-címe
Alkalmazottak létszáma *
Női munkavállalók létszáma *
Gyermeket nevelő munkavállalók létszáma *
Sérült gyermeket nevelő munkavállalók létszáma *
Milyen rugalmas munkaformákban foglalkoztatnak munkavállalókat? *
A részmunkaidőben foglalkoztatottak száma
Távmunkában foglalkoztatottak száma
Foglalkoztatna-e sérült gyermeket nevelő édesanyát? *
Megkereshetjük-e Önt a sérült gyerekek foglalkoztatását segítő szolgáltatásaink ismertetése érdekében? *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. - Terms of Service - Additional Terms