Request edit access
Прашалник за здрава населба –Колку е добра и здрава нашата населба?
Примената на Прашалник за здрава населба (ПЗН) дава едноставна рамка за структурирање на разговорите во врска со дадениот населен простор. Таа овозможува да размислувате за физичките елементи на просторот (на пример за неговите отворени простори и транспортните врски) како и за социјалните аспекти (на пример дали луѓето чувствуваат дека нивниот збор се слуша при донесувањето на одлуки).

Истражувањето покажува дека начинот на кој функционираат населбитe, изгледаат или се чувствуваат може да влијаат на нашето здравје и благосостојба.

Алатката дава поттик за дискусии, овозможувајќи ви на методолошки начин да ги разгледате сите елементи на одредена населба. Со неа се посочуваат добрата/вредностите/квалитетите на населбата како и областите каде што истата би можела да се подобри.

Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service