Request edit access
DIGITÁLIS JÓLÉT PROGRAMAJÁNLAT
Nyilvánvalóvá vált, hogy az online tájékozódáshoz, vásárláshoz, banki ügyintézéshez, szórakozáshoz és mindenekelőtt az információhoz és tudáshoz való szabad hozzáférés óriási előnyt biztosít a digitális kompetenciákkal rendelkező emberek, közösségek, szervezetek részére.
Ez a felismerés hívta életre a Digitális Jólét Programot (DJP), melynek egyik legfontosabb célkitűzése, hogy Magyarország, és annak minden polgára és vállalkozása a digitalizáció nyertesei közé kerülhessen.
A könyvtár fontosnak tartja, hogy bekapcsolódjon abba a képzési folyamatba, mely hozzájárul a könyvtárlátogatók digitális készségeinek fejlesztéséhez.
Miben segíthetünk Önnek? Kérem, válasszon programajánlatunkból! Töltse ki a kérdőívet, vegyen részt INGYENES foglalkozásainkon!
A jelentkezések összegzése után személyesen fogjuk keresni Önt a programokon való részvétel egyeztetése céljából.

1. Informatikai alapismeretek I. - asztali számítógépen és laptopon
Kiscsoportos foglalkozás (6-8-fő)
Helyszín: Központi könyvtár, Digi terem (Eger, Kossuth L. u. 16.)
Kezdő szint tananyaga: Információtechnológiai és internetes alapismeretek, fájl- és mappaműveletek, elektronikus levelezés, gyakorlás, közhasznú információk, okos eszközök – tablethasználat, helyi értékeink (könyvtárlátogatás, katalógushasználat, Heves Megyei Elektronikus Könyvtár használata)
2. Informatikai alapismeretek II. - asztali számítógépen és laptopon
Kiscsoportos foglalkozás (6-8-fő)
Helyszín: Központi könyvtár, Digi terem (Eger, Kossuth L. u. 16.)
Haladó szint tananyaga: A sokoldalú Google, a szövegszerkesztés alapjai, műveletei; táblázatkezelés alapjai, okos eszközök - okostelefon, tablethasználat; online ügyintézés, szabadidő, szórakozás; helyi értékeink (Virtuális múltlapozó, könyvtári adatbázisok használata)
3. Tablethasználat
Tananyag: eszközhasználat elsajátítása kezdők számára, eszközhasználati alapismeretek, a tablet alkalmazásai, levelezés, üzenetek küldése, fogadása, legnépszerűbb közösségi portálok, weboldalak használata, fotók, videók készítése, az ingyenes online kapcsolattartás eszközei: Skype, chatfelületek.
Mely képzési helyszínt szeretné választani?
4. Okostelefon (android) használata:
A telefon alkalmazásai, levelezés, üzenetek küldése, fogadása, legnépszerűbb közösségi portálok használata, weboldalak használata, fotók, videók készítése, az ingyenes online kapcsolattartás eszközei, chatfelületek.
Mely képzési helyszínt szeretné választani?
5. Kezedben a jövőd – állampolgári kompetenciák fejlesztése

A munka világába való visszatérés vagy belépés elősegítése az egész életen át tartó tanulási tevékenységek által. Ezen a foglalkozáson a gyakorlatra helyezzük a hangsúlyt: a már megszerzett számítástechnikai ismereteinkre támaszkodva önéletrajzot és motivációs levelet írunk. A foglalkozás második felében a közéletbe való visszatérést alapozzuk meg: megismerkedünk azoknak a hatóságoknak a munkájával, amelyekre a mindennapi életben történő eligazodáshoz szükségünk van. Formanyomtatványokat, űrlapokat töltünk ki.
Mely képzési helyszínt szeretné választani?
6. e-Közszolgáltatások elérése az Ügyfélkapun át
Ismerkedés az Ügyfélkapu szolgáltatásaival
Gyakorlati ismeretek
Az Ügyfélkapu használata, ismerkedés a szolgáltatásokkal, szociális pályázatok egyéni mentorálása (Erzsébet Program, Otthon Melege Program stb.)
Feltétele: Ügyfélkapus azonosító. A személyes ügyfélkapus azonosító létrehozása egy regisztrációs eljárás, amelyet az ügyfél kezdeményezhet személyesen bármelyik regisztrációs szervnél (pl. okmányirodában).
Mely képzési helyszínt szeretné választani?
7. Digitálisállampolgár-képző - előadás

Digitális etikett, jog, kereskedelem (e-vásárlás), elektronikus felelősség a cselekedetekért, felhasználói jogok megvédése.
A digitális állampolgárság modellje egyfajta ernyőfogalom is lehet, amely magában foglalja a webes szolgáltatások, a digitális eszközök, az információs és kommunikációs technológia értő és kritikus felhasználását, valamint az ilyen eszközökkel támogatott környezetben megjelenő tevékenységi és viselkedési normákat is megfogalmazza. Az online eszközhasználat terjedésével egyre nagyobb igény mutatkozott arra, hogy úgynevezett etikettek (írott és íratlan szabályok) tereljék megfelelő úton az online térben megjelenő tevékenységeket.
Mely képzési helyszínt szeretné választani?
8. WWW, a virtuális világ veszélyei – előadás
Biztonság, információvédelem, illegális tartalmak, zaklatás, adathalászat
A web térhódítása rengeteg pozitív változást hozott, ugyanakkor megteremtette a bűnözésnek egy új, modern és nehezen felderíthető formáját. Már nem szükséges valós tér ahhoz, hogy valaki bűncselekményt kövessen el, minden a virtuális térben bonyolódik.
Mely képzési helyszínt szeretné választani?
9. Weblaptervezés, infografika, prezentáció, plakát
Egyedi vizuális tartalom – pár kattintással
Kiscsoportos foglalkozás (3-6-fő)
Helyszín: Gyermekkönyvtár (Eger, Bartók Béla tér 6.)

A téma és a típus megfogalmazása, az alfejezetek meghatározása, tartalommal feltöltés, arculattervezés: színvilág, betűtípus stb., megjelenítés a canva.com programmal

10. Barangoljunk a világban!
Tervezzünk útvonalat – a kirándulástól a repülőjegy megrendeléséig
Kiscsoportos foglalkozás (3-6-fő)
Helyszín: Zenei és idegen nyelvi gyűjtemény (Eger, Kossuth L. u. 18.)

A nyaralás vagy utazás megtervezése lehet szórakoztató, ám sokak számára stresszes és kellemetlen feladatnak bizonyul. Szervezz profi módon és kerüld el a rémálmokat!

11. Külföldi munkavállalás
Írjunk Europass önéletrajzot angolul is! - Hol keressük, hogyan töltsük le és ki, hogyan illesszük bele a fényképet stb.
Kiscsoportos foglalkozás (3-6-fő)
Helyszín: Zenei és idegen nyelvi gyűjtemény (Eger, Kossuth L. u. 18.)

Az önéletrajz elkészítése mindig fontos lépés az álláskeresés során. Az önéletrajz rendszerint az első
kapcsolatfelvétel a leendő munkáltatóval, fontos tehát, hogy már az első olvasásnál felkeltsük a
potenciális munkaadó figyelmét, és elérjük, hogy behívjanak bennünket felvételi beszélgetésre.

Név
Your answer
Cím
Your answer
Telefonszám, mobilszám
Your answer
E-mail cím
Your answer
Köszönjük, hogy kérdőívünket kitöltötte! A részvétel lehetőségeiről hamarosan értesítjük!
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service