Smart Living Challenge - Belgrade

Smart Living Challenge – globalna potraga za održivim inovacijama je otvoren, međunarodno takmičenje inovacija koje bi trebalo da kreiraju poslovne mogućnosti i ideje koje promovišu životne stilove zasnovane na održivom razvoju u urbanim sredinama.

Danas najveći deo globalne populacije živi u gradovima. Ovaj trend donosi i nove izazove kada su u pitanju stanovanje, transport i prehrana. Iz ovog razloga, program Smart Living Challenge je podeljen u tri kategorije: Move posevećnu transportu, Live koja se bavi različitim aspektima stanovanja, i Eat koja se bavi problemima vezanim za hranu.

Krajnji rok za predlaganje ideja na zvaničnom sajtu projekta je 1. Jul 2014. godine. 15 izabranih autora će osvojiti put u Švedsku, gde će posetiti “cutting-edge” lokacije pametnog urbanog života.
Tri četvorosatne radionice biće održane u prostoru Nove Iskre, 7. i 8. marta. Pored uvodnih prezentacija lokalnih gostiju ekseprata koji će pružiti osvrt na neka od svojih iskustava, same radionice će voditi Anders Wikstrom, stručnjak iz polja inovacija i dizajna iz Stokholma, dok će se za temu EAT njemu pridružiti i Nina Kask, Open Innovation menadžer projekta Packaging Arena.

Prijavljivanje za sve tri radionice je obavezno. Zainteresovani učesnici se mogu prijaviti za najviše dve od tri ponuđene radionice, a zatim će dobiti potvrde učešća u odnosu na broj zainteresovanih. Rok za prijave je sreda 5. mart do ponoći. Svi učesnici će dobiti potvrde učešća narednog dana.

Broj učesnika je ograničen na 12 po radionici, a učešće je besplatno.

Projekat organizuju Munktell Science Park u saradnji sa Švedskim Institutom, SISP - Swedish Incubators and Science Parks, VINNOVA, Swedish Environmental Protection Agency, Mälardalen University, ABB i drugim švedskim organizacijama.

www.smartlivingchallenge.com
www.novaiskra.com

  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
Request edit access