Request edit access
Imagini din trecut - Holocaustul în Dâmbovița
21 septembrie 2023 , ora 17:00, Hotel Valahia, Târgoviște, Bulevardul Libertății 7

Trecutul se întoarce și ne afectează prezentul. Secolul al XX-lea a fost unul dintre cele mai sângeroase din istorie, dar trecerea timpului îi face pe unii dintre contemporanii noștri să uite sau să ignore ororile care au distrus destinele a milioane și milioane de oameni. 

Orori care au avut loc aici, printre noi, lângă noi. 

Știai, de exemplu, că în toamna lui 1940, evreilor din Târgoviște le-a fost interzis să părăsească orașul fără acordul autorităților iar comercianții evrei au fost obligați să-și vândă afacerile, la prețuri derizorii, ce nu reprezentau mai mult de 10-20% din valoarea reală a acestora? Câți dintre noi știu că la Teiș a funcționat un lagăr pentru deportați evrei sau că romii din județ au fost deportați în Transnistria și mulți au pierit acolo?

Evenimentele din ultimii ani ne-au arătat că greșelile și abuzurile trecutului se repetă cu o ușurință. Tocmai de aceea este important să ne amintim, este esențial să știm, este decisiv să înțelegem. 

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” și Fundația Freedom House România vă invită pe 21 septembrie, de la ora 17.00, 𝐥𝐚 𝐡𝐨𝐭𝐞𝐥 Valahia, din Târgoviște, să ne amintim, să învățăm, să înțelegem, prin cuvinte și prin imagine.

Vor vorbi:

Ana Bărbulescu, doctor în sociologie la Universitatea din București și cercetător științific la Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“

Silviu Marian Miloiu, profesor universitar, Universitatea Valahia”, Târgoviște

Emilia Elena Lixandru, profesor de istorie, Colegiul Național “Constantin Carabella”, Târgoviște

Jesica Mereuță și Diana Ștefan, reprezentantele  elevilor de la Colegiul Național „Constantin Carabella" din Târgoviște,  care au contribuit la realizarea benzilor desenate despre Holocaust.

Moderator: Răzvan Chiruță, redactor-șef PRESShub.

De la ora 18:30, evenimentul va continua în Piața Revoluției, cu inaugurarea expoziției „Imagini din trecut. Holocaustul în Dâmbovița”.

Pentru participare este necesar să completați formularul din mai jos, până la data de 20 septembrie 2023.

Pentru mai multe informații, scrieți-ne la: office@freedomhouse.ro

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Nume și prenume: *
Calitatea îcare participați: *
Required
Instituția din partea căreia participați: *
Contact - mail: *
Contact - nr. telefon *
Gen: *
Required
Vârsta: *
Required
În cazul în care sunteți minori, precizați dacă părinții sunt sau nu sunt de acord în ceea ce privește participarea la eveniment.
*
Required
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Freedom House. Report Abuse