Request edit access
Mreža akademske solidarnosti i angažovanosti - MASA
Mreže akademske solidarnosti i angažovanosti (MASA) se formira sa ciljem da pod okriljem otvorene mrežne organizacije okupi sve pripadnice i pripadnike akademske zajednice koji su spremni da se angažuju na jačanju glasa struke kroz zalaganje za konzistentnu primenu osnovnih principa akademskog rada i njihovu odbranu kad su ugroženi.

U nedostaku institucionalnih garancija i podsticajnog političkog okruženja važno je da akademska zajednica izgradi kapacitet za koordinisano delovanje kako bi zaštitila vrednosti naučnog i umetničkog rada, te očuvala i potvrdila svoju autonomiju. Zajedničko delovanje je neophodno da bi se povratio kredibilitet naučnog i umetničkog rada i da bi akademski radnici i radnice lično bili u mogućnosti da se svojom stručnošću bore za bolje društvo. Međusobno povezivanje i uspostavljanje mehanizama akademske solidarnosti jeste sredstvo koje će omogućiti zajedničko proaktivno delovanje za ostvarenje ovih ciljeva.

Ukoliko želite da postanete član/ica MASE i time nam se pridružite u zajedničkom delovanju za jačanje, očuvanje i zaštitu akademske zajednice, te u borbi glasa struke za bolje i pravednije društvo molimo vas da popunite formular koji se nalazi ispod ovog teksta. U skladu sa članom 9. Našeg Statuta odluku o prijemu u članstvo donosi Koordinacioni odbor MASE, o čemu ćete biti obavešteni u roku od 30 dana.


Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy