Request edit access
Mreža akademske solidarnosti i angažovanosti - MASA
Mreže akademske solidarnosti i angažovanosti (MASA) se formira sa ciljem da pod okriljem otvorene mrežne organizacije okupi sve pripadnice i pripadnike akademske zajednice koji su spremni da se angažuju na jačanju glasa struke kroz zalaganje za konzistentnu primenu osnovnih principa akademskog rada i njihovu odbranu kad su ugroženi.

U nedostaku institucionalnih garancija i podsticajnog političkog okruženja važno je da akademska zajednica izgradi kapacitet za koordinisano delovanje kako bi zaštitila vrednosti naučnog i umetničkog rada, te očuvala i potvrdila svoju autonomiju. Zajedničko delovanje je neophodno da bi se povratio kredibilitet naučnog i umetničkog rada i da bi akademski radnici i radnice lično bili u mogućnosti da se svojom stručnošću bore za bolje društvo. Međusobno povezivanje i uspostavljanje mehanizama akademske solidarnosti jeste sredstvo koje će omogućiti zajedničko proaktivno delovanje za ostvarenje ovih ciljeva.

Pozivamo vas da se priključite osnivanju mreže, prihvatanjem programskih načela koje možete videti na sledećem linku: www.akademska-masa.org.
Ime *
Your answer
Prezime *
Your answer
Afilijacija - ukoliko ne želite da navedete konkretnu instituciju, navedite univerzitet ili grad *
Your answer
Email adresa *
Your answer
Kontakt telefon
Your answer
Uža oblast u kojoj mogu da doprinesem
Your answer
Saglasnost *
Required
Javnost
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy