Request edit access
Si ets docent i has rebut la formació del programa PRODERAEV, participa al projecte de recerca de la UB
PRESENTACIÓ

EL PRODERAEV (abans PRODERAI) és un programa encetat de manera conjunta pel Departament d’Interior i el Departament d’Ensenyament el 2016, amb l’objectiu de detectar en fase incipient els processos de radicalització que puguin tenir lloc als centres educatius de Primària i Secundària de Catalunya. Amb una fase prèvia de formació adreçada al personal docent, el programa pretén introduir informacions bàsiques sobre la religió musulmana i sobre els indicis de radicalització per tal de facilitar la seva detecció al si dels centres educatius.

Un cop identificat el cas, el PRODERAEV enceta un protocol de detecció i seguiment que ha de desembocar en una intervenció educativa integral assessorada pels EAP. En aquest sentit, el programa introdueix criteris securitaris als centres educatius, institucions que haurien de ser concebudes com a espais de confiança i guiades per principis que poden incórrer en contradicció amb la voluntat de vigilància que comporta el PRODERAEV.

OBJECTIUS I METODOLOGIA

El Departament d'Antropologia Social de la Universitat de Barcelona impulsa una recerca per avaluar les conseqüències que aquesta formació dirigida al professorat ha tingut en la percepció que els i les docents tenen de determinats comportaments dels seus alumnes, i molt en particular dels i les alumnes de confessió musulmana.

Aquesta recerca pretén examinar les eventuals disfuncions que puguin provocar sobre les dinàmiques escolars tant la fase formativa del PRODERAEV com l’activació dels protocols de seguiment. Prenent com a punt de partida les dificultats existents per tal de conciliar les activitats pròpies de la comunitat educativa amb el biaix securitari que acompanya el PRODERAEV, ens volem qüestionar la pertinència d’aquest programa. I ho volem fer incidint en les informacions que el PRODERAEV transmet sobre la diversitat religiosa i l’islam al nostre país, en l’associació que pot establir entre confessions religioses i violència i en les alertes que introdueix sobre el comportament dels/les alumnes de Primària i Secundària.

Per tal de dur a terme aquesta recerca, volem realitzar un seguit d’entrevistes amb personal docent adscrit als centres educatius públics de Catalunya, tant a nivell d’ensenyament de Primària com de Secundària, que hagin rebut la formació integrada en el PRODERAEV, i que vulguin compartir amb nosaltres el seu punt de vista sobre la formació i les seves conseqüències sobre la pràctica educativa dels centres on treballen.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.
Nom *
Your answer
Telèfon de contacte
Your answer
Correu electrònic *
Your answer
Població del centre on treballes *
Your answer
Lloc on vas rebre la formació *
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of FaPaC. Report Abuse