Request edit access
Hårdare straff - kategori B, svåra våldsbrott/brott mot person
Straffskalorna idag skyddar inte offren varesig genom att hindra vederbörande att begå nya brott eller genom att verka moralbildande. Vi förkastar rådande idéer och påståenden baserad på lösa boliner som kallas forskning och ett cykloptänk om att straffskalor är irrelevanta för moralbildningen. Uppenbarligen begår många människor upprepade våldsbrott.

Fokus måste vara på offrens rätt till upprättelse, offrets känsla av att samhället ger offret makten tillbaka över sitt liv och att avskräcka våldsbrottslingar från att begår fler brott. Om brottslingar fortsätter begå upprepade brott måste samhället skyddas från dem, vi ska inte riskera att personen begår fler brott med hänvisning till högtravande forskning om att gärningsmannen har större chans att bli fungerande om vi inte straffar så hårt och därmed en tillgång för samhället. Offren är en tillgång för samhället. Gärningsmännens bidrag till samhället är av mindre intresse.

Offrens behov av upprättelse går före gärningsmannens vilja att leva sitt liv. Offrets upprättelse och gärningsmannens förnedring/förlust går hand i hand. Det är så vi visar för gärningsmannen att denne inte har rätt att med våld utöva makt över andra personer.

Att inte straffa den som begår brott med hänvisning till att det är bra för samhället om personen eventuellt kan komma att bli fungerande i samhället igen med följden att icke-våldsbenägna människors liv riskeras är barbariskt.... Även om denna lögn vore sanning så säger vi NEJ TACK till att offra individers liv och lem för samhällets bästa!

Därför röstar vi för följande förslag:

Höj lägsta och högsta straffskalan för följande brott med 10 år:
• dråp (idag lägst 6 högst 10 år)
• grov misshandel (idag lägst 1 år och 6 månader högst 6 år)
• grov våldtäkt (idag lägst 4 högst 10 år)
• grov våldtäkt mot barn (idag lägst 4 högst 10 år)
• människohandel (idag lägst 2 högst 10 år)
• grovt rån (idag lägst 4 högst 10 år) 
• äktenskapstvång av vuxen (idag max 4 år, inget lägsta straff satt.
• vilseledande till äktenskapsresa (idag max 2 år, inget lägsta straff satt)
• våldtäkt mot barn (idag lägst 2 och högst 10 år)
• gruppvåldtäkt (rubricering finns ej idag) bör straffas med lägst 14 år och max 20 år i fängelse - se förslag https://goo.gl/forms/nj1FJHNA7jZ9Dqgt2
• deltagande i gruppvåldtäkt (rubricering finns ej idag) bör straffas med lägst 6 år fängelse och max 14 år - se förslag https://goo.gl/forms/nj1FJHNA7jZ9Dqgt2

Inför BINDANDE straffskalor för samtliga av ovannämnda brott

Krav på kompletterande följder av grova vålds- och sexualbrott finner ni här: https://goo.gl/forms/eM4Duca9y9tKe3C82

OBS! Välj bara EN av rutorna 1-5. Det är dockok att kryssa i en av rutorna 1-5 (räknat uppifrån och ner) + den 6e rutan "övrigt".

Gå in och rösta för våra förslag. Detta tar vi sedan till de politiska partierna och frågar dem om de ställer sig bakom eller ej. Inför valet gör vi en sammanställning av vad de ställer sig bakom eller ej. De ska inte kunna gömma sig bakom vaga formuleringar. STÄLLER DE SIG BAKOM FULLT RIMLIGA KONKRETA KRAV ELLER INTE...!? Då vet vi vad vi ska rösta på och kan inte blunda för deras vägran att stå på kvinnors och flickors sida.

GLÖM INTE BLI MEDLEM I KVINNOFRID 2018 :) på vår hemsida www.kvinnofrid2018.se
eller swisha 0730-320149 med din mailadress, namn och telefonnummer

Skriv gärna ert namn i ruta nummer 6 ifall ni har en mailadress som inte avslöjar namn och efternamn. Detta gör insamlade svar mer trovärdiga och chansen är större att vi blir obekväma!!

Email address *
Namn och Efternamn
Your answer
Hur ställer du dig till förslagen ovan?
Please complete the captcha before submitting the form.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms