Curs de Fiddle a Lleida
FIDDLE és tota la música de corda fregada popular: tradicional, rock, jazz … FIDDLE són infinites possibilitats d’ampliar el teu registre d’improvisació i d’aprendre d’oïda.

Aquest serà un curs intensiu de musiques improvisades (folk, flamenc, jazz i modern) per a instrumentistes de corda interessats en la improvisació, la música tradicional i el jazz amb ganes d'endinsar-se unes hores en un ambient musical creatiu i compartir el gust per tocar músiques de tradició oral, celta o escocesa, per exemple.

Dirigit a professors de violí, viola, violoncel o contrabaix d'escoles de música o conservatoris (també per estudiants d'instruments de corda de cursos avançats de nivell o grau professional o grau superior)

No es precisa de coneixements previs d'improvisació.

Aquesta sessió servirà per oferir material i eines als professors i per fer un tastet i explicar en que consisteix el Fiddle. L'ACEM, EMIPAC i ESMUC ja han ofert sessions de formació i trobades, i ara tenim l'oportunitat de realitzar aquesta formació a Lleida.


No cal dir que podeu fer arribar aquesta informació a tothom que cregueu!


Si algú té algun dubte que es posi en contacte amb zona4@acem.cat

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Dia, durada, lloc i preu
El curs tindrà una durada de 6h, el dissabte 7 de març de 2015 i un preu per professors d'escoles associades a l'ACEM de 15€ i de 20€ per professors d'escoles no associades.
(la forma de pagament serà el mateix dia del curs, en metàl·lic.)

Curs intensiu de 16:00 a 21:00 (amb una petita pausa a mitja tarda)

Ens han cedit les instal·lacions de l'ORFEÓ LLEIDATÀ per realitzar el curs. (carrer Sant Martí 62, Lleida)
https://www.google.es/maps/@41.617663,0.622476,3a,75y,4.45h,87.46t/data=!3m4!1e1!3m2!1saGtQgaYQD-Ftt3QYxugHgA!2e0!6m1!1e1?hl=ca
Fiddelitzem-nos
El I Barcelona Fiddle Congress (http://barcelonafiddlecongress.com/ca) del mes de novembre del 2013 va permetre determinar que existeix una necessitat latent d’apropar i fer conèixer altres estils musicals dins l’àmbit de la corda al nostre país.

Per l’èxit del congrés, l’ESMUC, en col·laboració amb l’ACEM, ha establert un calendari de treball fins el proper congrés que inclou la formació de professorat i alumnes de corda  de les escoles de música i activitats continuades fins a febrer del 2016, data fixada per a la segona edició del Congrés.

La paraula fiddle es un terme que s’utilitza internacionalment per definir -en especial el violí- quan s’utilitza en gèneres no clàssics i és per tant el nostre eix programàtic de les diferents activitats, tallers i/o cursos que s’aniran oferint al llarg d’aquest període per cercar la fórmula més adient de lligar allò que es vol treballar amb la idiosincràsia de cada gènere.


El disseny de les jornades són a càrrec de Oriol Saña, Ferran Castanyer, Carla Gordo i Asier Suberbiola.
Fiddelitzem-nos, entrevistes
Contingut
Sessions formatives que inclouen no tant sols de la pràctica de l’instrument, sinó també de cursos de consciència rítmica, d’harmonia moderna, història del jazz i/o la música popular i moderna, etc.

Són cursos pensats per a tenir una visió més holística de l’eix central que ens mou i guia. Noves metodologies i plantejaments d’ensenyaments musicals directament enfocats a poder entendre, tocar, arranjar i/o compondre música dins d’aquests àmbits per estendre d’una forma natural i progressiva per totes les capes implicades en l’ensenyament musical la necessitat d’obrir les perspectives del coneixement i ampliar la panoràmica de la societat actual.

L’aprofundiment de la comprensió del llenguatge del jazz, la música moderna o la música tradicional i de les seves metodologies didàctiques són bones eines per aconseguir un equilibri i un potencial més sòlid i més complet tant per el docent com per a l’alumne i de vital importància per a la vitalitat i regeneració del patrimoni sonor.

A més, d’aquesta manera potser també millorem la sensació que els alumnes tenen de la connexió real que hi ha entre la musica “estudiada” i la musica a la qual habitualment estan més exposats. Normalment aquest lligam a un tipus de música “més propera” fa que l’estímul per l’estudi i les ganes de superar les dificultats que comporta siguin força més grans.
La sessió anirà a càrrec de l’Oriol Saña, violinista i professor de l'ESMUC i de l'Asier Suberbiola, violinista i professor del Taller de Músics
----- http://oriolsana.com/ ------

Graduado Cum Laude en el Berklee College of Music de Boston (EE.UU.) en la especialidad de Performance en Jazz y técnicas de improvisación para instrumentos de cuerda y Paris en "Le Centre desde Músicas Didier Lockwood ". Máster Ofcial en la UAB en Musicología y Didáctica de la Música. Desarrolla su carrera musical compaginando los trabajos de música clásica y moderna. Ha participado en numerosos festivales en EE.UU., Singapur, Italia, Alemania, Inglaterra, Irlanda, Grecia, Francia y España y ha grabado para discográfcas como Harmonia Mundi, Filmax Music y Warner Brothers. Desde el año 2002 es profesor de violín jazz y moderno en la ESMUC y colabora con El Musical, Conservatorio Profesional de Música de Bellaterra.




--------- Asier Suberbiola -----------

Nacido en 1978, Asier Suberbiola es violinista, Licenciado en Pedagogía EHU-UPV por la Universidad Pública del País Vasco y Posgraduado en composición y tecnologías contemporáneas por la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Desde el año 2001, ha recibido clases magistrales de violín, de profundización en la técnica violinística y de trabajo en grupo en los instrumentos de cuerda, así como cursos de improvisación, informática musical, Técnica Alexander, improvisación de jazz con instrumentos de cuerda y Creative String Workshop2010. Ha pasado por las manos de profesores como Joan Llinares, Anne Landa, Sheila Nelson, Christian Howes, Jeremy Kittel, Billy Contreras y Alex Hargreaves, entre otros.
Pasó ocho años en la orquesta de cámara Et Incarnatus (música contemporánea) hasta el año 2007, donde actuó con el saxofonista de jazz Phil Woods. Posteriormente, ha realizado actuaciones en directo con los músicos Kepa Junkera, Oskorri, Dulce Pontes y Rafa Pons, ha formado parte del cuarteto pedagógico Hariak Dantzan y ha sido violinista de la cantante Julia León (música sefardí) durante cuatro años. Desde el año 2006, ha sido miembro de la orquesta de Acadèmia Gran Teatre del Liceu, y ha colaborado con la orquesta Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya y con la Orquesta Camera Musicae. Actualmente, es colaborador habitual de la Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida.
También es violinista de la Orquestra Cordes del Món, y trabaja en los proyectos Aupa Quartet (cuarteto de cuerda centrado en la creación de jazz y world-music), Oratio Trio (con el teclista de jazz Claudio Nervi), con la que ganó el premio CoNCA 2009 (Consejo Nacional de la Cultura y de las Artes).
A nivel pedagógico, es profesor de violín en la Escola Municipal de Música de Mataró y del Institut Llongueres. También ha trabajado en la Escola de Música Diabla (Barcelona), el Conservatorio de Renteria (Guipúzcoa), la Escuela Municipal de Música de Lasarte-Oria y la Escuela Municipal de Música de Legazpia y la Escuela de Música Jakintza (Guipúzcoa).
Nom i Cognoms *
Correu electrònic *
Telèfon de contacte *
Escola on treballes *
Instrument *
DNI
per emetre certificat d'assistència
Observacions
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy