E-book "Diagnose Levensklem Remedie" obv 'Waardebepaling Achteraf'

"Met veel interesse heb ik je boek gelezen. Ik werk zelf al zo’n 30 jaar in de GGZ/AGZ, momenteel als verpleegkundige op een PAAZ en ben daarnaast ervaringsdeskundig als ‘levensklemmer’." [Lex Vink]

"Een auto biografisch boek en een uitdaging naar alle professionals werkzaam in de Geestelijke Gezondheidszorg om het boek tenminste enkele keren te lezen en blanco op je in te laten werken." [Meindert Telkamp, Praktijk Persona]

Over hoe een hypotheek kan leiden tot uiteindelijk een complete burnout... of erger. Over de wisselwerking tussen de GGZ, bankwezen en mensen in de stress... in plaats van de hypotheek aan te pakken worden mensen gelabeled met 'burnout', 'depressie' of andere psychiatrische diagnoses. En daarmee wordt het probleem niet opgelost... 60% van de huishoudens in Nederland heeft een hypotheek, en de huizenprijzen blijven maar zakken. De stress loopt op... om de relevantie van dit boek aan te geven... Het boek is ook van toepassing op situaties waar andere 'klemfactoren' een rol spelen (varierend van incest, je 'werk' zat zijn, ouder-kind problemen, emotioneel schrale jeugt, etc).

Recensies / lezerservaringen, meer fragmenten, hulporganisaties die de methode toepasen en interviews met de auteur:
http://www.boek-diagnose-levensklem.novaglobe.org. ISBN: 978-90-815775-1-9, 249 bladzijden.

Het boek "Diagnose Levensklem" (auteur Iwanjka Geerdink) beschrijft een praktische methode om mensen te helpen met 'psychische problematische symptomen'. De huidige GGZ grijpt meestal direct naar het grote 'label' boek (genaamd 'DSM', met daarin labels als 'borderline', 'depressief', 'schizofreen', etc). En ze grijpt naar pillen en -naar uit de praktijk blijkt- vaak averechts werkende therapie. Omdat deze 'therapieën' de oorzaken veelal niet aanpakken en een 'waanbeeld' scheppen van wat er aan de hand is.

De Amerikaanse psycholoog professor Steven Reiss schreef een boek genaamd 'The Normal Personality'. Iwanjka Geerdink, ervaringsdeskundig met het krijgen van diagnosen (7 stuks in een half jaar tijd) en tevens informatiekundige, construeerde op de basis van Professor Reiss een pragmatische remedie methodiek voor mensen in een zware depressie. Een methode die ook blijkt te werken bij diverse andere psychische klachten (burnout, psychose, angst, etc).

Het boek "Diagnose Levensklem" beschrijft de 'RdRemedy' methode. De kernproblemen (en oplossingen) blijken veelal hetzelfde, en worden in het boek berschreven.

===> Het boek is met nadruk ook bedoeld voor mensen die 'psychische problemen' hebben, of voelen aankomen. Of die zich 'in de put' voelen zitten. Depressief. Maar ook als er symptomen van andere 'psychiatrische ziektebeelden' zijn. In de kern lijken oorzaken en remedie veel meer gelijkvormigheid te hebben dan de (huidige) GGZ ons wil doen geloven. <===

Een aanrader voor iedereen die werkzaam is in de GGZ of aanpalende disciplines. Maar ook voor mensen die zich gelieerd voelen aan de 'alternatieve' heelkunde (als 'steun' in de rug voor hun kunde / disciplinegebied en onderbouwing naar bijvoorbeeld zorgverzekeraars voor vergoeding van een traject).

Iwanjka Geerdink was tevens campagneleider van de partij "Nieuw Nederland" (2010) en is auteur van het boek 'Novaglobe'. Hij heeft zelf 10 jaar in het bankwezen gewerkt (ABN AMRO, Fortis, AEGON), maar richt vanaf 2008 full time op de creatie van een andere maatschappij / economie.

Praktische informatie ten aanzien van het aanvraagproces:
Een aanvraag wordt doorgaands binnen 1 uur verstuurd (per email). De coöperatie hanteert een basisrichtprijs van 3 euro voor eboeken. Na grofweg 2 maanden krijgt u een notificatie mail met het verzoek een bedrag over te maken. Was het boek 'totaal niet interessant' voor u, dan betaalt u niets...

Bedankt,
Boekencoöperatie Nederland, Ewout Storm van Leeuwen, Iwanjka Geerdink
http://www.boekcoop.novaglobe.org

    This is a required question
    This is a required question