Request edit access
Participă în cadrul proiectului ”Vezi Moldova mea”
Cum vezi Moldova cu ochiul liber? Dar cu camera de luat vederi?
Crezi că ai putea schimba ceva?

Asociația pentru Dezvoltare Creativă (ADC) lansează proiectul ”Vezi Moldova mea!” ce are drept scop echiparea tinerilor din regiunile rurale în a-și asuma rolul de cetățeni activi și promotori ai schimbărilor pozitive prin crearea de conținut vizual și digital storytelling, participare activă și voluntariat.

Se pune accent pe mediul rural, pentru a aduce o schimbare acolo unde de cele mai dese ori, problemele rămân în umbră. Astfel tinerii lideri care fac parte din organizații locale de tineret, consilii ale elevilor, sau sunt plini de energie și entuziasm pentru a învață ceva nou și util, vor fi pregătiți să depisteze și cerceteze diferite probleme sociale ale localității de unde vin, să creeze o echipă bună și să vină cu soluții creative pentru rezolvarea acestora.

Proiectul presupune 3 etape:
Boot Camp: perioada de desfășurare 14-17 martie, reprezintă o instruire unde participanții vor învăța cum să exploreze comunitatea de unde vin, să depisteze o problemă și să învețe câteva instrumente creative precum crearea de conținut vizual (foto și video) și digital storytelling pe care apoi le vor utiliza în activitățile de follow-up. Aceste instrumente creative transmit emoții vii, mesaje puternice și receptivitatea oamenilor de a reacționa la mesajul transmis, chemând la acțiune.

Activitățile rurale de follow-up: etapa a doua presupune activitățile participanților post Boot Camp. Astfel, tinerii vor avea la dispoziție perioada martie-august 2019, pentru a-și dezvolta și implementa proiectele în comunitățile de unde vin și vor utiliza instrumentele învățate pentru a povesti lumii o istorie și pentru a veni cu o soluție – răspuns la problema identificată.

Evenimentul de încheiere ”Vezi Moldova mea!”, august 2019, va oferi tinerilor posibilitatea de a prezenta publicului larg materialul realizat în perioada de follow-up. Acest eveniment va servi drept spațiu de culegere a rezultatelor și lecțiilor învățate, schimb de experiență și inspirație pentru proiecte de viitor.

CINE sunt tinerii ce pot aplica la proiect:
-vârsta de 16-30 ani;
-regiuni rurale (sate și raioane, inclusiv UTA Gagauzia și regiunea din stânga Nistrului);
-activi în cadrul consiliilor de elevi, consiliilor de tineret, ONG-uri locale;
-motivați și disponibili pentru participarea activă pe parcursul întregului proiect (martie-august 2019).

Nu ezita să completezi formularul de înregistrare și începe o nouă aventură în care va trebui să vezi Moldova altfel și să arăți lumii ce văd ochii tăi prin intermediul unui obiectiv, a unei camere sau a unui telefon, și cum poți schimba ceea ce crezi că merită să fie îmbunătățit!

Vezi schimbarea prin acțiunile proprii!

Data limită de aplicare: 25 februarie 2019, ora 18:00

Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service