Request edit access
Tisztítás-technológia szakmai kutatás 2019
TTK 2019/01

A kutatás célja, hogy képet adjon arról, hogy a takarító szektor milyen sarokszámokat (benchmark) számokat alkalmaz és mi azok nagyságrendje. Ez a teszt az iskolák takarítására van kihegyezve. A kutatás olyan adatokra kérdez rá, aminek megválaszolásához feltételezés szerint nem kell sokat gondolkodni. A válaszokra szánt időt 5 percre becsülöm. Ezen felül fontos és nyitott kérdés, a takarítási szolgáltatások feladatainak szabványosítása és a szolgáltatás szintjének osztályba sorolási rendszere és az ezzel kapcsolatos gondolkodás is. Ezzel kapcsolatban még tervezek kutatásokat.

A kutatás auditálásának fontos eleme, hogy a válaszadók hány százaléka válaszolt olyan email címről, ami egyértelműen beazonosítható egy szolgáltató céggel. Minden személy aki a kutatásban résztett megkapja a teljes elemzést, az auditálással együtt. A kutatás várható befejezési ideje 2019.05.31

Tiszteletteljes kérésem, hogy a kutatás linkjét küldje el minden szakmai ismerősének, mert a siker nagyrészt majd azon múlik, hogy a hányan töltötték ki a kérdőívet. Ha valaki kitöltötte a kérdőívet máris megnézheti a felmérés aktuális állapotát.

Tisztelettel a kutatás vezetője: Ritz Tibor

Kiegészítés: az időnorma a sztenderd minden feladatát kell, hogy tartalmazza. Az időszakos munkáknak kell legyen időfedezete a napi munkákban.
Email address *
Az ön pozíciója a vállalkozáson belül *
Az ön vállalkozásának takarítás szolgáltatásokból származó éves bevétele 2018-ban *
Takarítási szolgáltatási jegyzék "sztenderd"
"B" kategóriás (közérzeti kockázat) területen.

Napi feladatok: Szemétgyűjtők ürítése, zsákok cseréje szükség szerint, szemét elszállítása a kijelölt helyre. Minden 180 cm alatti vízszintes felület (a padló kivételével) portalanítása, szükség szerint impregnált vagy nyirkos letörlése. Padlófelületek burkolatuknak megfelelően porszívózása illetve impregnált vagy nyirkos letörlése. Terület jellemző szennyezettségétől függően tiszta víz + mikrószálas kendő vagy semleges tisztítószer vagy lúgos tisztítószer. A gépesítés mértéke minőségi és hatékonysági szempont is.

Heti feladatok: 180 cm alatti függőleges felületek (a padló kivételével) portalanítása, szükség szerint impregnált vagy nyirkos letörlése.

Időszakos feladatok: Minden függőleges és vízszintes felület nyirkos letörlése vagy nedves lemosása (szükség szerűen szétszereléssel) 6 havonta. Ablakok és környezetük esetén a külső felületeket is beleértve. A padló szükség szerint átmeneti vagy alaptisztítása és impregnálása vagy védőréteggel való ellátása, évente egyszer. Jellemzően alkalmazott tisztítószerek szükség és felületi érzékenység szerint lúgos, erősen lúgos.

*Amennyiben a területen szaniter funkció is megjelenik (mosdó, WC, tusoló), akkor napi feladat a fogyóanyagok töltése is. Az alkalmazandó tisztítószerek pedig savas vagy bőr-semleges kémhatásúak.

Amennyiben ezen feladatokat a megfelelő gyakorisággal és a felületek 100%-án elvégzik a szolgáltatás I. osztályúnak tekinthető. Amennyiben csak a felületek 80% kerül kezelésre, a szolgáltatás II. osztályosnak számít. 65% az a határ ahol a szolgáltatás még III. osztályú, az alatt pedig osztályon aluli.
Ön milyen kategóriát tart elfogadhatóan egy iskola vonatkozásában? *
Adja meg, hogy fenti sztenderd 100%-os végrehajtásával (I. osztályú) milyen teljesítménynormával számol egy iskola irodáinak, tanárijának vagy könyvtárának átalánydíjas takarítása esetén (napi jelenléttel), ahol PVC, vagy parketta a padlóburkolat. *
Adja meg, hogy fenti sztenderd 100%-os végrehajtásával (I. osztályú) milyen teljesítménynormával számol egy iskola tantermeinek átalánydíjas takarítása esetén (napi jelenléttel), ahol PVC, vagy parketta a padlóburkolat. *
Adja meg, hogy fenti sztenderd ide vonatkozó részének 100%-os végrehajtásával (I. osztályú) milyen teljesítménynormával számol egy iskola mellékhelyiségének átalánydíjas takarítása esetén (napi jelenléttel), ahol műkő a padlóburkolat. *
Adja meg, hogy fenti sztenderd 100%-os végrehajtásával (I. osztályú) milyen teljesítménynormával számol egy iskola lépcsőház, aula, folyosók, tornaterem területének átalánydíjas takarítása esetén (napi jelenléttel), ahol kő, műkő a padlóburkolat. *
Milyen nettó rezsióradíjjal (Takarítási vállalkozói óradíj) számol Budapest és Közép-Magyarország viszonylatában? *
Ha bármilyen hozzáfűznivalója van a kutatással kapcsolatban, itt megteheti! *
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. - Terms of Service - Privacy Policy