Request edit access
Пријава за учество на втората Школа за економска слобода и човекови права #SELF
По исклучителниот успех на првиот циклус, Институтот Охрид со големо задоволство го објавува повикот за втората Школа за економска слобода и човекови права. Учесниците на оваа Школа во текот на шест недели ќе стекнат знаења во областа на слободниот пазар, капитализмот, претприемништвото, човековите права и слободи.

Во текот на шест недели, учесниците ќе имаат задача да изработат и есеј поврзан со темите на Школата, кој потоа ќе биде објавен на страната на Институт Охрид. Оваа Школа има за цел да поттикне и различни дискусии и критичко размислување за различните економски и политички системи и да ги поттикне младите луѓе да размислуваат на теми кои не биле многу застапени во текот на нивното формално образование.
Право на учество имаат сите млади луѓе кои се заинтересирани за овие теми, кои се мотивирани за лична надоградба, на возраст од 18 до 29 години.

Школата ќе биде во времетраење од шест недели, по едно предавање седмично и сите предавања ќе се одржат во просториите на Институт Охрид. На крајот од Школата, сите учесници кои успешно ќе го комплетираат циклусот ќе добијат сертификат за успешно завршена Школа. На крајот на Школата учесниците ќе ги презентираат и есеите.

Школата ќе започне на почетокот на септември, а рокот за пријавување трае до 25.08.2019 година.

За повеќе информации, контактирајте нѐ на: m.andreeva@oi.org.mk или на телефонскиот број: 070 840 559 (Марија)
Име и презиме *
Your answer
Образование *
Your answer
Датум на раѓање *
MM
/
DD
/
YYYY
Место на живеење *
Your answer
Контакт мејл *
Your answer
Контакт телефон *
Your answer
Зошто одлучивте да се пријавите на оваа Школа? *
Your answer
Зошто мислите дека на Македонија ѝ е потребен слободен пазар и претприемништво? *
Your answer
Дали мислите дека во Македонија се почитуваат човековите права и во колкава мера? Образложете го Вашето мислење. *
Your answer
Кое човеково право би го издвоиле како најважно во денешниот свет во кој живееме? Или кое човеково право мислите дека е најзагрозено во денешното општество? Образложете го вашето мислење. *
Your answer
Омилена книга и зошто баш таа би ја препорачале? *
Your answer
Како дознавте за Школата? *
Your answer
На која тема би сакале да пишувате есеј? Која тема би ја предложиле? *
Your answer
Школата ќе биде во времетраење од шест недели, едно предавање седмично, со почеток од 17:00 часот. Дали ќе бидете во можност да присуствувате на сите предавања? *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service