Säännöt

Joukkueen säännöissä on oma osionsa pelaajille ja vanhemmille. Vanhempien on tärkeätä muistaa, että vanhemmat näyttävät mallia lapsille omalla käytöksellään.

Pelaajien säännöt

1. Tulen harjoituksiin, peleihin ja muihin joukkueen tapahtumiin hyvällä mielellä.

2. En hauku ketään vaan kunnioitan joukkuekaveria, vastustajaa, valmentajaa ja tuomaria.

3. Kannustan ja tsemppaan muita.

4. Pillin soidessa pysähdyn ja hiljennyn.

5. Kuuntelen ohjeita ja toimin niiden mukaan.

6. Yritän aina parhaani.

7. Väkivaltainen tai uhkaava käytös pelaajia, valmentajia tai toimihenkilöitä kohtaan on kiellettyä ja johtaa pelaajan osallistumiskieltoon joukkueen ja seuran tapahtumiin.

Vanhempien säännöt

1. Huolehdin lapsen ajoissa paikalle, infoan myöhästymisestä.

2. Kannustan ja tuen lapsia harrastuksessa.

3. En hauku ketään vaan kunnioitan pelaajia, valmentajia ja tuomareita.

4. Annan valmentajille työrauhan.

5. En palkitse lasta tavaralla tai rahalla maalinteosta.

6. Väkivaltainen tai uhkaava käytös pelaajia, valmentajia tai toimihenkilöitä kohtaan on kiellettyä ja johtaa pelaajan osallistumiskieltoon joukkueen ja seuran tapahtumiin.

7. Maksamme joukkueen maksut ajallaan. Mikäli on hoitamattomia laskuja, pelaajaa ei voida nimetä peleihin. Useammasta hoitamattomasta laskusta seuraa myös treenikielto.

Pelitapahtumien säännöt

Pelitapahtuma on joukkueen "omaa aikaa" ja se on rauhoitettu peliin keskittymiselle. Tämän ajan joukkue on valmennuksen ja joukkueenjohdon huomassa. Pelitapahtuman aikana vanhemmat katsovat ja kannustavat.

1. Pelitapahtuma alkaa ilmoitettuna ajankohtana joukkueen kokoontumisella.

2. Pelitapahtuman aikana vaihtoalue on varattu pelaajien, valmentajien ja joukkueenjohtajien/huoltajien käyttöön.

3. Vaihdossa ollessaan pelaajat istuvat vaihtoalueella yhtenä ryhmänä.

4. Katsomo kannustaa, vaihtoalue ohjeistaa!

5. Pelitapahtuma päättyy pelipalautteeseen ja loppuhuutoon.
6. Pelikutsujen määrään vaikuttaa harjoitusaktiivisuus (ei siis taito). Mitä enemmän käy harjoituksissa sitä enemmän pelikutsujakin saa.


Seuraamukset

Joukkueessamme on nollatoleranssi nimittelyyn ja aggressiiviseen käytökseen muita pelaajia, valmentajia tai toimihenkilöitä kohtaan.

  1. Mikäli pelaaja loukkaa toista pelaajaa esimerkiksi nimittelemällä tai vähättelemällä hänen suoritustaan, valmentaja puuttuu joka kerta heti asiaan. Pelaajan on pyydettävä välittömästi anteeksi loukatulta pelaajalta.
  2. Harjoituksia, pelejä tai joukkueen muuta toimintaa käytöksellään häiritsevän pelaajan harjoitus/peli keskeytetään ja hänen on heti siirryttävä kentän laidalle seuraamaan harjoituksia sivusta, kunnes valmentaja kutsuu hänet takaisin harjoituksiin.
  3. Jos ei vastaa pelitapahtuman kutsuun (IN/OUT) oletetaan ettei pelaaja tule paikalle. Mikäli hän kuitenkin saapuu otteluun, peliaikaa ei taata. Mahdollisesti pelaajaa ei myöskään nimetä seuraavaan peliin.