Tämä dokumentti löytyy osoitteesta: https://tinyurl.com/mpsp08joukkueensaannot

Säännöt

Joukkueen säännöissä on oma osionsa pelaajille ja vanhemmille. Vanhempien on tärkeätä muistaa, että vanhemmat näyttävät mallia lapsille omalla käytöksellään.

Pelaajien säännöt

 1.  Tulen harjoituksiin, peleihin ja muihin joukkueen tapahtumiin hyvällä mielellä.
 2. En hauku ketään vaan kunnioitan joukkuekaveria, vastustajaa, valmentajaa ja tuomaria.
 3. Kannustan ja tsemppaan muita.
 4. Pillin soidessa pysähdyn ja hiljennyn.
 5. Kuuntelen ohjeita ja toimin niiden mukaan.
 6. Yritän aina parhaani.

Vanhempien säännöt

 1. Huolehdin lapsen ajoissa paikalle, infoan myöhästymisestä.
 2. Kannustan ja tuen lapsia harrastuksessa.
 3. En hauku ketään vaan kunnioitan pelaajia, valmentajia ja tuomareita.
 4. Annan valmentajille työrauhan.
 5. En palkitse lasta tavaralla tai rahalla maalinteosta.

Maksut

Joukkueen budjetti on rakennettu realistisen tiukaksi, jotta kuukausimaksu voidaan pitää järkevänä. Joukkueella on kiinteitä menoja, jotka edellyttävät myös tulopuolen osalta ennustettavuutta. Samasta syystä esimerkiksi loukkaantumisista johtuvista tauoista ei lähtökohtaisesti myönnetä maksuvapaata. Jonkinlaisia loukkaantumisia tulee pitkässä juoksussa kuitenkin melkein kaikille.

 1. Mikäli on hoitamattomia laskuja, pelaajaa ei voida nimetä peleihin. Useammasta hoitamattomasta laskusta seuraa myös treenikielto.
 2. Ilmoitus jalkapalloharrastuksen lopettamisesta tehdään kirjallisesti joukkueenjohtajalle (sähköposti ja whatsapp ok). Kuukausi jolloin ilmoittaa pitää vielä maksaa.
 3. Pelaajalle voidaan myöntää maksuvapaita kuukausia jos hän jää loukkaantumisen takia tauolle vähintään kahdeksi kalenterikuukaudeksi. Tässä tapauksessa tauosta on ilmoitettava kirjallisesti (sähköposti ja whatsapp ok). Pyydettäessä on pystyttävä esittämään lääkärintodistus. Kuukausi jolloin ilmoittaa pitää vielä maksaa.

Pelitapahtumien säännöt

Pelitapahtuma on joukkueen "omaa aikaa" ja se on rauhoitettu peliin keskittymiselle. Tämän ajan joukkue on valmennuksen ja joukkueenjohdon huomassa. Pelitapahtuman aikana vanhemmat katsovat ja kannustavat.

 1.  Pelitapahtuma alkaa ilmoitettuna ajankohtana joukkueen kokoontumisella.
 2. Pelitapahtuman aikana vaihtoalue on varattu pelaajien, valmentajien ja joukkueenjohtajien/huoltajien käyttöön.
 3. Vaihdossa ollessaan pelaajat istuvat vaihtoalueella yhtenä ryhmänä.
 4. Katsomo kannustaa, vaihtoalue ohjeistaa!
 5. Pelitapahtuma päättyy pelipalautteeseen ja loppuhuutoon.
 6. Pelikutsujen määrään vaikuttaa harjoitusaktiivisuus (ei siis taito). Mitä enemmän käy harjoituksissa sitä enemmän pelikutsujakin saa.
 7. Jos pelitapahtumassa käytössä IN/OUT-kutsu, eikä siihen vastata, oletetaan ettei pelaaja tule paikalle. Mikäli hän kuitenkin saapuu otteluun, peliaikaa ei taata. Mahdollisesti pelaajaa ei myöskään nimetä seuraavaan peliin.

Kiusaaminen ja käytösongelmat

Joukkueessamme on nollatoleranssi nimittelyyn ja aggressiiviseen käytökseen muita pelaajia, valmentajia tai toimihenkilöitä kohtaan.

 1. Mikäli pelaaja loukkaa toista pelaajaa esimerkiksi nimittelemällä tai vähättelemällä hänen suoritustaan, valmentaja puuttuu joka kerta heti asiaan. Pelaajan on pyydettävä välittömästi anteeksi loukatulta pelaajalta.
 2. Harjoituksia, pelejä tai joukkueen muuta toimintaa käytöksellään häiritsevän pelaajan harjoitus/peli keskeytetään ja hänen on heti siirryttävä kentän laidalle seuraamaan harjoituksia sivusta, kunnes valmentaja kutsuu hänet takaisin harjoituksiin.
 3. Väkivalta, rasismi tai uhkaava käytös pelaajia, valmentajia tai toimihenkilöitä kohtaan on ehdottomasti kiellettyä ja johtaa pelaajan osallistumiskieltoon joukkueen ja seuran tapahtumiin.