Lynxin harjoituksista

Lynxin harjoituksista

Yleistä

Mitä nimenhuudon kategoriat (“Kaikki”/”Edustus”/…) tarkoittavat?

Harjoitustyypit

Akatemiaharjoitus

Suunnistusharjoitus

Vetoharjoitus

TV-kova

Kuntosalivuoro

Jumppa

Juoksu- / ketteryysharjoitus (“Nallen treeni”)

Juoksu- / ketteryysharjoitus (Vakiotreeni Veikkolassa)

OWT - seuran yösuunnistussarja talvisaikaan

Yöcupit

Lamppulenkit

Yleistä

Kaikki seuran järjestämät harjoitukset ja leirit ovat avoimia kaikille seuran jäsenille joitain poikkeuksia lukuunottamatta. Osa harjoituksista on kohdistettu tietylle ikäryhmälle ja taitotasolle, mutta jollei toisin ole mainittu, niin näihinkin harjoituksiin ovat kaikki tervetulleita.

Tarkemmat aika- ja paikkalistaukset seuran harjoituksista löytyvät seuran Nimenhuuto-palvelusta. Alla on kuitenkin kuvattuna seuran tarjoamat erityyppiset harjoitukset, ja se keille mikäkin on suunnattu.

Tässä dokumentissa kuvataan yleisellä tasolla eri harjoituksia ja näihin liittyviä käytänteitä.

Mitä nimenhuudon kategoriat (“Kaikki”/”Edustus”/…) tarkoittavat?

Kaikki: Kaikki seuran jäsenet ovat tervetulleita iästä, fyysisestä kunnosta tai taitotasosta riippumatta!

Junnut:  Harjoitus on kohdennettu erityisesti lapsille ja nuorille.

Edustus: Harjoitus on suunnattu pääasiassa seuran edustus / valmennustoiminnassa mukana oleville. Yleinen kriteeri on SM-kisoihin ja viesteihin osallistuminen sekä jonkinasteinen tavoitteellinen harjoittelu.

Naiset: Toisinaan seuramme naiset haluavat järjestää myös omia tapahtumiaan ryhmähengen nostattamiseksi.

Harjoitustyypit

Suunnistusharjoitus

Suunnistusharjoituksia järjestetään ympäri vuoden sekä viikoittaisina vakiotapahtumina että tiettyihin tapahtumiin tähtäävinä teemapäivinä. Rasteilla on rastiliput / nauhat ja joissain tapauksissa myös Emitit. Harjoitukset ovat kaikille seuralaisille avoimia ja lähteä saa omaan tahtiin, osa harjoituksista on myös maastossa pidempään, jolloin näitä voi hyödyntää itselleen sopivana ajankohtana. Harjoitusten kartat tallennetaan Lynxin yhteiseen harjoituspankkiin.

Keväällä ja syksyllä järjestetään koko seuran yhteisiä viikkoharjoituksia eri puolella Kirkkonummea. Nämä ovat pääsääntöisesti keskiviikkona. Harjoitusten yhteydessä järjestetään Lynxin suunnistuskoulu. Kullakin harjoituksella on oma teemansa ja tähän liittyen 4-5 eri taitotasoista harjoitusta.

Talviaikaan suunnistusharjoituksia järjestetään olosuhteita seuraillen, lumettomaan aikaan harjoituksia järjestetään viikonloppuisin, valoisa aika hyödyntäen. Lisäksi pimeällä tehdään lamppulenkkejä / yöharjoituksia (kts. OWT).

Kesällä järjestetään yhteisiä harjoituksia satunnaisemmin. Pääpaino on harjoituksissa, joita voi tehdä itselleen sopivana ajankohtana.

Viikottaisten vakioharjoitusten lisäksi järjestetään leiripäiviä, joilla tähdätään pääasiassa tiettyihin kilpailuihin. Näihin haetaan relevantteja tyyppimaastoja läheltä tai kauempaa.

Vetoharjoitus

Vetoharjoituksia järjestetään talvisaikaan, mikäli lumitilanne ei ole suopea suunnistamiselle. Pääsääntöisesti harjoitukset eivät ole ohjattuja, vaan osallistujat sopivat itse tarkemmin treenien sisällöstä. Harjoitukset pidetään Esport Arenassa ja on omakustanteinen.

TV-kova

TV-kova on tasavauhtinen kova harjoitus, joka järjestetään talviaikaan Keski-Espoon uimahallilta tiistaisin. Tässä harjoituksessa juostaan tasaista kovaa vauhtia 40-60 min sopivan vauhtisissa porukoissa.

Akatemiaharjoitus

Akatemiaharjoituksia tehdään useinmiten omaehtoisesti kartat itse tulostaen. Tietoja kartoista tulee seuran Slack-työtilaan kanavalle #edustus-akatemia, jossa tapahtumaan myös ilmoittaudutaan ja jaetaan kartat. Näitä tapahtumia ei yleensä lisätä lainkaan seuran nimenhuuto-palveluun. Toisinaan harjoituksen ajankohtaa pyritään koordinoimaan seuran sisällä niin, että moni seuralainen menisi paikalle samaan aikaan.

Kuntosalivuoro

Kuntosalivuorot ovat Veikkolan koulun kuntosalilla maanantaisin ja perjantaisin. Kuntosalille ikäraja on 15 vuotta, mutta muuten sali on kaikille seuralaiselle avoin. Harjoitus on omatoiminen.

Jumppa

Talvikaudella Lynxillä on viikottaiset jumppavuorot sekä Veikkolan että Keskustan alueella. Nämä painottuvat monipuolisiin, ohjattuihin kuntopiireihin, lisäksi lapsille on pelimahdollisuus. Jumpat ovat kaikille avoimia.

Juoksu- / ketteryysharjoitus (“Nallen treeni”)

Harjoituskaudella järjestetään muutamia 3-4viikon täsmäsettejä ns. Nallen treenin muodossa. Tämä harjoitus on suunnattu edustukselle ja vetäjänä toimii Björn “Nalle” Stenvik. Harjoitus pidetään Kauniaisten palloiluhallin tunnelissa ja se sisältää monipuolisesti juoksutekniikkaa, liikkuvuutta sekä harjoituskauden painopisteen mukaista juoksuvauhdin kehittämistä.

Juoksu- / ketteryysharjoitus (Vakiotreeni Veikkolassa)

Juoksu- ja ketteryysharjoitus järjestetään maanantaisin Veikkolassa. Harjoitus tähtää monipuoliseen koordinaatio- ja ketteryyskyvyn kehittämiseen. Talvikaudella keskiössä ovat juoksutekniikkaharjoitteet sekä lyhyet vedot ja keväällä painopiste on terävissä loikkasarjoissa. Kilpailukauden aikana harjoitus tehdään suhteellisen kevyenä ja sisältää monipuolisesti pelailua sekä lihashuoltoa. Lisäksi kilpailukaudella harjoituksen lopuksi analysoidaan pienryhmissä viikonlopun kisakarttoja, mikäli viikonloppuna on ollut kisat. Kaikille avoin harjoitus.

OWT - seuran yösuunnistussarja talvisaikaan

Seuran sisäinen yösuunnistussarja. Lähinnä suunnattu edustukselle, mutta muutkin halukkaat voivat osallistua. Talven aikana OWT-kisoja järjestetään noin 2 viikon välein. Kullakin tapahtumalla on tietty teema ja järjestelyvastuu on jaettu edustuksen porukoiden kesken. Tapahtumat sijoittuvat eri puolelle pääkaupunkiseutua järjestäjän valitsemassa paikassa. Rasteilla on pääsääntöisesti heijastimet.

Yöcupit

Yöcuppeja järjestetään yhteistyössä muiden alueen seurojen kanssa. Nämä ovat tyypillisesti syksyllä ja keväällä muutaman viikon aikana juostavia yhteislähtötapahtumia, joissa on kaksi ratavaihtoehtoa (lyhyt / pitkä). Rasteilla on rastiliput ja heijastimet. Tapahtumat ovat kaikille seuralaisille avoimia.

Lamppulenkit

Lamppulenkit ovat pimeään aikaan järjestettäviä yhteisiä yösuunnistusharjoituksia, joissa mennään pienessä porukassa. Rasteilla ei ole mitään, vaan periaatteena on mennä esim vuorovedoin ja odottaa rasteilla porukka kasaan. Nämä ovat vauhdeiltaan kevyitä ja kaikille avoimia. Saa mennä yksinkin, porukat kannattaa koota suunnilleen samanvauhtisiksi.