Att läsa roadbook

Här kommer en "översatt" (från kangaroo-skånska :)) beskrivning över hur roadbooken fungerar. Den roadbook som i dagsläget används till de flesta roadbook-rallyn i Sverige. Det som skiljer mot rallyn utomlands är i stort sett att denna rb har en kartbild som beskriver vägbytet/hindret medan man i andra rb-program "ritar" upp denna info med olika symboler. Se hur rb för Rally Albanien fungerar här.

Roadbookprogrammet DAKAR skrivet av XRVJorn

1. Distanser anges i första rutan. INTERVALL (FET STIL) och Total (mindre storlek) distans anges ner till 10m. Och nej, det går tyvärr inte att få totalen i fet stil i detta program.

Om du ser en liten pil som pekar neråt i första rutan (bredvid intervalldistansen) betyder det att NÄSTKOMMANDE NOT är mindre än 300m längre fram...

Dvs. att du borde rulla fram noten INNAN du passerar den!

OBS! finns också ett notnummer högst upp till vänster i distansfältet. Bra att hålla koll på om tex roadbooken kommer i lösa blad att klistra ihop eller då man vill synkronisera sig med körkompisen..! Det är oftast 11 noter per sida.

2. I nästa fält syns en svart pil som visar ungefär åt vilken grad/vinkel nästkommande vägbyte sker (till höger/vänster... eller rakt fram) som du skall köra igenom.

3. Därefter kommer en liten kartbild som visar en 200kvm stor överblick av nästa vägbyte. Kartbilden är till stor nytta i navigeringsmomentet. Bilden är alltid orienterade åt samma håll som du kör mot vägbytet och visar alla geografiska föremål (sjöar, flod/bäckar... och även hus eller kraftledningar i närheten/tvärs över vägen). Det är till stor hjälp om tex din tripmätares synkning inte stämmer riktigt med roadbookdistansen. I mitten på kartbilden finns en cirkel... det är där vägbytet/hindret befinner sig och det är DÄR distansen (total/intervall) räknas.

4. Efter kartbilden finns en funktion för att skriva i vägskyltar. Vägskyltar i STORA BOKSTÄVER är "BLÅ" vägskyltar. Vägskyltar som skrivs i "små bokstäver" är Gula vägskyltar (dvs. oftast grusvägar).

5. I nedre högra hörnet på mittenfältet finns GPS koordinater till varje not. Koordinatern skrivs i xy-koordinater och med gps’en inställd till RT90-format kan man lätt hittar fram till nästa not om man kört vilse. Detta under förutsättning att gps får användas under körning, olika på olika rallyn.

6. I sista fältet återfinns speciella meddelande/varningar/instruktioner osv.

som kan vara rätt så avgörande i sammanhanget (tidskontroll info., säkerhetsåtgärd, hastighetsbegränsningar, tidstraff mm.)

Alla "rallyförare" borde ha en tejprulle i ryggsäcken då roadbooken kan gå sönder ibland och det är till stor fördel om du kan lappa ihop rb-rullen ut på pisten...!