Πρακτικά 13/6/2011

Ανακοίνωση από το κίνημα «Δεν πληρώνω»

Για τους δρόμους πληρώνουμε με διάφορους τρόπους. Είμαστε ενάντια στα διόδια. Πρέπει να καταργήσουμε τις συμβάσεις και τις παραχωρήσεις. Ζητάμε δημόσια και δωρεάν διόδια. Μπορούμε συλλογικά και πανελλαδικά να ανοίξουμε τα διόδια. Η πρώτη μορφή δράσης είναι το άνοιγμα των διοδίων. Η δεύτερη μορφή είναι αυτοί που δεν πληρώνουν. Όταν σε δει αυτοπροσώπως θα σου δώσει πρόστιμο. Αυτοί που δεν πληρώνουν από την αρχή της χρονιάς, συνεχίζουν να μην πληρώνουν. Π.χ. οι νταλικιέρηδες. Η Τρίτη μορφή δράσης είναι τα νομικά μέρη. Η κυβέρνηση λέει στους μεγαοεργολάβους πως θα τους δώσει 500 εκατομμύρια € μετρητά, μετά θα τους δώσει ένα ποσοστό από τα διόδια σαν εγγύηση με μελλοντικά κέρδη. Θέλουν να πουλήσουν και την Εγνατία οδό.

Ανακοίνωση για το ΟΑΣΘ

Όλοι ζούμε την πίεση καθημερινά σε όλους τους τομείς. Έτσι και στην μεταφορά μας με τα λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ. Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ είναι μέτοχοι. Περίπου τα 2/3 στον ΟΑΣΘ ήταν κρατική επιχορήγηση. Στην αύξηση των εισιτηρίων δεν πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης. Με 3 μετακινήσεις έχεις πιο ακριβά εισιτήρια και από την Αθήνα. Από πρωτοβουλίες κατοίκων, κατοίκων, φορέων κτλ οργανώσαμε κινητοποιήσεις με αιτήματα οι άνω των 65 χρονών να πληρώνουν μισό εισιτήριο και να μην πληρώνουν εισιτήριο 90 λεπτών για δυο μετακινήσεις. Υπάρχουν στα σχέδια να μην κόβουν εισιτήριο οι άνεργοι. Ο ΟΑΣΘ κάνει αγωγές για πρόστιμα που δεν πληρώθηκαν. Αύριο στις 6.00μμ έχουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα του Βενιζέλου και την Πέμπτη 10:00 πμ στα δικαστήρια.

1η τοποθέτηση

Ξεπουλιέται όλη η Ελλάδα. Δεν θέλω να με πληρώσετε αν πουλήσετε την Ελλάδα. Να σπάσουμε τις τηλεοράσεις.

2η τοποθέτηση

Πίσω από καθετί κρύβεται ένας πολιτικός. Για αυτό δεν θα γίνει τίποτα. Δεν έχει Ελλάδα πόρους, πρώτες ύλες και γεωργία; Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Δεν είμαι υπέρ του όρου κατάληψη αλλά κατασκήνωση. «Δουλειά-διαφάνεια-ευημερία».

3η τοποθέτηση

Η κερδοφορία υπάρχει πίσω από τους πολιτικούς. Θέλουν να ξεζουμίσουν τους εργαζομένους. Επιλογή του συστήματος ήθελε να κερδίσουν τις εκλογές για να υποτάξουν τους εργαζόμενους. Ότι οι συνδικαλιστές είναι του χεριού τους. Να υπάρξει το κίνημα των πλατειών. Θα είμαστε στους δρόμους μέχρι την ημέρα που θα γίνει το ψήφισμα για το μεσοπρόθεσμο. Να καλέσουμε τους εργαζομένους να βγουν στους δρόμους.

4η τοποθέτηση

Η χθεσινή πορεία ήταν η καλύτερη που έχω κάνει ποτέ. Αυτό θέλει συνοδεία και περιφρούρηση. Ο κόσμος πεινάει και δεν έχει να φάει. Είναι συμβασιούχοι και άνεργη.

Πρόταση: Πορεία προς την σχολή τυφλών.

5η τοποθέτηση

Ο Γιωργάκης είπε πως το κίνημα «δεν πληρώνω» είναι βαθιά άδικο. Ο Πάγκαλος λέει ότι δεν υπάρχει κανένας τίμιος Έλληνας. Δήθεν το Σάββατο το βράδυ είχαμε σύγκρουση με αστυνομικούς στον Λευκό Πύργο. Όποια προσπάθεια καταστολής δεν θα μας γυρίσει σπίτι. Το κίνημα θα περιφρουρήσει τους στόχους μας.

Πρόταση: Πορεία στην ΕΤ3. Θα έρθει και μια αντιπροσωπεία μας να πει την ανακοίνωση μας. Τρίτη 10:00πμ στο διοικητήριο να μαζευτούμε να πάμε.

6η τοποθέτηση

Αυτό που στήθηκε εδώ χωρίς κόμματα και βία, είναι πολύ όμορφο.

Πρόταση: Χωρίς ντουντούκες ,χωρίς συνθήματα, χωρίς κόμματα, μόνο εμείς. Κάθε Τετάρτη 7:00μμ να μαζευόμαστε να μιλάμε.

7η τοποθέτηση

Το μεγάλο νέο θα έρθει από την Αθήνα γιατί οι συγκεντρώσεις γίνονται ακριβώς μπροστά στην βουλή, εκεί που πρέπει. Εμείς είμαστε υποστηρικτές εδώ. Όλο αυτό κάπου αποσκοπεί. Να κρατήσουμε την φλόγα δυνατή. Δεν είναι καλό να γίνονται καθημερινά συνελεύσεις κτλ. Καμία πορεία δεν έλυσε κανένα πρόβλημα. Πρέπει να έχουμε αιτήματα. Δεν λύνουν το πρόβλημα οι πορείες, απλά το διαιωνίζουν. Να δώσουμε το μανιφέστο μας. Να έχουμε κάποιο νομικό. Δεν είμαι υπέρ της κατάληψης.

8η τοποθέτηση

Στη Δράμα είχε ένα γραφείο των Αγανακτισμένων. Είχε πλημμυρίσει η πλατεία. Συμμετέχουν οι Συκιές και η Νεάπολη. Εκεί και η συγκέντρωση στις 8:00 μμ. Να καλέσουμε κι άλλες συνοικίες να το κάνουν αυτό. Να είμαστε όλοι μαζί.

9η τοποθέτηση

Από τις 15 Μαϊου στην Βαρκελώνη προσπαθούμε εκεί. Πρέπει να μαζευτούμε στις γειτονιές. Ελάτε στο μικρόφωνο να τα λέμε.

10η τοποθέτηση

Κάπου κάπου εδώ να μιλάτε. Σήμερα η εποχή μας έφτασε. Η Ελλάδα είναι στον ύπνο. Ο ένας κοροϊδεύουμε τον άλλον. Όσο δείχνουμε το στυλ.

11η τοποθέτηση

Την Κυριακή πρέπει να γίνει ψηφοφορία, είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να σηκώνουμε το χέρι μας στην ψηφοφορία. Είμαστε εδώ, να ψηφίσει ανθρώπους η συνέλευση που θα μας εκπροσωπούν. Δεν ήρθαμε εδώ για να κάνουμε κάμπινγκ. Δεν προσφέρουμε εθελοντική εργασία.

12η τοποθέτηση

Αύριο αν μας δώσουν βήμα στην ΕΤ3, θα χρειαστούμε εκπροσώπους.

Πρόταση: Κληρωτοί εκπρόσωποι και όχι εκλεγμένοι.

13η τοποθέτηση

Υπάρχει ένα βασικό ζήτημα και μας αφορά όλους. Το κεφάλαιο έδινε λίγα για να μην τα χάσουνε όλα. Να πάρουμε στα χέρια μας τα συνδικάτα. Να δώσουμε την μάχη μας. Έχουμε διαφορές μεταξύ μας αλλά και ένα κοινό σημείο: Να πάρουν πίσω τα μέτρα. Αυτά που έγιναν και αυτό που θα γίνει την Τετάρτη θα τους αναγκάσει να πάρουν πίσω τα μέτρα. Ο λαός λέει πως δεν χρωστάει άρα δεν είναι δικό του το χρέος. Την Τετάρτη ας πάει ο καθένας σε όποια συγκέντρωση θέλει. Ο στόχος μας είναι να γίνουν μια μεγάλη συγκέντρωση στο τέλος.

Ανακοίνωση από την Ομάδα Παιδείας

Αύριο στην λέσχη του Α.Π.Θ. στις 19:30 και 12:30 την Πέμπτη θα μοιράσουμε φυλλάδια. Αύριο 17:00 συνέλευση της ομάδας πίσω στα γρασίδια.

14η τοποθέτηση

Πρόταση: Πορεία ανατολικά προς κέντρο στον λευκό πύργο και στο υπουργείο. Ό,τι και να θέλουν να περάσουν θα πρέπει να περάσουν από εδώ.

15η τοποθέτηση

Πρόταση: Αύριο συγκέντρωση, όχι να κλείσουμε τον δρόμο, απλά συνθήματα. Να καλέσουμε τον κόσμο μαζί μας.

16η τοποθέτηση

Βρισκόμαστε σε οικονομικό πόλεμο.

17η τοποθέτηση

Κάλεσμα σε πολιτική απεργία. Να μην κόβουν εισιτήρια οι πολίτες. Δεν θα πάει κανένας από μας.

Πρόταση: Ένα κουτάκι να δίνουν το όνομα τους και κληρωτά να αποφασιστεί ποιος θα μας εκπροσωπήσει.

Θέλουμε δημοκρατία τώρα, θα κάνουμε πραγματική δημοκρατία. Θέλουμε ένα νέο σύνταγμα.


18η τοποθέτηση

Ανάγνωση βιογραφικών-ειρωνικών κειμένων, για το όνομα, τις σπουδές, τις προσωπικές κατακτήσεις. Μάθημα υποκριτικής: Υποδύομαι τον στεναχωρημένο ενώ κάποιος απολύεται. Βραβεία-διακρίσεις: Αφιλοκερδής προσφορά σε πολιτικές ομιλίες. Αγαπημένο σπορ: Κολύμπι στα σκατά.

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις

Είμαι απολυμένη από εφημερίδα της Θεσσαλονίκης και άνεργη εδώ και 3 χρόνια. Έχουν εμπορευματοποιήσει την εργασιακή αβεβαιότητα και αυτό οδήγησε στην μέγιστη αθλιότητα του ανθρώπινου είδους. Ξεπουλήμα της καθημερινότητας.

19η τοποθέτηση

Ανακοίνωση της ομάδας Αναπηρίας

Ενέργειες της Πανελλαδικής ομοσπονδίας.

Special Olympics, μετά από αυτά μη υλοποιήσιμες ενέργειες τα διαδέχονται.
Αναφορά σε ιδρύματα και σε κλειστές ομάδες.

20η τοποθέτηση

Οι πλατείες είναι το μέλλον της χώρας μας. Θέλουμε δημοκρατία, παιδεία, ελευθερία.

Πρέπει να αγωνιστούμε.  «Δούλεψε για να ζήσεις, κλέψε να κερδίσεις. Οι κλέφτες είναι τα κεφάλαια της Wall Street. Θέλουν να πάρουν την χώρα μας. Πρέπει να σπάσουμε τα κεφάλια τους. Υποθηκεύουνε το μέλλον των επόμενων γενιών.

Συμπαραστεκόμαστε στους ανέργους μέχρι την νίκη.

21η τοποθέτηση

Η κουβέντα μας είναι αναβαθμισμένη. Η οργή μας στοχεύει το σάπιο πολιτικό σύστημα. Θέλουμε πραγματική δημοκρατία στον χώρο εργασίας. Οι εργασιακοί χώροι σήμερα αντιπροσωπεύουν τον φασισμό. Κάνεις παπάδες να μην σε απολύσουν.

Ζούμε σε μια κοινωνία ζούγκλας. Πληρωνόμαστε κανονικά αλλά αναντίστοιχα. Υπάρχει τρομοκρατία στους χώρους εργασίας.

Οι πολιτικοί μας είναι υπηρέτες κάποιων. Στην Ιταλία ο Μπερλουσκόνι είναι επιχειρηματίας. Στην Ελλάδα είναι ο Μπόμπολας. Ο λαός να πάρει τις επιχειρήσεις στα χέρια τους. Τα ΜΜΕ μας γλύφουν. Την Τετάρτη πρέπει να κερδίσουμε συλλογικά. Να αποκλείσουμε την Βουλή και το πρώην Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

22η τοποθέτηση

Ψήφισμα ΕΤ3. Περικύκλωση πρώην Υποργείου. 28.6 ψηφίζεται το μνημόνιο.

Στις 15.6 δεν είναι η τελευταία μέρα. Την Δευτέρα 22/6 έρχεται ο Παπανδρέου στην Θεσσαλονίκη. Να περικυκλώσουμε το μέγαρο μουσικής.


23η τοποθέτηση

Στην Αργεντινή υπήρχε απεργιακό μπλοκ/μέτωπο. Πρέπει να κάνουμε γενική πολιτική απεργία. Να κάνουμε κατάληψη στα δημαρχεία.

Πρόταση: 48ωρη απεργία τις μέρες ψήφισης του μεσοπρόθεσμου.

Χρειάζονται διαδηλώσεις σε όλη την χώρα. Να πάρουν πίσω όλα τα μέτρα.

24η τοποθέτηση

Στις 14/6 να πάνε στην ΕΤ3 εκπρόσωποι μας με κλήρωση.  Στις 15/6 να κάνουμε συγκέντρωση στο υπουργείο.

Χορτάσαμε ψέματα και εκβιασμούς. Πρέπει να τους ασκήσουμε πίεση από τις πλατείες. Μας θέτουμε το δίλημμα πέμπτη δόση ή χρεοκοπία. Η οποία πέμπτη δόση δεν θα πάει σε συντάξεις αλλά σε πανοτόκια και τράπεζες.

Χρειαζόμαστε την νίκη. Είμαστε κοντά στην νίκη. Η ενότητα μας να οδηγήσει στον κεντρικό στόχο του να φύγουν. Πρέπει να διατηρήσουμε τον ειρηνικό χαρακτήρα της αγανάκτησης μας. Δεν βιαζόμαστε. Όσο οι πλατείες γεμίζουν με κόσμο η κυβέρνηση δεν μπορεί να μας αψηφά.

25η τοποθέτηση

Η στάση των λευκών και των ακομμάτιστων δείχνει έναν εμμονικό τρόπο. Πρέπει να κομματιστούν οι ακομμάτιστοι. Εγώ ο ίδιος είμαι μέλος ενός κόμματος. Δεν μπορούμε να τσουβαλιάζουμε όλες τις οργανώσεις μαζί. Να ξεχωρίσουμε τι τοποθέτηση έχει η καθεμία για το μνημόνιο. Δεν θέλουμε φυσικά το καπέλωμα από οργάνωση ή άτομα. Όλα τα ζητήματα να μπαίνουν στην συνέλευση είτε από οργανωμένους είτε από μη οργανωμένους.

Ποιο είναι το όριο της απαγόρευσης που απαγορεύει τα κόμματα;

26η τοποθέτηση

Ανακοίνωση χρεοκοπίας. Τους πιέζουμε 20 μέρες. Μας εκβιάζουν. Οι συγκεντρώσεις μας να οδηγήσουν στις ενότητα όπως το 2003. Στόχος μας είναι: κάτω η κυβέρνηση. Να πάρουν πίσω τα μέτρα. Θέλουμε τις συντάξεις και τις ζωές μας πίσω.

Θέλουμε δημοκρατία. Προκύπτει ένα πολιτιακό ζήτημα, ζήτημα εξουσίας. Θέλουμε την λαϊκή αυτοοργάνωση. Να δούμε παραπέρα. Να συγκεντρωνόμαστε σε συνοικίες.

«Είτε φταις, είτε δεν φταις, αν δεν μπορείς άλλο να παλέψεις, θα πεθάνεις»

27η τοποθέτηση

Ανάγνωση επιστολής από 100 κελιώτες  μοναχούς του Αγίου όρους. Αναφορά στην ηγεσία του Βατοπεδίου. Να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας από τους ρασσοφόρους.


28η τοποθέτηση

Χωρίς «αγανακτισμένους» θα ήταν αλλιώς. Πολύ αλλαγμένη η απεργία. Παρά την ηγεσία της ΓΣΕΕ που είναι ξεπουλημένη. Το κράτος τους λέει: πείτε κάτι και σεις. Είστε με το μέρος των εργαζομένων, πρέπει να δείξετε πως αντιδράτε.

Η απεργία μας πρέπει να είναι μαζική. Εργάτες, άνεργοι, φοιτητές, συνταξιούχοι.

Στόχος μας να είναι να περικυκλώσουμε το υπουργείο. Δεν είναι κορυφή η 15/6 αλλά τότε αρχίζει ο αγώνας.

Ζητάμε την διαγραφή του χρέους για μια καλύτερη προοπτική.  28/6 η κορυφή. Ο κόσμος δουλεύει στις 22:00 για 500€.

29η τοποθέτηση

Ενότητα. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είναι των εργαζομένων. Η πορεία μας να είναι μαζική. Η άμεση δημοκρατία είναι πολιτική ανατροπή. Υπάρχει ιδεολογία, ασαφής βέβαια. Η βουλή πρέπει να είναι νομοπαρασκευαστική. Κίνημα των μεγάλων αριθμών. Το 90% του πληθυσμού μας είναι η εργατική τάξη. Αφήσαμε να μας εκμεταλλευτεί το 40%. Είμαστε όλοι θύματα ανεξάρτητα από το εισόδημα μας. Δεν είναι εχθρός μου αυτός που βγάζει 500€ πάνω από μένα. Η οικονομίας είναι χάρτινη.

30η τοποθέτηση

Είμαι άνεργος, συμβασιούχος, ηλικιωμένος, μεσήλικας, παιδί. Είμαι όλοι εμείς. 19 μέρες και σήμερα. Είμαστε μονάδες με πλούσια γλώσσα. Δεν με λένε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ κλπ. Όλες οι οργανώσεις έχουν συμβάλει. Δεν τους θέλουμε.
Να κάνουμε καθιστική διαμαρτυρία ως το βράδυ.

Να καλέσουμε τον κόσμο στον Λευκό Πύργο.

31η τοποθέτηση

Να απαιτήσουμε να μας δείχνουν στην ΕΤ3 3 λεπτά στις ειδήσεις και το πρωί, καθημερινώς.

32η τοποθέτηση

Στις 20:00 συμβολική διαμαρτυρία έξω από τις επιχειρήσεις. Η περιφρούρηση πρέπει να γίνεται απ΄όλους μας.

33η τοποθέτηση

Ο καγκελάριος της Γερμανίας είχε πει πως η Τουρκία δεν είχε καμία θέση στην Ευρώπη. Οι Τούρκοι μετανάστες που μέναν στην Γερμανία απαντήσανε με μποϊκοτάζ προϊόντων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο καγκελάριος να ζητήσεις συγγνώμη από τους Τούρκους. Χτυπήστε τους εκεί που πονάνε, στα λεφτά.