LA DESCRIPCIÓ de la Maria Vilàs Trias

 

Quan vaig topar amb la Maria per primera vegada, ja vaig somriure. La Maria és una noia que t’enamora, que et captiva des de la primera vegada que la veus. La seva manera de parlar, de fer i de dir, és impressionant.

 

La maria és una noia jove, 17 anys, a dos mesos dels 18. Per la seva alçada no destaca massa, ni molt alta ni molt baixa i de constitució, és prima. Els seus cabells llargs, que mai duu recollits, no tenen una forma fixa, ni són arrissats ni són llisos. Prenen, depenent del dia, una forma més o menys ondulada. Té les celles primes i gens denses, sota seu els seus ulls marrons, que dia rere dia deixen entreveure l’estat d’ànim de la Maria. El seu nas és petit i discret, passa desapercebut. El seu somriure és el que ens enlluerna quan la mirem, el que ens crida l’atenció. Mai la veuràs amb la boca tancada i això és perquè gairebé sempre està somrient, té un somriure molt bonic, delicat i sincer. Un somriure que transmet més del que ella sap.

 

La Maria és una persona, que des del primer dia que la vaig conèixer m’inspira felicitat, la seva manera de ser és molt peculiar, però t’enamora. És simpàtica, i per sobre de tot, respectuosa. Té una capacitat sorprenent per extreure conclusions de les situacions quotidianes i per psicoanalitzar-ho tot. És molt espavilada i participativa, sempre està disposada, vulguis o no, a donar-te la seva opinió. Quan et mira et somriu, i això és de les millors qualitats que li conec. Té la capacitat de transmetre als altres felicitat en tot moment tot i que ella no ho estigui passant bé. Encara que aparentment pot semblar molt tranquil·la, el seu cap tot el dia dóna voltes i voltes.

És a la vegada, una persona molt activa, amb ganes d’activitat, d’amics, de trobades. Li agrada passar estones amb els seus i si pot ser, sense parar de riure.