ΠΡΑΚΤΙΚΑ 20/06/2011

 1. Ανάγνωση κειμένου από την ομάδα Νομικών-Οικονομικών ζητημάτων.

 1. Ερώτηση: 

Αν καταγγείλουμε αυτή τη συμφωνία, με τις ταυτότητές μας τι θα γίνει;

Απάντηση:

Υπάρχει και το δικαστικό. Σύμφωνα με το Σύνταγμα υπαρχει το αντιπροσωπευτικό είδος κοινής γνώμης. Χρειάζονται 1.000.000 υπογραφές.

 1. Ερώτηση: 

Σε μια ενδεχόμενη κατάρρευση του ευρώ, τι προβλέπει η Ε.Ε.;

Απάντηση: 

Έχει δημιουργηθεί μια ιδιωτική εταιρεία από μέλη του eurogroup με 440 δις. Δεν είναι τόσο εύκολο να καταρρεύσει το ευρώ.

 1. Ερώτηση:

Γιατί να πληρώνει ο Ελληνικός λαός κ όχι αυτοί που τα έκλεψαν;

Απάντηση:

Δε μπορώ να απαντήσω αυτή την ερώτηση γιατί είναι πολιτικού περιεχομένου. Ο στόχος μας είναι να πούμε όχι στην πληρωμή του χρέους. Δεν ξέρω ποιος θα το πληρώσει πάντως όχι εμείς.

 1. Πολιτικά είμαστε κατά της πληρωμής του χρέους. Το κείμενο αυτό πρέπει να γίνει αντικείμενο μελέτης κ όχι να το ψηφίσουμε εδώ κ τώρα.

 1. Κώστας: Στο Σύνταγμα γνώρισα τον πόλεμο κ εδώ το γιουσουρούμ. Ήρθα να μεταφέρω ένα μήνυμα. Στο Σύνταγμα είδα τριψήφιο αριθμό δακρυγόνων, ΔΙΑΣ να πατάνε παιδιά, μεγάλες γυναίκες κ άντρες να πετάνε πέτρες, προβοκάτορες να προσπαθούν να φέρουν την αστυνομία κ εδώ τίποτα. Ξεσηκωθείτε, για να φύγουν από εδώ. Στην Αθήνα έγινε μάχη για το ποιος θα πάρει την πλατεία, οι μπάτσοι ή εμείς. Κ την πήραμε εμείς.

 1. Ανακοίνωση για τις εκδηλώσεις για τη Δημοκρατία κ το χρέος.

 1. Ανακοίνωση από την ομάδα προώθησης.

 1. Γιάννης: Το ότι είμαστε στις πλατείες μας έχει μάθει πολλά. Το Σύνταγμα είναι αυτό που τραβάει το χορό. Εδώ είμαστε στον Λευκό Πύργο χωρίς το κοινοβούλιο κ το πλαστικό τείχος των ΜΑΤ απέναντι μας. Εδώ έχουμε την ευκαιρία απλά να προσφέρουμε κ όχι να συμμετέχουμε αμεσοδημοκρατικά στις υπόλοιπες συνελεύσεις όλης της χώρας. Επίσης, τις ομάδες τις ελέγχει κ τις αποφασίζει η συνέλευση κ δεν αποφασίζουν εκείνες για τη συνέλευση.

Πρόταση: Να υπάρχει δυνατότητα για άμεσο αντίλογο, σε κάθε πρόταση κ μετά δευτερολογία του κάθε ομιλητή.

Οι ενέργειες αυτές θα βελτιώσουν τη συνέλευση κ θα δώσουν μια ροή σε αυτό που γίνεται.

 1. Ελευθερία: 

Πρόταση: Ο παιδότοπος να βρίσκεται δίπλα στο μαγειρίο γιατί βολεύει χωροταξικά. Και η περιφρούρηση του χώρου να γίνεται πιο επιμελημένα.

 1. Ηλίας: Έχω δει κόσμο που έρχεται εδώ επειδή έχουν πραγματικά προβλήματα, κάποιους να εργάζονται για το κίνημα κ κάποιους να κάνουν διακοπές! Έξω ο κόσμος μας αγκαλιάζει. Εδώ ο παιδότοπος σπιλώθηκε κ είναι αίσχος. Πού είναι η περιφρούρηση;

 1. Ανακοίνωση από την ομάδα κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 1. Βιργινία: Το Σάββατο μίλησε ένας νεαρός για το Παλαιστινιακό, κ πέρασε μια πρόταση χωρίς πλειοψηφία. Εδώ δεν είμαστε για όλα. Εδώ είμαστε για ένα κ μοναδικό σκοπό, για το θέμα που αφορά την Ελλάδα. Προτείνω να μη γίνει η προβολή του ντοκυμαντέρ.

 1. Κώστας: Το μοναδικό πράγμα που μας έφερε εδώ είναι να είμαστε λευκοί κ ακομμάτιστοι. Δε χαϊδεύουμε τα αυτιά κανενός, θα τους κράζουμε όλους, κ το ΚΚΕ κ το ΣΥΡΙΖΑ κ το ΛΑΟΣ κ όλους. Δε χρωστάμε κ δεν πληρώνουμε. Συγκεκριμένα άτομα έχουν καταφέρει να χαλάσουν τις ομάδες. Όποιος θέλει να κάνει προπαγάνδα για το Κόμμα του να πάει σε άλλη πλατεία, να μην κρύβεται εδώ.

Απάντηση από τον Παναγιώτη: Δεν πέφτω σε τόσο χαμηλό επίπεδο λασπολογίας. Με κατηγορούν ότι είμαι στο ΣΥΝ ενώ έχω φύγει εδώ κ καιρό. Αυτοί που με κατηγορούν είναι φασίστες. Εγώ είμαι ενωτικός κ αγωνίζομαι με όλα τα κομμάτια της κοινωνίας. Το μόνο που έστειλα σε e-mail είναι η απόφαση της συνέλευσης κ κάνανε κριτική σε όλα τα κόμματα. Αυτός που το κατήγγειλε να φέρει αποδείξεις.

 1. Έχει γίνει καταγγελία, αυτοί που ξέρουν κάτι να βγουν να το στηρίξουν.

 1. Πρέπει να σοβαρευτούμε, να έχουμε άλλη ποιότητα μεταξύ μας κ να ηρεμήσουμε.

 1. Χριστίνα: Σήμερα κινδυνεύουμε να κάνουμε ότι δεν κάνουν οι προβοκάτορες κ τα ΜΑΤ όταν βάζουμε το εγώ πάνω από το συλλογικό. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να είμαστε απέναντι σε αυτούς κ για να διεκδικούμε. Κάνω έκκληση να δούμε τι μας ενώνει. Να μη στρέφουμε το θυμό μας μεταξύ μας.

 1. Γιώργος: Οι συνελεύσεις κ οι κινητοποιήσεις των πλατειών πρέπει να είναι ενωτικές. Υπάρχουν διαφωνίες. Πρέπει να διαφωνούμε για πράγματα που έχουν νόημα. Ο καθένας έχει απόψεις. Είναι λάθος να θεωρούμε το ίδιο όλους τους βουλευτές κ όλα τα κόμματα. Δε μασήσαμε στον Ανασχηματισμό. Δεν καταφέρανε να κάνουν κυβέρνηση συνεργασίας. Πρέπει να συνεχίσουμε στο δρόμο της άμεσης δημοκρατίας.

 1. Γιάννης: Θα πρέπει να σταματήσει ένας κόσμος να βλέπει μάγισσες. Καταλήγουν ατομικότητες να καπελώνουν συλλογικότητες. Να δει ο καθένας τις ευθύνες του. Οι μάγισσες ούσε σε μια ρηξιακή κατεύθυνση για την τρόικα μας οδηγούν ούτε για το ΔΝΤ. Πρέπει να καταλήγουμε σε πολιτικές δράσεις, που είναι μαζικές διαδηλώσεις κ πορείες. Στις 23 κ 24 του μήνα έχει σύνοδο κορυφής. Θα πρέπει να υπάρχει απάντηση.

Πρόταση 1:

Η εκδήλωση την Πέμπτη να γίνει την Παρασκευή για να υπάρξει κινητοποίηση για τη σύνοδο κορυφής κ να στρέψουμε τα μάτια μας στην απεργία.

Πρόταση 2:

Να υπάρχει πολιτική ομάδα γιατί όλα τα ζητήματα (π.χ. Νομικά-Οικονομικά) δεν είναι ξέχωρα αλλά πρέπει να υπάρχει ευρύτερη ανάλυση.

 1. Ελευθερία: Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε στρατολόγηση από την αριστερά. Πρέπει να στοχεύσουμε στην πολιτική αυτονομία. Θέλουμε αλλαγές μεγάλες, ρηξιακές στο υπάρχον σύστημα. Χρειάζεται χάρτα στόχων. Αν απορροφηθούν μέλη μας από κόμματα, θα είναι επειδή αποτύχαμε. Πρέπει να διατυπώσουμε τα πολιτικά κ πολιτειακά μας αιτήματα. Πρέπει να ορίσουμε το ποιοι είμαστε.
 2. Παναγιώτης: Καθένας προσπαθεί να περάσει τις ιδέες του. Ήρθαμε ανεξάρτητοι κ θα παραμείνουμε. Είμαστε εδώ 400-500 άτομα. Απ' αυτούς το πολύ να ψηφίζουν οι 200. Ανάμεσα σ' αυτούς υπάρχουν άτομα που κατεβαίνουν σαν ομάδες κ προσπαθούν να περάσουν τις απόψεις τους. Εγώ προσωπικά δε θέλω τα κόμματα στη συνέλευση.

 1. Πέτρος: Τη φασαρία εδώ δεν την κάνουν τα κομματόσκυλα αλλά μαλώνουμε μεταξύ μας σαν τα σκυλιά όπως οι βουλευτές. Πρέπει να τεθούν ζητήματα που αφορούν το διαδικαστικό κ να σπάσει η μονοτονία. Επίσης πρέπει να ενισχύσουμε την ομάδα προώθησης.

 1. Μιχάλης: Η πρόταση για να πάει ο παιδότοπος δίπλα στο μαγειρίο βασίζεται στην περιφρόυρηση. Το να είναι πίσω κ περιφραγμένος θα βοηθήσει την περιφρούρηση. Η πρόταση δεν έχει γίνει για να αποκλείσουμε ομάδες. Όλα τα κόμματα δεν έχουν την ίδια ευθύνη. Κι αυτοί όμως θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι έχουν κάποιο μερίδιο ευθύνης. Όσον αφορά τα πρακτικά να γίνεται πριν τη συνέλευση κλήρωση 3 ατόμων που θα βοηθάνε κάθε φορά στην ομάδα πρακτικών.

Λήξη Γενικής Συνέλευσης 20/06/2011