Πρακτικά Γενικής Συνέλευσης Δευτέρας 20-06-2011

Η κουβέντα ξεκίνησε με κάλεσμα σε εθελοντές για τη δημιουργία ομάδας ενημέρωσης σχετικά με το μεσοπρόθεσμο και την 48ωρη απεργία στις 28 και 29 Ιούνη. Επίσης χρειάζεται κόσμος που θα ασχοληθεί με το υλικό που θέλουμε ως Πλατεία να παιχτεί σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και κανάλια.

Πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις:

  1. Η πορεία θα γίνει αύριο στις 9 ώστε να συμμετέχει και ο κόσμος που εργάζεται μετά το κλείσιμο των καταστημάτων.
  2.  Μαζική αποστολή mail στους βουλευτές Ηρακλείου, ότι αν ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο θα είναι ανεπιθύμητοι. Το κείμενο θα φτιαχτεί από ομάδα και θα γίνει ενημέρωση σε επόμενη συνέλευση ή μπορεί και πρωτοβουλιακά ο κόσμος να στέλνει προς τους βουλευτές.

Άλλες προτάσεις:

Κείμενο  – πρόταση για την Πλατεία

Κλείνουν ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ (!!!!) υποχρηματοδοτούν και διαλύουν τη Δημόσια Υγεία !!!

Θα συνεχίσουμε να το ανεχόμαστε;

Κλείνουν ΣΧΟΛΕΙΑ και ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ (!!!!) υποχρηματοδοτούν και διαλύουν τη Δημόσια Παιδεία !!!

Θα συνεχίσουμε να το ανεχόμαστε;

Πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις, απολύουν, καταργούν δικαιώματα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Με τους νόμους που ψηφίζουν δημιουργούν στρατιές ανέργων και υποαπασχολούμενων. Κοντά στο 40% η ανεργία στους νέους...

Θα συνεχίσουμε να το ανεχόμαστε;

Μειώνουν τη φορολογία στις μεγάλες Επιχειρήσεις κοντά στο 20% ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη ο μέσος όρος είναι κοντά στο 35% την ίδια στιγμή που αυξάνουν τους φόρους ακόμα και στα βασικά είδη ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (!!!!)

Θα συνεχίσουμε να το ανεχόμαστε;

Χαρίζουν στις ιδιωτικές τράπεζες Κρατική στήριξη 110 δις ευρώ(!!!), την ίδια στιγμή που οι τράπεζες μας κατάσχουν τα σπίτια και μας κλείνουν τις επιχειρήσεις, την ώρα που το δάνειο και τα μνημόνια εξαθλίωσης που το συνοδεύουν είναι 90 δις ευρώ!!!

Θα συνεχίσουμε να το ανεχόμαστε;

Καταστρέφουν αργά και μεθοδικά την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή της χώρας βασικούς στηλοβάτες στις δύσκολες περιόδους που περνάμε!!!! Η χώρα παύει να είναι διατροφικά αυτάρκης!!!!

Θα συνεχίσουμε να το ανεχόμαστε;

Ξεπουλούν ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ Δημόσιες Επιχειρήσεις όπως ο ΟΠΑΠ με δις ευρώ κέρδη κάθε χρόνο!!! Ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες και αγαθά όπως τις υπηρεσίες ΎΔΡΕΥΣΗΣ (!!!!!!) και ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ (!!!). Ιδιώτης θα βγάζει κέρδος ακόμα και από ένα τόσο βασικό αγαθό για τη ζωή μας όπως το ΝΕΡΟ!!!!!!

Θα συνεχίσουμε να το ανεχόμαστε;

Ξεπουλούν και υποθηκεύουν κινητή και ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, αεροπλάνα, δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια, νησιά, δασικές εκτάσεις και αρχαιολογικούς χώρους λες και ανήκουν στην οικογένειά τους (!!!!!!)

Θα συνεχίσουμε να το ανεχόμαστε;

Αντί να απειλούν τους τοκογλύφους του χρέους, απειλούν και εκφοβίζουν τον ίδιο τους το λαό !!!! Συκοφαντούν και βρίζουν τους καθημερινούς ανθρώπους του μεροκάματου. Έχουν οδηγήσει ένα ολόκληρο λαό στα πρόθυρα της κατάθλιψης και πολλούς συνανθρώπους μας στην αυτοκτονία!!! Μας στερούν την αξιοπρέπεια, είναι κυνικοί και επικίνδυνοι!!!

Θα συνεχίσουμε να τους ανεχόμαστε;

Κλείσε τις ειδήσεις των 8. Οι εξαγορασμένοι δημοσιογράφοι των 500.000 ευρώ το χρόνο δεν θα σου πουν την αλήθεια, θα συνεχίσουν να παπαγαλίζουν για μονόδρομους!!!

Κατέβα αυτήν την ώρα στην πλατεία Ελευθερίας. Μίλησε, άκουσε, κρίνε, ενημερώσου, αποφάσισε, πρέπει να βρούμε τους τρόπους να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα που μας οδηγούν...

Υπάρχουν λύσεις και θα τις βρούμε!!! Πρέπει να δράσουμε!!!!!

Συνέλευση Πολιτών στην Πλατεία Ελευθερίας, κάθε μέρα ώρα 21:00μ.μ.