Foto som hobby

Denna kurs finns även som privatkurs för dig som vill lära dig mer eller som inte kan gå de schemalagda kurserna. Pris 175 kr/timma. Du väljer själv hur många timmar du vill boka upp.

På denna cirkel lär vi oss om vad nätet erbjuder i form av bildtjänster. Vi undersöker hur man kan använda gratisprogram och slippa köpa ett bildredigeringsprogram, redigerar bilder direkt i webbläsaren, anpassa bilder för att skicka dem via e-post, lägga ut på Blocket eller Facebook. Fotobok samt bildspel på webben. Vi tittar även på begreppet RAW bilder för bästa bildkvalié. Vi testar även på studiofoto.

Traditionellt har man köpt ett program och arbetat i sin dator. I dagens internettid finns ett alternativ! Allt finns installerat och klart ute på nätet och det kostar oftast ingenting (för basfunktionerna).

Denna kurs tar upp bildbehandling på nätet, tjänster där du kan visa andra dina bilder, trycka böcker, få kritik på egna bilder, skapa film, trycka t-shirt och presentartiklar eller göra i ordning en bild att använda i MSN eller på en blogg/hemsida. Du få även lära dig vad du hittar gratis bilder att använda till din hemsida, var du hittar recensioner på kameror och tillbehör samt vad du kan köpa dem billigast.

Bilden här jämte är gjord helt och hållet på nätet och tog 10 minuter. Och det var helt gratis och krävde inga kunskaper i Photoshop. Jag lovar att du också kan klara av det!

Photoshop, kungen av bildbehandlingsprogram finns på nätet (du kör direkt i webbläsaren) och givetvis tittar vi på denna Photoshopversion.

Kursen tar även upp hur man gör sin egen fotobok. Vilka program finns, hur gör man och hur blir kvalitén. En lektion ägnas åt ämnet fotobok.

En vanlig fråga är hur man kan lägga upp bilder på nätet så att andra kan se dem. Man kan inte e-posta till alla som vill se bilderna. Nätet är full med tjänster och jag visar dig gratisvarianter och hur det fungerar.

Denna kurs kommer att vara späckad med roliga aha-upplevelser och jag lovar att du kommer göra mer på internet och mindre i din dator när du vet allt som ligger och vänta.