Πρακτικά 2011-07-20 Τετάρτη, Γ.Συνέλευση πλ. Ελευθερίας, Ηράκλειο

Συζητήθηκαν τα εξής:

Στη συνέχεια έγινε ενημέρωσε από «Διαολισμένο» της Ιεράπετρας:

Σήμερα ήρθαν 200 άτομα από Ιεράπετρα για να διαμαρτυρηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο το οποίο έδωσε μόνο προφορικές υποσχέσεις σχετικά με την λειτουργία του Νοσοκομείου εκεί. Ακόμα έγινε μια μικρή ενημέρωση σχετικά με το Κοινωνικό Νόμισμα και πως αυτό οργανώνεται στην Ιεράπετρα. Υπάρχει διάθεση από τους «Διαολισμένους» της Ιεράπετρας να κάνουν στην Πλατεία Ελευθερίας εκδήλωση σχετικά με την Εναλλακτική Οικονομία και το Κοινωνικό Νόμισμα. Η εκδήλωση θα συνοδευτεί από θεατρική παράσταση.

Επίσης ζητήθηκε από τον Ιεραπετρίτη αμεσότερη επικοινωνία και δικτύωση για δράσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης σχετικά με το Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Ακούστηκαν ακόμα από άλλους πολίτες οι παρακάτω προβληματισμοί:

Πώς θα κινηθούμε από εδώ και μπρός. Πρέπει να δείξουμε ότι υπάρχουμε ως εναλλακτική λύση και άρα να ξαναρχίσουν να γίνονται οργανωμένες παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους και συνοικίες, που έχουν να γίνουν από τις 29 του Ιούνη. Υπάρχουν κοινωνικά κινήματα όπως πχ αυτό των οδηγών ταξί αυτές τις μέρες και πρέπει να δούμε πως θα τους στηρίξουμε και πως θα τους φέρουμε στην Πλατεία. Σχετικά με τα θέματα της Βάσης των Γουρνών και των συγχωνεύσεων Νοσοκομείων προτάθηκε να γίνει οργανωμένη παρέμβαση στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο. Προτάθηκε ακόμα να υπάρξει μια συλλογική απάντηση σε προβλήματα επιβίωσης με την δημιουργία δικτύων αλληλεγγύης πχ πώς τα ανεκμετάλλευτα χωράφια θα αξιοποιηθούν από άνεργους.

Ακόμα συζητήθηκε το ότι δεν υπάρχει θεσμοθετημένος τρόπος για ανάκληση αποφάσεων και προσώπων και άξονας στις κινητοποιήσεις μας πρέπει να είναι το γεγονός ότι έχουμε δώσει απεριόριστες εξουσίες στους πολιτικούς και αυτό πρέπει να αλλάξει.

Σχετικά με αύριο Πέμπτη 21/07/2011 ορίστηκαν παρεμβάσεις στην Βιομηχανική περιοχή το πρωί 08:30 και σε συνοικίες το απόγευμα στις 17:00 για κάλεσμα διαμαρτυρίας το βράδυ 21:00 προς την σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.

Η εκδήλωση για την Βάση των Γουρνών θα γίνει κανονικά στις 21:00 παράλληλα με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας και την ενημέρωση σχετικά με την σύνοδο κορυφής.

Τέλος η θητεία της Συντονιστικής Ομάδας λήγει την Παρασκευή και πρέπει οι Ομάδες εργασίας να ορίσουν καινούργιους αντιπροσώπους.