Πρακτικά Γ.Σ Πέμπτη, 09/06/2011

 1. Η συγκέντρωση είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο και όχι ένα πολιτικό υποκείμενο. Το πολιτικό σύστημα έχει απαξιωθεί. Υπάρχει πολύ μεγάλη έφεση στη συνέλευση να διώχνονται πρόσωπα από κόμματα αλλά υιοθετείται ο λόγος των κομμάτων. Αλλαγή της κοινωνίας σήμερα σημαίνει απάντηση στο ερώτημα αν θα υπάρχουν αύριο βουλή, αστυνομία κτλ. Αυτό που γίνεται σήμερα είναι η συνέχεια της εξέγερσης του 2008 που εκφράστηκε με μολότοφ κτλ. Το να μαζεύεται κόσμος κάθε μέρα δεν μπορεί να γίνεται χρόνια. Το ζήτημα είναι να βρούμε  τα σημεία που μπορούμε να αντιπαρατεθούμε.
 2. Πρόταση: Εκδήλωση και οργάνωση συσσιτίου
 3. Από 3 λεπτά να γίνει 5 λεπτά ο χρόνος των τοποθετήσεων γιατί τώρα οι περισσότεροι ομιλητές τον υπερβαίνουν. Να μην υπάρχει δυνατότητα να ψηφίζεται λευκό. Επειδή τελευταία ανοίγεται το ζήτημα της 24ωρης απεργίας να οργανώσουμε μια απεργία μέχρι να πέσει το σύστημα και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας. Κατά τη διάρκεια της απεργίας να συντηρούμαστε με αλληλέγγυες πράξεις.
 4. Διάβασμα κειμένου από την Αθήνα που θα κατατεθεί.
 5. Λαοκράτης-στόχος των τραπεζιτών ήταν να κατακτήσουν τους λαούς με το μηχανισμό του Σωτήρα. Όσον αφορά αυτούς που βρίσκονται στη βουλή πρέπει να τους στείλουμε εκεί από όσους τους καθοδηγούνε. Να πάμε στις γειτονιές και να αγωνιστούμε για ελευθερία και ανεξαρτησία. Ορισμένοι προτείνουν να συνεργαστούμε με το κίνημα αλλά αυτό θα καταστρέψει το κίνημα.
 6. Ανακοίνωση: Η σχολή τυφλών έκλεισε σήμερα. Γκρεμίστηκε για να γίνει παιδικός σταθμός.
  Πρόταση: Αύριο το απόγευμα προτείνω να μην γίνει  συνέλευση αλλά πορεία από το Λευκό πύργο προς τη σχολή τυφλών.
 7. Ορισμένα ιατρεία είναι απαράδεκτα ως προς τις συνθήκες και τις αίθουσες αναμονής.
 8. Κάλεσμα συνάντησης αύριο στις 7μ.μ. για να δημιουργηθεί δίκτυο ανταλλαγής αγαθών και υπηρεσιών.
  Πρόταση: Το Σάββατο το βράδυ 11μ.μ. να γίνει συζήτηση με έναν συγγραφέα σχετικά με κάποια βιβλία.
 9. Από την Κυριακή η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είναι άτακτος νεκρός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουμε κερδίσει. Οποιαδήποτε στιγμή θα ψηφίσουν τα μέτρα, θα είμαστε εδώ. Ανακυκλώνουμε μια κουβέντα εσωστρέφειας για τους στόχους μας. Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος, δεν το πληρώνουμε. Διαγραφή ολοκληρωτική του χρέους. Αγωνιζόμαστε για πραγματική δημοκρατία. Πρέπει να διώξουμε την κυβέρνηση. Μέρες ορόσημα όπως γενική απεργία στις 15 Ιούνη. Συνεχίζουμε και μετά τις 15 Ιούνη μέχρι να πέσει η κυβέρνηση.
  Πρόταση: Την Τρίτη να μαζευτούμε με κατσαρόλες σε όλες τις γειτονιές.
 10. Εσωστρέφεια στις προηγούμενες συζητήσεις. Να είναι καθαρό το βασικό μας στίγμα, δεν φεύγουμε από τις πλατείες αν δεν φύγει η κυβέρνηση. Αν μας χτυπήσουν τα ΜΑΤ τότε χτυπάνε όλο το λαό. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να δημιουργήσει ότι υπάρχει κάποια συναίνεση. Ο Μπουτάρης δεν έχει δικαίωμα λόγου στις πλατείες. Απέναντι μας οι πολιτικοί. Να δούμε πως θα βγούμε σε όλη την πόλη με κείμενα κτλ.
  Πρόταση:  Να βγάλουμε αφίσα με ένα μόνο σύνθημα «Είστε δοσίλογοι, σηκωθείτε και φύγετε». Πανελλαδικός αποκλεισμός στη Βουλή όταν θα ψηφίζουν το μεσοπρόθεσμο.
 11. Το χρέος το δημιούργησαν όσοι κυβερνούσαν μέχρι τώρα. Δεν είναι δικό μας το χρέος. Στις πλατείες ήρθαμε για να χτίσουμε τον κόσμο από δω και πέρα. Καθαρό αίτημα, διαγραφή του χρέους. Να τους επιβάλουμε να δώσουν χρήματα για να μην κλείσουν σχολεία, νοσοκομεία κτλ. Το πιο χρήσιμο είναι η απλή σκέψη γιατί απλή είναι και η λύση, χωρίς να είναι εύκολη. Να βαθαίνουμε την συζήτηση. Να υπάρχουν ταινίες ντοκιμαντέρ.
 12. Ανακοίνωση από ομάδα προώθησης: Ενημερώνουμε σε όσο περισσότερες γειτονιές τι ζητάμε εδώ. Ο κόσμος ανταποκρίνεται αν και ζορίζεται να έρχεται λόγω απόστασης καθημερινά. Αναρωτιούνται αν μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αν συνεχίσουμε στις πλατειές μπορούμε να τους διώξουμε. Ο κόσμος των γειτονιών που δεν μπορεί να έρχεται καλό είναι να μαζεύεται σε όσες περισσότερες πλατείες που είναι δίπλα του.
  Πρόταση: Την Τρίτη πχ να μαζευτούμε σε περισσότερες πλατείες, αναδιαμορφώνοντας το κείμενο μας σε κάλεσμα σε αυτές.
 13. Να συζητηθεί η μορφή του πολιτεύματος μας. Να μπούνε κληρωτοί βουλευτές στη βουλή. Να βρούμε νέο πιο λειτουργικό σύστημα. Η κλήρωση δεν είναι η τέλεια λύση αλλά είναι καλύτερο σύστημα από το σημερινό.
 14. Ανακοίνωση από την ομάδα προτάσεων: Το ΔΝΤ ζητάει καθημερινή ενημέρωση για το τι γίνεται στις πλατείες της Ελλάδος.
 15. Πήρε παράταση η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου για να αποδυναμωθούν οι πλατείες. Γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε τις 20 αυτές μέρες για να δυναμώσουμε το κίνημα μας. Να μιλήσουμε με μέλη των σωματείων για γενική απεργία. Πρόταση: Τρίτη βράδυ παρέμβαση στο κεντρικό Δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3. Στην πανεργατική απεργία προτείνω να πάμε σαν μπλοκ αγανακτισμένων. Σάββατο βράδυ πορεία προς την βαλαωρίτου.
 16. 1 σφαίρα μπορεί να σκοτώσει έναν άνθρωπο. 1 ψήφος μπορεί να σκοτώσει ένα ολόκληρο έθνος. Δεν ανατρέπονται οι βουλευτές μένοντας στις πλατείες. Να πάμε στην Αθήνα. Να μην είμαστε διάσπαρτοι. Να τους πετροβολήσουμε μπαίνοντας στην βουλή και να τους διώξουμε. Συμφωνούμε ότι ο λαός πρέπει να αναλάβει τα πάντα αλλά τι κάνουν 7 εκατ. Έλληνες? Βρίσκονται σε διάφορα κινήματα. Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε ποτέ να γίνουμε μια γροθιά όσο καλό και αν είναι αυτό. Είναι γελοίο να τρέχουμε στις γειτονιές και να τους λέμε να έρθουν εδώ. Έπρεπε όλοι να είναι ήδη εδώ. Δεν είναι τα 5 πολιτικά κόμματα τελικά, είναι το παγκόσμιο σύστημα.
 17. Ξεκίνησα σαν αγανακτισμένος με την κυβέρνηση και τώρα είμαι αγανακτισμένος με αυτό που γίνετε εδώ. Τι κάνουμε 2 εβδομάδες τώρα? Έχουμε κουράσει τον κόσμο επειδή δεν έχουμε κοινό στόχο. Πρέπει να διαβαστούν οι γραπτές προτάσεις του κόσμου. Να μην μιλάει ο καθένας 3 λεπτά γιατί δεν έχουμε όλοι τις ίδιες γνώσεις. Θέλουμε να μας ενημερώσουν οι άνθρωποι που έχουν γνώσεις. Στο σύστημα μας κυβερνάει ο βασικός πυλώνας που είναι η οικονομία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τα παιχνίδια της κυβέρνησης, πρέπει να δράσουμε άμεσα.
  Πρόταση:  Να συντονιστούμε με όλες τις πλατείες και να κάνουμε μαζική ανάληψη των χρημάτων μας από τις τράπεζες. Να καταρρεύσει το χρηματικό σύστημα. Να φτιαχτεί κείμενο που να απευθύνεται στις δυνάμεις καταστολής και στο στρατό να τους το μοιράσουμε και να ξέρουν ότι έχουμε ίδια προβλήματα. Δεν θα κάνουμε και εμφύλιο αδέρφια είμαστε όλοι.
 18. Πριν 15 μέρες γεννήθηκε ένα μωρό με όνομα Δημοκρατία και επώνυμο πραγματική. Ήρθαν άτομα της αριστεράς με σκηνές για να καπελώσουν. Αυτοί δεν αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα του κόσμου. Να καταργηθεί η αστυνομία. Να δοθεί στο κίνημα ένας σκοπός. Η άμεση δημοκρατία απαιτεί παιδεία.
 19. Ανακοίνωση ομάδας Νομικών-οικονομικών: Μήνυση Αντωνίου για εσχάτη προδοσία. Τα νομικά επιχειρήματα δεν μας άρεσαν. Εξαιρεί την Μπακογιάννη από την μήνυση.
  Πρόταση: Να διαχωρίσουμε την θέση μας από την μήνυση.
 20. Πρώτα από όλα οι ανθρώπινες ανάγκες.
  Πρόταση: Να μπουν  και άλλα λογότυπα στην αφίσα προς ψήφιση. Παρέμβαση στον ΟΑΣΘ, έχουν γίνει ομαδικές καταγγελίες για τα πρόστιμα από τον ΟΑΣΘ. Στις 16/06 θα γίνει δίκη. Καλούμε να συμπαρασταθείτε σε αυτά τα παιδιά στη δίκη. Θα μπορούσε να γίνει μια πιο αναλυτική συζήτηση για τον ΟΑΣΘ.
 21. Πρόκειται για ένα κίνημα, δεν είναι ούτε επιχείρηση ούτε οργανισμός. Αλλά υπάρχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ τους. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι ο στόχος, τα μέσα για να υλοποιηθεί ο στόχος και να υπάρχει υπόβαθρο δηλ. ηθικές αρχές και αξίες. Χωρίς αυτά δεν θα υπάρχει εξέλιξη. Το κίνημα δεν είναι κρυστάλλινο και δεν έχει συγκεκριμένο στόχο. Ο στόχος πρέπει να είναι μακροπρόθεσμος και όχι πρόσκαιρος. Ο λόγος που δεν έρχεται ο κόσμος είναι γιατί δεν βλέπει έναν στόχο πραγματοποιήσιμο και ωφέλιμο.

Λήξη Γ.Σ 09/06/2011