RECREACIÓ HISTÒRICA                                                                                                                                              

 

                                                                                          

                                                                                                     

L'objectiu és recrear un període (aproximadament principis del segle II d. C) de la història de Sagunt i de la família Baebia. La nostra reconstrucció històrica té com a protagonista a Lucius Baebius Fulvius.

Hem triat un moment de seua vida en el qual, sent encara un jove que no ha pres la toga viril, fa un repàs de la seua breu història personal i de la importància de la seua família.

 El fil conductor de la història seran les inscripcions relacionades amb els Baebii a l´ època esmentada, encara que presentades mitjançant el jove protagonista que ens va a anar contant la vida del seu pare Baebius Hispanus a Roma i a Sagunt amb el seu cercle d'amics: Voconi, Popilia, Plini el Jove...

A la vegada, ens parlarà del seu familiar Baebius Lepidus i de seu prometedor cursum honorum, doncs ha arribat a ser procónsul, ens recordarà les lliçons amb el seu mestre Lucius Aelius Caerialis[1], els seus jocs de xiquet amb la seua germana Fulvia[2] a la ciutat i el seu previst viatge a Roma. Presentarà també els seus avantpassats, Baebius Geminus, constructor del fòrum, i un dels seus parents que en aqueix moment (segle II) té el mateix nom[3] però que és navicularius[4].

Amb Lucius Baebius Fulvius com amfitrió podrem endinsar-nos a la vida familiar, cultural, política, religiosa i acostar el món clàssic als xiquets i joves visitants de la Domus mitjançant la realització dels tallers didàctics de Cultura Clàssica associats als membres de la família Baebia.


[1]        CIL 3872- CIL II2 14.377- Corell nº 96

[2]         CIL II2 14.338-Alföldy nº 51 Corell nº 358

[3]             CIL II 4053

[4]    Cep d´ ancora de ferro amb el cognomen Gemini que va ser robat del Museu de Sagunt en 1985. Aranegui, C. Sagunt y Roma. Antigua: Historia y arqueología de las civilizaciones [web]