Η Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος είναι ένα φιλανθρωπικό σωματείο στη Θεσσαλονίκη, που δημιουργήθηκε από γονείς ατόμων με Αναπηρίες, με σκοπό κατ’αρχήν να καλύψει το θλιβερό κενό που υπάρχει στο «περίφημο» Κράτος Πρόνοιας, αλλά και να συμβάλλει στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την ισότιμη ένταξη των ΑμεΑ στην κοινωνία.

Σήμερα η ΕΣΒΕ συμπληρώνει πάνω από 30 χρόνια συνεχούς προσφοράς, εξυπηρετεί 70 άτομα με πολλαπλές αναπηρίες και απασχολεί 44 εργαζόμενους. Όλοι αυτοί δυστυχώς κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο, αφού οι απαραίτητες κοινωνικές/ προνοιακές παροχές είναι οι πρώτες που θίγονται από το Μνημόνιο, με συνέπεια η ΕΣΒΕ αλλά και πολλοί άλλοι φορείς του αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος να κινδυνεύουν να κλείσουν.

Την Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 10.30’ το πρωί, οι εργαζόμενοι, οι εξυπηρετούμενοι της ΕΣΒΕ και οι οικογένειες τους θα βρεθούν στη Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας (ντεπό, παλιά Νομαρχία) σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση της καταβολής της ετήσιας τακτικής επιχορήγησης.

         Αρκετά σηκώνουν ήδη στις πλάτες τους οι ανάπηροι ….Ας μην τους φορτώσουμε ΚΑΙ την οικονομική κρίση…..

 

Οι εργαζόμενοι,

το Διοικητικό Συμβούλιο

και οι εξυπηρετούμενοι της Ε.Σ.Β.Ε.