Interviu cu Deb hanrahan , autoarea cartii vestige.

Care era visul tau din copilarie?

Cand eram copil,am vrut sa fiu multe lucruri atunci cand cresteam ,dar cele pe care inca le mai tin minte sunt : sotie,mama,asistenta,om de stiinta,astronaut,scriitoare si actrita.

Ai un loc special de scris sau poti scrie oriunde?

De obicei scriu intr-o camaruta din pod.Prima data nu mi-a placut.M-am simtit izolata de lume.Dar am realizat repede ca este cel mai bun loc pentru mine,fiind liniste si putine distractii.Nu as fi putut niciodata sa scriu intr-un loc plin de oameni.

 Daca te trezesti intr-o dimineata si aflii ca poti face o vraja -una singura,totusi- care ar fii aceea?

Pentru ca nu imi place sa gatesc,as invoca un bucatar ,astfel incat sa nu mai trebuiasca sa stau niciodata langa un aragaz fierbinte.

Ai si alt talent inafara de a scrie?

Nu stiu daca i-as spune talent,dar imi place sa gradinaresc.Oricum,in ultima vreme,scrisul a intrat peste timpul meu de gradinarit,iar buruienile trec peste gard.

Cum ai decis sa scrii prima ta carte?Ce/Cine te-a determinat sa o faci?

Sa scriu fictiune a fost ceva ce mi-a placut din totdeauna sa fac.In scoala generala,cand ni s-a dat sa facem un eseu de cateva pagini,eu l-am facut de 20.Cand am devenit adult in toata firea,am inceput sa scriu mai multe romane de 20 sau 30 de pagini,apoi imi aruncam munca.Intr-un final am ajuns la un punct in viata mea cand am spus ca e acum ori niciodata.Nu am vrut sa ma trezesc intr-o dimineata la 30 de ani de acum si sa-mi spun “Ma intreb daca as fi putut scrie o carte”Mi-am terminat primul roman la varsta de 45 de ani.

Sa spunem ca ai un bilet de avion catre Tara Minunilor.Pe cine ti-ar placea sa intalnesti acolo si care ar fi o prima prioritate pentru tine?

Din fericire pentru mine,Tara mea a Minunilor chiar exista si se numeste Disney World.Merg cu sotul si copii acolo in fiecare an.Prioritatea noastra este sa vizitam Centrul EPCOT.Ne dam in Test Trak,iar apoi ne indreptam spre Pavilionul Regatului Unit.Singurul lucru care ne-ar putea face excursia mai buna ar fi daca l-am intalni si am vorbi cu Walt Disney.Omul ala a trait o viata minunata.

Incearca sa te descrii in 2 cuvinte

Practica şi minimalista

Ce sfaturi le poti da fanilor tai din Romania?

Oh,ador sa dau sfaturi.Intrebati-i pe copiii mei.Munceste din greu,fii bland si nu lasa frica sa iti ghideze deciziile.