Πρακτικά γενικής συνέλευσης Σάββατο 4/6

 

1.      Το κείμενο σχετικά με τους τρόπους λήψης αποφάσεων διαβάστηκε στη συνέλευση και συζητήθηκε. Υπήρξε ομοφωνία. Το κείμενο τίθεται προς διαβούλευση σε επόμενη συνέλευση λόγω περιορισμένου αριθμού της συνέλευσης του Σαββάτου 4/6

2.      Κατατέθηκαν επιπλέον προτάσεις σχετικά με τον τρόπο λήψης αποφάσεων, οι οποίες βρίσκονται στο αντίστοιχο κείμενο των προτάσεων λήψης αποφάσεων.

 

 Θέματα προς συζήτηση για τη συνέλευση Κυριακής 5/6

 

1.      Το χρέος δεν είναι δικό μας. Δωρεάν υγεία παιδεία. Γενική απεργία

2.      Διαδήλωση στο κέντρο του Ηρακλείου

3.      Κάλεσμα σε μετανάστες

4.      Μαζικοποίηση της κίνησης

5.      Να παίρνονται οι αποφάσεις Τετάρτες για να μπορεί να έρχεται εργαζόμενος κόσμος

6.      Θέματα με εφορία, ΤΕΒΕ, οικονομικά

7.      Κάλεσμα για δημιουργία συνελεύσεων σε κάθε γειτονιά και πλατεία

8.      Συγκεντρώσεις στις πλατείες της πόλης και κάλεσμα για πορεία στο κέντρο στις 15/6

9.      Δικτύωση με Σύνταγμα και άλλες συνελεύσεις.

10.  Πρόβλημα μετακίνησης. Συνεννόηση με ΚΤΕΛ για δωρεάν μεταφορά  από τις 6-12 (ενδεχομένως και για τις 15/6)

11.  Αν μπορούμε να πιέσουμε να βγουν στη δημοσιότητα ποιοι είναι σύμβουλοι και ποιος ο ρόλος τους, πόθεν έσχες για κάθε βουλευτή ώστε να καταθέσουν τουλάχιστον για ένα χρόνο όταν περικόπτουν από άλλους μισθούς συντάξεις βασικές. Να κλειστούν όλα τα πολιτικά γραφεία. Να βρεθεί τρόπος για μη παραγραφή όσων έκλεψαν γιατί ακόμα και αυτοί που ομολόγησαν είναι ατιμώρητοι. Ενημέρωση του ελληνικού λαού για τα άρθρα του μνημονίου.

12.  Κατάθεση προτάσεων για βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θέματα και πιο ειδικά τοπικά θέματα. Τοπικό θέμα μπορεί να είναι ζήτημα που άμεσα μπορεί να συνδιαλλαγεί με το δήμο. Συγκεκριμένα: Δωρεάν δημοτική συγκοινωνία. Συνελεύσεις την επόμενη βδομάδα σε πλατείες στο Ηράκλειο. Πορεία στην πόλη, προτάσεις για συνθήματα. Να καλεστούν σωματεία, σύλλογοι.