Times is of the essence

Danskere taler med følser og handler med pengepungen, når man spørger, så betyder dyrevelfærd, miljø, økologi og sundhed meget når de handler.

Men hvis man ser på hvad der ligger i køledisken, taler deres handlinger for sig selv. Butikkerne har det på hylderne, som de ved sælger og som folk vil have. Det glæder også størrelse på af varen og tilbud som lokker folk til at købe mere end de har brug for.

I stedet for at specificere konceptet til en af de to målgrupper, tager jeg udgangspunkt i hvilke udfordringer de har tilfældes.

Noget både den primære målgruppe og den sekundære deler er manglende tid og oplysning/inspiration.

Hvis det synliggøres at de kan spare tid ved at skære ned på madspildet har man motivationen på plads og derved første skridt i den rigtige retning.

Min hypotese er at:

Hvergang du laver fordobler portions størrelsen når du laver mad, forøger du mængden af fritid resten af ugen .

Derfor vil er det min løsning at lave digitale tavler som via Infografs, udbyder budskabet om hvordan man spare tid ved lave store portioner mad klar og fryse den ned.

 

Det vil primært være envejskommunikation, men det vil være muligt at indtaste sin email eller telefon nr. på enhedens touch sensitive overflade og tilmelde sig opskriftservice, reminders om gode tilbud eller en påmindelse hver Mandag, fx om at huske at handle ind til en stor omgang pasta boulonnais der kan fryses ned i mindre portioner.

Eksempel på Infograf

Infografen vil være animeret (se http://goo.gl/QhuSl for eksempel på animering)  og med endnu flere forskellige layouts. Animationen udløses af en bevægelses sensor når kunden er inden for 1-2m afstand. Inden animationen afspilles, afspiller enheden en lav kort pifte lyd (Pizzhhh) eller “Hey” (så interessen bliver vækket  og kunden stopper op og kigger et minut eller to.

Når de går der fra har de enten fået noget at tænke over uden at føle at nogen har løftet en pegefinger over dem, eller også er de blevet inspireret så meget at de går hjem og følger infografens råd eller melder sig til reminders og inspirations opskrifter på email.

Aleksander Thuesen