Γ.Σ. 29/05/2011

                                  (μετά τη βροχή)

 1. ΕΥΑΘ : κινητοποιήσεις, προάσπιση δημόσιου αγαθού, το σύνθημα δεν αφορά αποκλειστικά την εταιρία, μας εκφράζει όλους. « Ξεπουλάνε την Ελλάδα για μια δόση » υπογραφή : ΕΥΑΘ.
  Μαζική συμμετοχή, νε ενωθούμε με όλο τον κόσμο.
  Διαπληκτισμός για το πανό.
 2. Αντίδραση για συνδικάτα, δεν θέλαμε πανό με υπογραφή.
  Να μιλάμε ως πρόσωπα, όχι ως σωματεία.
 3. Είμαστε καχύποπτοι με τα πάντα.
  Πρόταση : ένα πολύ μεγάλο πανό « Το νερό είναι δημόσιο αγαθό »
 4. Χωρίς υπογραφή, δε θα μας σώσουν οι εκλογές.
  Ωρίμανση, όχι διαμόρφωση προς φορείς.
 5. Φόβος για παρατάξεις, τα σωματεία όμως είναι του λαού.
  Δε γράφει πανό καμιά παράταξη – κόμμα. Οι εργαζόμενοι πάνω από παρατάξεις.
 6. Διαγραφή υπογραφής ΕΥΑΘ.
 7. Εμείς είμαστε η υπογραφή. Να έρθουν τα σωματεία ως αγανακτισμένοι.
 8. Δε ζητάμε αιτήματα. Απλώς να φύγουν.

Συνομιλητής 1

 1.  Πάγκαλος προβοκάτσια : δεν έχετε εναλλακτικές λύσεις. Αντιστασιακή παράδοση, πολιτική συμμαχία με άλλες δυνάμεις, υπάρχει εναλλακτική λύση, διατροφική ανεξαρτησία.
 2. Πρέπει να υπάρξει ταξική πάλη. Κρατική εγγύηση της παιδείας, υγείας, προστασία δημόσιου πλούτου.
 3. Πληροφορία : Πάτρα κυνηγούσε πρωθυπουργό.
 4. Να αγωνιστούμε για την Ελλάδα. ΠΡΟΤΑΣΗ : ξεσηκωμός όλου του εργατικού δυναμικού.

* ομάδα προώθησης δρόμου : σύνδεση με πλατείες, Καμάρα, μαζικότητα & κάλεσμα συνέλευσης. Περισσότερη συμμετοχή, ανακοίνωση δράσης της ομάδας.

 1. Να δικαστούνε, ο λαός δεν συναίνεσε. Προτάσεις : Αλλαγή Συντάγματος, άρση ασυλίας, όχι ξεπούλημα ορυκτού πλούτου αλλά ανάπτυξη, επενδύσεις, ένωση εργαζομένων, τρόποι επένδυσης από μισθωτούς, δημιουργίας αστυνομίας για το λαό, ψυχιατρικές εξετάσεις για αστυνομικούς και βουλευτές.
 2. Ανάγνωση Συντάγματος άρθρου 4. Επιχείρηση κατάλυσης Συντάγματος.
 3. Άρρωστο το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα. Αναγκαία η συζήτηση για το χρέος, ανάλυση τι είναι και τρόποι αντιμετώπισης. Αναγκαία η ηγεσία, δημιουργία μιας νέας κοινωνικότητας. Συμπίεση και πίεση της εξουσίας.
 4. Αν συνεχιστεί έτσι θα απομακρυνθεί ο κόσμος. Άμεση δημοκρατία είναι η λήψη αποφάσεων.
  Πρόταση : πρέπει να ξεφύγουμε από την απλή «αυτοέκφραση», μπορούν να γίνουν πολλές ειδικές συνελεύσεις, συντονισμός και χρονοδιάγραμμα, χωρίς ψήφο και απόφαση στη συνέλευση δεν υπάρχει άμεση δημοκρατία.
 5. Δημόσιος χαρακτήρας λιμανιού. Πρόταση : συγκάλεση για συζήτηση για ξεπούλημα λιμανιού.
 6. Μαζικότητα, κι άλλους αγανακτισμένους. Καμία διάκριση, συμμετοχή.
 7. Να μην υπάρχουν κατάλοιπα, κατά της καταστολής και της αστυνομικής βίας, πρωτοβουλία κατοίκων Ωραιοκάστρου, συγκεκριμενοποίηση αιτημάτων. Υπεράσπιση δικαιωμάτων, να ενωθούμε όλοι στον δήμο.
 8. Αναπηρία – Όχι στο κλείσιμο των νοσοκομείων. Οι οικογένειες είναι στο έλεος.
  Αναγνώστηκε επιστολή από παιδί με ειδικές ανάγκες ( προβλήματα – κινητικότητα ) με κάλεσμα σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Απλά να εξυπηρετούνται οι βασικές ανάγκες. Γονείς βγάλτε τα ανάπηρα παιδία σας έξω. Αγανακτισμένοι πολεμήστε ακόμα και με τη ζωή σας και κάντε το καλό. Χρησιμοποιήστε το ίντερνετ, ψάξτε, μάθετε, συζητήστε ιδέες. Οι μάχες κερδίζονται στις κάλπες. Άμεση δημοκρατία, καινούργιο σύνταγμα, σεισάχθεια, επιστροφή των κλεμμένων. Πρόταση : Να δημιουργηθεί κείμενο για συσπείρωση ατόμων που υποφέρουν από αναπηρία και τις οικογένειες τους.

  *
  Μηνύματα από Αθήνα : Χαιρετισμός και συμπαράσταση από το Σύνταγμα.
 9. Αυστηρότητα στη διαδικασία. Να συζητάμε διαδικαστικά θέματα. Δημιουργήθηκε πρόβλημα με τα νούμερα λόγω βροχής. Πρόταση : Να διαθέτουμε δικά μας κείμενα, μοιράζοντάς τα.
 10. Πρόταση : Όταν γίνουμε χιλιάδες να βγούμε στο δρόμο, να τους διώξουμε.
 11. Υπάρχουν όλο και περισσότεροι ρακοσυλλέκτες. Να μην τους αφήσουμε να μας κάνουν ζητιάνους. Ευχαριστούμε Ισπανία. Να μην επικεντρωνόμαστε στις διαφορές. Ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ είναι τα πράγματα που θέλουμε να γίνουν. Θέλουμε ζωή. Θέλουμε συντάξεις. Να φύγουν ποδαράτοι. Να πάνε φυλακή. Να τους πάρουμε τις περιουσίες. Συλλογικότητα. Όχι Τρόικα, δυτ. Καπιταλισμός. Όχι αναδιάρθρωση του χρέους. Να κάνουμε θυσίες, προτάσεις.

  *
  Ανακοινώσεις : 12.00 η ώρα σε μέρη της Θεσσαλονίκης για διανομή καλέσματος. Όποιος μπορεί να βοηθήσει στην τύπωση.
 12. Δεν είναι event.  Είμαστε κίνημα. Αυτοί που έχουν την εξουσία μας φοβούνται. Χάρηκα που είδα ανθρώπους από ΔΕΚΟ. Χρωστάμε στα αγέννητα παιδιά.

  *
  Ανακοίνωση : - Ομάδα παιδείας Τετάρτη στις 17.00 ανοιχτή συνέλευση στον Λευκό Πύργο.
  - Χρειαζόμαστε κάποιον με φορτηγάκι να βοηθήσει.
 13.  Ο αγώνας μας δεν πάει στον δρόμο. 3000 αστυνομικοί συνόδευσαν τον πρωθυπουργό που αναχώρησε με ελικόπτερο.
 14. Πώς θα εξελιχθεί αυτό το κίνημα. Να γίνει δίκτυο κινημάτων και να εξελιχθούμε πανευρωπαϊκά. Ο μόνος τρόπος να τους πολεμήσουμε είναι να είμαστε ενωμένοι. Μέσω internet μπορούμε να ενωθούμε.
 15. Αθηναίος προτείνει να σκεπάζουν τα συνθήματά μας τους ομιλητές. ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ.
 16. Τραπεζικοί οίκοι πουλούσανε φούσκες. Δεν έχουμε να πουλήσουμε κάτι που να κάνει ντόρο. Πουλάμε λοιπόν την Ελλάδα. Είμαστε προϊόντα γι’ αυτό δε θέλουν να μιλάμε.
 17. Πρέπει να περάσουμε σε άλλο επίπεδο σιγά-σιγά. Να δούμε πως θα πάει η πορεία μας. Πρόταση : Δημιουργία ομάδων όπως : Αλληλεγγύης, Γεωργίας – Διατροφής, Πολιτικής παρέμβασης.
 18. Να μην καπελώνουμε αυτό που δημιουργήσαμε. Όποιος το κάνει θα μας βρει αντιμέτωπους. Για δύο λόγους είμαστε εδώ : άμεση δημοκρατία, δεν είμαι συνένοχος.
 19. Ενοχλημένος από υπάλληλο ΕΥΑΘ που είπε ότι βοηθάει αυτούς που δεν πληρώνουν το λογαριασμό τους. Έπρεπε ο υπάλληλος να κάνει τη δουλειά του και να βγάζει το ρολόι. Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους (κόσμος διαφωνεί και φωνάζει συνθήματα όπως οι συγκοινωνίες, το νερό, το ρεύμα εμπόρευμα δεν είναι, ανήκουν στο λαό).
  Διακόπτεται ο ομιλητής. Συνεχίζει. Όσο οι υπάλληλοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους το σύστημα συνεχίζει να είναι σάπιο. Πόσο ακόμα θα λειτουργούμε σπασμωδικά;
 20. Μας πίνουν το αίμα. 3300 είναι όχι μόνο 300, είναι και κομματόσκυλα, συνδικαλιστές με την κακή έννοια, όλοι αυτοί μας βασανίζουν. Ανισότητα για τον τρόπο αντιμετώπισης στις αρρώστιες. Η Ελλάδα επειδή δεν παράγει τίποτα πήρε το δάνειο με 15% ζητώντας για εγγύηση τους μισθούς μας, την περιουσία της Ελλάδας και την αξιοπρέπειά μας.
  Πρόταση : Να γίνουμε παραγωγικοί στη χώρα. Να ξεσηκώσουμε τον κόσμο, να παίρνουμε ελληνικά προϊόντα.
 21. Αν θέλει ο πρωθυπουργός να μπει στην ιστορία να κλείσει στη φυλακή τους κλέφτες. Μην πληρώνετε το χρέος όπως έκανε το Ιράν και ο Ισημερινός. Κάνε μας περήφανους. Μην είσαι επαγγελματίας πρωθυπουργός.
 22. Αν χρεοκοπήσουμε τι θα κάνουμε; Δεν απελπιζόμαστε, έχουμε μάζεμα στο Λευκό Πύργο. Σπάνε μονόδρομοι και μύθος. Δεν τη βολεύουμε μόνοι μας, αλλάζουμε όλοι μαζί εδώ. Ο Πρετεντέρης νομίζει πως οι Αγανακτισμένοι θέλουν συνεννόηση, εμείς θέλουμε να φύγουνε. Κανείς δεν είναι μόνος, είμαστε εδώ κι αυτό που θα ακολουθήσει θα είναι διαφορετικό. Θέλουμε λαό που ρίχνει κυβερνήσεις.
 23. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τσάκιζαν τη ραχοκοκαλιά της Ελλάδας. Αφήναν ερείπια. Αυτοκτονεί κόσμος. Η Ελλάδα βούλιαξε από το βρωμερό σύστημα.
 24. Αφού φύγουν εμείς σαν άμεση δημοκρατία τι κάνουμε; Η άμεση δημοκρατία είναι δράση. Να εκμεταλλευτούμε την ενέργεια.
 25. Χαιρετισμός : συμβολικό πέταγμα του πρωθυπουργού. Σταθερότητα – επιμονή – πείσμα – ενότητα  περιφρούρηση , έλεγχος δανείου, χρέος το αρνούμαστε ΔΝΤ  δημιουργία από τη λεηλασία του λαού, κίνημα των παιδιών. Παιδεία – ζωή και όχι θάνατο.
 26. Κείμενο – διαμόρφωση : γενικές αιχμές που μας ενώνουν ενάντια στο ΔΝΤ, ενάντια στο χρέος. Δε δημιουργήσαμε το χρέος. Κάλεσμα στο Λευκό Πύργο. Συμμετοχή όσο γίνεται περισσότεροι στην ΕΑΥΘ, στο λιμάνι. Πρόταση : στην κατάληψη Μπερλεβάκη να τους καλέσουμε εδώ.
 27. Γερμανοί = αποζημιώσεις. Γερμανία – Ελλάδα, θα ενωθούμε και έτσι θα νικήσουμε. Οι Έλληνες μπορούν να είναι παράδειγμα για όλους.

  *
  Πρόταση : για άτομα με ειδικές ανάγκες.
 28. Αύριο να πάμε να το πούμε παντού, η πραγματική δημοκρατία πρέπει να είναι παντού. Στους χώρους που δουλεύουμε – μαζική κινητοποίηση. Όχι ανοχή σε κυβέρνηση – συνδικαλισμό που ξεπουλάει. Άλλο σωματεία κι άλλο κόμματα. Θέλουμε τα σωματεία και τη δημοκρατία πίσω.
 29. Παγκόσμιο μήνυμα σε όλους τους λαούς που καταπιέζονται από μια παγκοσμιοποίηση. Στόχος του εχθρού είναι λέσχες κρυφές, μασονικές στοές. Αποκάλυψη μυστικών των στοών αυτών. Κάλεσμα του ελληνισμού για την αποκάλυψη.

  *
  Πρόταση Ισπανών : Να πάρουμε όλοι από την τράπεζα λεφτά ως μαζική κίνηση. Πανανθρώπινη.
 30. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τη γνώση. Πρόταση : να γίνει μια καλή ενημέρωση, είμαι αντίθετος με αυτά που είπα χτες, πρέπει να είμαστε διαλεκτικοί. Κάποιους θα τους πάρουμε χέρι-χέρι. Προβολή κάποιον ταινιών, κάποια γεγονότα που δεν τα ξέρουν οι βουλευτές. Δεν κυβερνάει η κυβέρνηση, έχουμε παραδοθεί άνευ όρων. Δανειακή σύμβαση ενάντια στο ανθρώπινο σύστημα. Στήριξη στο άτομο που έκανε τη μήνυση. Χαρτί ενημέρωσης να είναι χωρίς κομματικό χαρακτήρα.
 31. Δεν ξεπουλάμε. Το τομάρι μας θα το πουλήσουμε ακριβά. Μόνοι μας με ιδεολογία και όνειρα  πραγματικότητα.
 32. Η συγκέντρωση : δυνατότητα αλλαγής α) εδώ είμαστε άντρες, γυναίκες ανεξαρτήτου χρώματος, φύλου, εθνικότητας, αίματος, β) δεν υπάρχουν αφεντικά ανάμεσά μας, γ) ο καθένας έχει μια πολύ συγκεκριμένη άποψη και ανάγκες, καμία ανάγκη δεν είναι λάθος, δ) ζήτημα : σωματεία.
 33. Ορυκτός πλούτος στην Ελλάδα. Σύμβαση στην Ισπανία. Ευρώ. Απάτες – τράπεζες. Η χώρα μας πουλήθηκε.
 34. Αναφορά στις ομάδες  να αλλάξουμε εμείς κι έτσι δε χρειαζόμαστε τις ομάδες. Στόχος : εκτύπωση φυλλαδίων.
 35. Επανάσταση : μέσα μας, όχι με όπλα και βία. Σύνταγμα : είναι ένα σκουπίδι – δικομματισμός. Όλοι οι λαοί είναι στην ίδια μοίρα. Κινητοποίηση : στα δίκτυα και στους δρόμους. Δε φάγανε οι Έλληνες, τους κλείσανε τα μάτια.

  *
  Πρόταση : Αν υπάρχουν υδραυλικά να δημιουργήσουμε βρύσες για νερό.

 36. Επανάσταση : Γνώση α) ατομικά να διαβάσουμε, να ψάξουμε, να μορφωθούμε. β) Διεκδικούμε αιτήματα και προώθηση αιτημάτων- πρόταση : ειρηνικά κατάληψη σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Μια ομάδα ατόμων θα μπούμε και θα μιλήσουμε σαν αντιπρόσωποι και θα προωθήσουμε τα αιτήματα μας, γ) το χαρτί να αναρτηθεί στο face book και να μοιραστεί.
 37. Ζήτηση πολιτικού μηχανικού, αρχιτέκτονα, τοπογράφου για να διαμορφωθεί καλύτερα ο χώρος. Χρειαζόμαστε τέντες, μουσαμάδες.
 38. Το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο μπορεί να γίνει εδώ. Ο καθένας μπορεί να λέει την άποψή του. Ζητάω χαρά, ειρήνη, ελπίδα, παιδεία, πίστη, έλεος, άθληση, σεβασμό. Να σκεφτόμαστε θετικά, να κάνουμε καλές πράξεις.
 39. Είναι πολύ όμορφο αυτό που συμβαίνει. Ενώ υπήρχε πρόβλημα ούτως ή άλλως στην Ελλάδα βγήκαν και είπαν : παιδιά χρωστάμε. Παράδειγμα με χρήματα που κινούνται και τελικά δε μένουν σε κανέναν.
  Πρόταση : ηλεκτρονικά να ψηφίσουμε με δημοψήφισμα σε κάθε πόλη με την ταυτότητά μας. Να μη μπορεί να ψηφίσει δεύτερη φορά. Θα καλέσουμε ευρωπαίους παρατηρητές για νομιμότητα. Σε ένα χαρτί με πέντε-δέκα προτάσεις που θα βγουν από τις γενικές συνελεύσεις.
 40. Πρόταση : α) θεματικές συνελεύσεις, β) διαγραφή του χρέους.

  Όλοι οι συνδικαλιστές δεν είναι το ίδιο.

  ΛΗΞΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ