HISTÒRIA DEL PROJECTE

Des de l'any 2000 un grup de professors de secundària i col·legis de primària van iniciar en el Cefire de Sagunt un seminari de Tallers de Cultura Clàssica. Aquest grup, amb motiu de la convocatòria anual del festival de teatre grecollatí organitzat per l´Associació PRÓSOPON, va posar en funcionament  els  "Ludi Saguntini" (els tallers en els quals es manipula objectes i es juga amb conceptes romans), oferint a l'alumnat que participava en el festival la possibilitat de participar a aquests tallers. Any rere any el nombre de participants en aquests tallers ha augmentat; cap destacar que en la seva última edició han atès a més de 10.000 alumnes.

Els components dels Tallers de Cultura Clàssica, vist l'interès i importància que estava prenent el seu projecte educatiu, van decidir constituir-se en associació amb el nom “LUDERE ET DISCERE”.

Els Tallers de Cultura Clàssica han consolidat amb la seva pròpia iniciativa i esforç un projecte que és un referent en tota Espanya. Amb els seus propis mitjans han investigat, han creat materials didàctics i han construït tot l'instrumental necessari per al desenvolupament de tallers educatius amb els quals poder experimentar i conèixer múltiples facetes de la vida quotidiana, l'economia, la cultura, la societat, l'exèrcit, etc. del món clàssic.

Des del principi es va veure la necessitat de donar-li als tallers suport i estabilitat en el temps, doncs l'alumnat només podia participar en aquests tallers durant la setmana de teatre clàssic El desig de contar amb un aula permanent de cultura clàssica va dur a aquesta Associació a presentar un projecte d'innovació educativa que  va prosperar en l'any 2008 amb el compromís de la Conselleria d'Educació de València i de l'Ajuntament de Sagunt.

Podeu llegir el comunicat de premsa que es va publicar anunciant la futura creació d´un aula permanent de Cultura Clássica

 

                                                         

   

   AJUNTAMENT SAGUNT