ΟΙ  ΧΟΡΗΓΗΘΕΙΣΕΣ  ΑΔΕΙΕΣ  ΓΙΑ  ΑΙΟΛΙΚΟΥΣ  ΣΤΑΘΜΟΥΣ  ΣΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ

Έγινε μεγάλη συζήτηση τις τελευταίες ημέρες για την δημιουργία αιολικών πάρκων στα Γεράνεια, χωρίς να μπορέσουμε να σχηματίσουμε ξεκάθαρη άποψη για το τι ακριβώς θα γίνει και πότε.

Με αφορμή τα παραπάνω ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε τις πρώτες πληροφορίες που συγκεντρώσαμε και αφορούν στην ακριβή θέση των σχεδιαζόμενων αιολικών πάρκων και τις μέχρι τώρα χορηγηθείσες άδειες που τις παραθέτουμε αυτούσιες.

Οι πληροφορίες μας προέρχονται από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2010, ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΡΤΗΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ. ΦΥΣΙΚΑ, Η ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΗΚΑΜΕ ΜΟΛΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ “ΚΑΒΑΛΑ” ΣΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ.  

Η επεξεργασία των στοιχείων που συγκεντρώσαμε συνεχίζεται, όπως και η έρευνα που κάνουμε για το θέμα και θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε.

Παρακάτω, παραθέτουμε γενικό χάρτη των Γερανείων με τα σχεδιαζόμενα αιολικά πάρκα και την ονομασία αυτών για τα οποία χορηγήθηκαν άδειες. Στη συνέχεια, θα βρείτε τη λίστα με τις άδειες για κάθε περιοχή και πολύ αναλυτικό χάρτη με την ακριβή θέση των ανεμογεννητριών στο προστατευόμενο από τo NATURA 2000 ελατοδάσος της Μεγάλης Ράχης (Παλιοβούνα).

                             

Χάρτης αιολικών πάρκων στα Γεράνεια                                           

ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΘΕΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΡΑΧΗ (ΕΛΑΤΟΔΑΣΟΣ)

ΟΙ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙΣΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

1. Μεγάλη Ράχη (Παλιοβούνα - Ελατοδάσος) - (ακριβώς πάνω από το Λουτράκι)

2. Περιοχή Συκιές (Βόρεια της Περαχώρας).

3. Μεγάλη και Μικρή Ντουσκιά (Ανατολικά της Παν. Φανερωμένης).

4. Μακρυά Ράχη και περιοχή Τρεις Πόρτες (Βόρεια της Παν. Πράθι). 

5. Λάκκα Κίκιδα (Νότια της Παν. Πράθι).

6. Μακρυπλάγι (κορυφή Γερανείων).