PRIMER SEMESTRE 2017:

Trenta espectacles per triar i remenar! Entrades a la venda!

La Sala La Planeta us proposa durant el primer semestre del 2017 una programació intensa i diversa formada per una trentena d'espectacles, amb un total de gairebé seixanta funcions.

El primer trimestre:

- La Planeta recupera quatre muntatges de textos d'autors i autores catalans contemporanis i de producció gironina que s'han estrenat durant els últims mesos: "Realpolitik" de Teatre de l'Enjòlit, "Pares nostres" de la Companyia Indòmita, "Cúbit" de la Ruta 40 i "La filla de Chagall" de Cos a Cos Teatre. Al seu costat ens proposa muntatges sobre peces d'autors reconeguts com els maleïts Jean Genet -"Les criades"- i Tennessee Williams -"Advertència per a embarcacions petites"-, i versions teatrals dels contes de Jesús Moncada i del dramàtic èxode dels catalans al final de la Guerra Civil narrat per Antoni Rovira i Virgili.

-Dues propostes singulars són el fruit de la col·laboració amb altres entitats ciutadanes: al gener, un homenatge a Montserrat Roig, "Si hi ha un acte d'amor, aquest és la memòria", impulsat pel Casal Cultural El Forn; i al març, la presentació del nou disc d'Andreu Gener en el marc del Black Music Festival.

-També al mes de març, dues propostes combinaran el teatre gestual i el clown: "Les rois fainéants" de la jove Companyia Cocotte -finalista del premi BBVA-, i "Paradís pintat", el nou espectacle de la gran pallassa Pepa Plana, estrenat al festival Grec 2016.

-Cal destacar la creació dins d'aquesta programació semestral d'un cicle de La Planeta que portarà el nom de Primerencs, en el qual es donaran a conèixer els primers treballs de noves companyies. Durant el primer trimestre s'hi presentaran: el clown JCorona Companyia de Teatre, amb "El cowboy de la trista figura"; la companyia de teatre dansa Ylalú, amb "Anem al gra..."; i la comèdia "Twit a tête" de Caolí Teatre.

-I per als més petits (recomanats a partir de 3 anys), dues propostes molt engrescadores de Samfaina de Colors i l'Estaquirot Teatre.

El segon trimestre:

-La programació s'obrirà amb un espectacle de teatre documental sobre l'emigració, "Mos Maiorum", produït per l'Antic Teatre; i amb la nova posada en escena de la reconeguda companyia La Calòrica, que ara ha portat la seva recerca dins del teatre social cap al territori de la fe, amb "El profeta".

-Com a Proposta Singular, el grup Proscenium dedicarà la seva tradicional lectura dramatitzada de Setmana Santa a donar a conèixer una de les facetes creatives menys conegudes de l'escriptor i periodista Narcís-Jordi Aragó: els seus textos vinculats al testimoniatge cristià.

-A les acaballes d'abril, rebrem un dels èxits dels primers mesos d'aquesta temporada a Barcelona: un espectacle de cabaret-teatre presentat al Teatre Maldà -inspirat en "Les dones sàvies" de Molière- pels polifacètics actors Enric Cambray i Ricard Farré. Al mes maig arribaran el muntatge "Snorkel" de Joan Boronat, de la companyia La Virgueria Teatre, estrenat a la Sala Beckett -aquesta companyia acaba de ser guardonada amb el X Pemi Quim Masó per muntar l'espectacle "Medusa"-; i la nova creació de Toni Gomila, autor i actor de l'excepcional "Acorar", que ara ha engegat amb l'actriu Catalina Florit una espectacle igualment ric de llenguatge, però dedicat a l'univers porno-eròtic de la rondalles mallorquines: "Peccatum".

-Durant dos caps de setmana de maig, tindrem la possibilitat de conèixer el primer espectacle d'una companyia de clowns de l'àmbit gironí nascuda al voltant de l'actor i director Pep Vila. La companyia Estat Particular, que estrenarà en coproducció amb la Sala La Planeta, el muntatge de teatre gestual i clown "Pensió Edèn".

-El cicle Primerencs ens portarà, a la primavera, quatre estrenes: "La lliçó" d'Eugène Ionesco, amb la companyia Wunderkammer Teatre, dirigida per Cristina Cervià; "Engrunes" de Rumb Teatre, una formació impulsada pels actors Òscar Romero i Maria Jover; i dues propostes dels alumnes de 3er del Grau d'Arts Escèniques de l'Eram: "Amb quin dret estàvem inquiets?" i "Orbis. Fantastic Women's Dream".

-Pel que fa al teatre familiar, la companyia del Teatre de l'Aurora oferirà tres funcions, el cap de setmana de Sant Jordi, d'una producció per a tots els públics (recomanada a partir de 5 anys) que combina música, actors i objectes: "Un món de coses".

- El segon i el tercer caps de setmana del mes de juny estaran dedicats, com sempre, a presentar tots els treballs de final de curs dels alumnes del Centre de Formació Teatral El Galliner.

Espectacles de La Planeta (Mithistòrima Produccions) en gira i temporada:

- Quatre espectacles produïts per La Planeta ( Mithistòrima Produccions s.l.) faran gira per Catalunya i Temporada a Barcelona durant aquest semestre:

-el familiar "Un vampir ben educat" de la Companyia La Planeta, que tornarà a fer campanya escolar en centres cívics de Barcelona.

-la producció "Realpolitik", de Teatre de l'Enjòlit, que viatjarà fins a Xàtiva i farà temporada a la sala gran de l'Espai Brossa/La Seca del 8 de febrer al 5 de març.

-la producció "Cúbit", un text de Josep Maria Miró interpretat per la Ruta 40, que girarà per Catalunya durant el mes de febrer, i farà temporada a l'Espai Lliure del Teatre Lliure durant la segona quinzena de maig.

-la nova coproducció "Pensió Edèn", després dels dos caps de setmana d'estrena a La Planeta durant el mes de maig, començarà a girar per diverses poblacions de les comarques gironines durant l'estiu del 2017.