DISCURS D’INVESTIDURA,

LA POBLA LLARGA 2.011

Assumim el paper minoritari, per que no dir-ho, que ens pertoca en aquesta legislatura. L’assumim, amb amargura, però és el fruit de la voluntat popular.

Voluntat popular que ha dit més coses, però no és el moment de fer interpretacions. És el moment de donar-li la més sincera enhorabona al Sr. Alcalde i de desitjar-li encert. D’agrair als poblatans i poblatanes, una vegada més, el seu alt nivell de participació a les passades eleccions.

També el suport de totes aquelles persones que han dipositat la seua confiança en el nostre projecte polític per al poble.

A la gent que ha col·laborat amb molta il·lusió i esforç, en aquesta dura campanya, i al treball de l’agrupació local aquests quatre anys.

I perdoneu que ho faça, però també necessite agrair públicament a la meua família, la seua infinita paciència.

Ens trobem davant un panorama complicat, en mig d’una crisi econòmica que està afectant als nostres veïns, com a la resta de l’estat espanyol, però que a València la patim amb especial cruesa per haver sustentat la nostra economia de forma més accentuada en el sector de la construcció.

Davant aquest escenari, l’Ajuntament, l’administració més pròxima al ciutadà ha de donar resposta en la mesura en que li siga possible.

No sabem com acabarem aquesta legislatura, però sí quines són les dos línies bàsiques per les que volem començar:

1.- El problema de L’ATUR:

Davant la prolongació d’aquest problema, prioritzar les situacions familiars és una obligació.

L’Ajuntament, no pot donar un lloc de treball a tot el que ho necessita, però amb el poc que tingua’m hem d’atendre les majors de les necessitats.

I no sols ha de ser així, si no que a més s’ha de vore que és així.

Per això una vegada més ens trobaran demanant la màxima justícia en l’administració dels recursos i la màxima transparència.

Si s’opta per aquesta via, ahí estarem per a acompanyar en el camí a qui faça falta.

2.- L’atenció social:

En aquests moments de dificultat, obrirem els ulls per a fixar la mirada en les polítiques socials, no sols per a que no es relaxen, sinó per a que es reforcen. Per que no podem permetre que la crisi caiga damunt dels sectors més desfavorits de la societat poblatana i no donar resposta.

No estem parlant de caritat, estem parlant d’establir drets de protecció social que es pugen exigir per part d’uns veïns i veïnes que no podem deixar desemparats.

Si s’elegeix aquest camí, ahí estarem.

No ve un camí fàcil, ho sabem. Però no valen excuses. Tots els que hem encapçalat una candidatura  en aquestes eleccions, ho hem fet amb plena consciència, i disposats a fer front a aquest repte. Ahí estan els nostres programes electorals. No són paper mullat, són un compromís nostre amb tots vostés. Es alló amb que s’hem compromés, cadascú des de la seua perspectiva política, per suposat, amb diferències, i amb coincidències que també hi ha.

Però hem d’acomplir,  a vostès els toca exigir-nos ... els carrers s’omplen de gent indignada entre altres coses pels reiterats incompliments del mon de la política.  

Després de la dolorosa nit del passat 22 de Maig, nosaltres hem fet autocrítica i jo tinc un compromís per als propers 4 anys amb tots vostès i per als que encara tenen dubtes ho diré clar, JO NO PLEGUE ... sabem que haurem de canviar coses, ..... però el que no va a canviar ni un mil·límetre és el nostre empeny en contribuir a millorar la situació del nostre poble i les condicions de vida del nostres veïns i veïnes.

El que no va a canviar ni un mil·límetre és el seguiment rigorós de la gestió municipal, a més de treballar per una pràctica política més transparent i participativa.

Continuarem amb aquesta tasca, per que amics i amigues, ja sabeu .....

“Si lluitem podem perdre, però si no lluitem ...... estem perduts” 

GRÀCIES ...